Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιουλίου 09, 2014

Σκοπός της Πνευματικης ζωής μας ας γίνει να ανακαλυψουμε τα χαρίσματα του Αγ. Πνευματος μέσα μας ....

Ο σκοπός της πνευματικής ζωής συνίσταται στο να βγει στην επιφάνεια όλο εκείνο που ο Θεός έχει βάλει μέσα μας εν σπέρματι (με το βάπτισμα) και το οποίο είναι τέλειο. Να αναδειχθούν έτσι όλα τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος που είναι μέσα μας και που θεώνουν τον άνθρωπο.

Στον πνευματικό αγώνα, ότι και να μας συμβεί, να γνωρίζουμε πως κάπου εκεί είναι ο Κύριος ο οποίος προσεύχεται για μάς, ώστε να μην εκλείψει η πίστη μας. Και άμα δεν εκλείψει η πίστη, ότι και να συμβεί, δεν χάθηκαν όλα.
Και αν ακόμη φανεί, εκεί πάνω στον αγώνα, ότι νικά ο διάβολος, μην ταράσσεσαι. Είναι η πιο κατάλληλη ώρα να δεις πόσο αδύναμος είσαι και να καταδεχθείς να βοηθηθείς.
Στη χειρότερη στιγμή της πνευματικής ζωής, όταν σε πολεμά ο εαυτός σου διά των λογισμών, να τρέχεις στον Θεό αταράχως. Κι αν αφήνει να νικηθείς, είναι για να βοηθηθείς να δεις το τίποτέ σου, την όλη αχρειότητά σου και να ταπεινωθείς. Και τότε παίρνεις μια γεύση της σωτηρίας που δίνει ο Κύριος, γεύση τέτοια, που με τίποτε άλλο δεν την έχεις.
«Πνευματικά Μηνύματα 2014», π. Συμεών Κραγιόπουλος




Του αδελφού Γιάννη Πατρώνη

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...