Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 15, 2014

Το «Τάμα του Εθνους» έστρεψε το βλέμμα του στη Μέση Ανατολή

 Το «Τάμα του Εθνους» έστρεψε το βλέμμα του στη Μέση Ανατολή
 
Από τον Αντώνη Μακατούνη -από το Σαββατιάτικο ένθετο της «Δημοκρατίας» για την Ορθοδοξία 
Μήνυμα ειρήνης από το Πολεμικό Μουσείο έστειλαν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, που γέμισαν ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσά του το βράδυ της Τετάρτης, στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το σωματείο «Οι φίλοι του Τάματος του Εθνους» με σκοπό την παύση των δολοφονιών και των διώξεων εκατοντάδων χιλιάδων χριστιανών- σύγχρονων μαρτύρων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής από φανατικούς ισλαμιστές.
Κληρικοί και απλοί πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προκαλέσουν τη διεθνή κοινή γνώμη εναντίον της νέας γενοκτονίας, αφού οι διεθνείς οργανισμοί και ενώσεις κωφεύουν. Υπό τους ήχους του συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, που έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο, ξεκίνησε η εκδήλωση, ενώ εκπρόσωποι των κομμάτων απηύθηναν σύντομους χαιρετισμούς. Από την πλευρά της Εκκλησίας μίλησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Παύλος, που αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στον θάνατο των τριών Ιταλίδων μοναχών στο Μπουρούντι, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί.
Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο πρόεδρος των Ελληνορθοδόξων του Λιβάνου κ. Ροντρίγκ (Δημήτριος) ελ Χούρι, ο οποίος μάλιστα είχε δεχθεί τον περασμένο Δεκέμβριο απρόκλητη δολοφονική επίθεση από ομάδα φανατικών ισλαμιστών.
Επειτα από τη βράβευσή του για τον αγώνα του για τη διατήρηση, σε ένα εχθρικό περιβάλλον, της ελληνορθόδοξης ταυτότητας των Λιβανέζων Ρωμιών, ανέβηκε στο βήμα εν μέσω χειροκροτημάτων και επιδοκιμασιών που δόνησαν, χωρίς υπερβολή, την επιβλητική αίθουσα. Με υψωμένο το δεξί χέρι και σφίγγοντας τη γροθιά του έκανε λόγο για το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αποστόλου Παύλου στον τόπο του και τους συνδετικούς δεσμούς με την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.
«Ενα μεσογειακό ‘‘κύμα’’ μετέφερε τον Μέγα Αλέξανδρο από τη Μακεδονία στις χώρες της Ανατολής για να κάνει εκείνο το εθνοτικό και πολιτισμικό μείγμα, μία μεγάλη πολιτιστική ενότητα, η οποία είναι ο ελληνικός πολιτισμός που ένωσε όλο το μεγαλείο της θάλασσας με όλο το μεγαλείο της ηπειρωτικής χώρας και συγχώνευσε την Ανατολή με τη Δύση. Επίσης ένα μεσογειακό ‘‘κύμα’’ μετέφερε τον Απόστολο Παύλο από την Ανατολή προς την Ελλάδα για να φέρει το Ευαγγέλιο. Από τότε σχηματίσθηκαν όλα τα θεμέλια της κοινής πολιτιστικής ταυτότητάς μας. Αν σήμερα μας τεθεί το ερώτημα ποια είναι η ιδιότητα της Ελλάδας, η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, αρμονία Ανατολής και Δύσης, αρμονία πνευματική και υλική, αυτός είναι ο Ελληνισμός» ανέφερε ο ομιλητής.
Στη συνέχεια συγκλόνισε το ακροατήριο, αφού παρέθεσε τις τραγικές συνθήκες και τη μηδενική αξία της ανθρώπινης ζωής σε κάποιες πόλεις της Μέσης Ανατολής.
«Κόβονται κεφάλια και στη συνέχεια παίζεται ποδόσφαιρο με αυτά, άνδρες σταυρώνονται επειδή αρνήθηκαν να απαρνηθούν τον Χριστό. Εκκλησίες καίγονται, σπίτια καταστρέφονται, κοιμητήρια βεβηλώνονται, μέλη ακρωτηριάζονται, σταυροί απομακρύνονται από τις εκκλησίες. Μοναχές και επίσκοποι απάγονται, το μόνο ‘‘όπλο’’ τους είναι το κομποσχοίνι. Γράφουν στους τοίχους των εκκλησιών της Τρίπολης του Λιβάνου απειλές για σφαγή, με το έγκλημα να είναι (για τους φανατικούς ισλαμιστές) η λατρεία του σταυρού…» είπε.
Συγκίνηση απλώθηκε μεταξύ των παρευρισκομένων κατά τη διάρκεια ενός βιντεοκλίπ, που εμφάνιζε κοριτσάκια να ζητούν με μια φωνή από τον κόσμο να δείξει ενδιαφέρον ώστε να σταματήσουν επιτέλους οι διωγμοί των Χριστιανών. Το μόνιμο ερώτημά τους στο πονεμένο τους τραγούδι ήταν πώς επιτρέπεται αυτή η τρομερή κατάσταση.
Ο ιδρυτής του «Τάματος του Εθνους» κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος στη θέα των βουρκωμένων παιδικών ματιών δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Την ατμόσφαιρα αποφόρτισε ο καλλίφωνος πατήρ Χρήστος Κυριακόπουλος, γενικός αρχιερατικός επίτροπος Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, που ενέπνευσε το ακροατήριο με το δημοτικό του τραγούδι, γεμίζοντάς το εθνική υπερηφάνεια. 
Στο περιθώριο της εκδήλωσης έκανε δηλώσεις στη «δημοκρατία» ο φιλέλληνας, Νιγηριανός στην καταγωγή, οδοντίατρος κ. Σαμ Τσεκβάς, ένας εκ των ομιλητών, γνωστός για την πλούσια βιβλιογραφία του για τη χώρα μας και τη μοναδικότητά της στο παγκόσμιο πολιτισμικό γίγνεσθαι, υπογραμμίζοντας: «Ο Ελληνισμός έχει να παίξει μεγάλο ρόλο παγκοσμίως, η Ελλάδα πρέπει να αποτελέσει το πολιτιστικό κέντρο του κόσμου. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει την αξία αυτής της χώρας, γιατί χωρίς την Ελλάδα θα ήμασταν στο σκοτάδι. Αυτό το αναγνωρίζουν και στην Αμερική», ενώ με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ξεκαθάρισε ότι οι σύγχρονοι Ελληνες, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων, δεν είναι ρατσιστές.

Ο μεγάλος ναός
Στην εκπλήρωση του συλλόγου, που δεν είναι άλλη από την υλοποίηση της υπόσχεσης του θρυλικού Γέρου του Μοριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με τη δημιουργία ενός περίλαμπρου ναού σε κεντρική και περίοπτη τοποθεσία, αλλά και στις ενέργειες που γίνονται για την ευόδωση του μεγάλου αυτού σκοπού αναφέρθηκε ο ιδρυτής του «Τάματος του Εθνους» κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ολοι οι χριστιανοί οφείλουμε να κάνουμε σημαία μας την πραγματοποίηση του πανελληνίου προσκυνήματος του Τάματος του Εθνους. Εχουμε αποδείξει επανειλημμένως ότι χρήματα υπάρχουν, όμως δεν υπάρχει η βούληση των ιθυνόντων, Πολιτείας και Εκκλησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...