Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Νοεμβρίου 16, 2014

Η νέα παγκόσμια τάξη και όπως την σχεδίαζαν το 1942


Η νέα παγκόσμια τάξη και όπως την σχεδίαζαν το 1942 Ο χάρτης της νέας μεταπολεμικής τάξης πραγμάτων του 1942 ήταν μια αινιγματική προσπάθεια κάποιου Maurice Gomberg ο οποίος με δική του πρωτοβουλία (πιθανότατα) τον δημοσίευσε στις 25 Φεβρουαρίου του 1942. Σε αυτόν αποτυπώνεται η παγκόσμια τάξη πραγμάτων έτσι όπως αυτή θα διαμορφωνόταν σε περίπτωση νίκης των συμμάχων κατά τον Β΄ΠΠ.
Ο χάρτης «ανακαλύφθηκε» το 2010 από τον Ιρλανδό ιστορικό Thomas Moriarty καθώς βρισκόταν χαμένος κάπου στην βιβλιοθήκη του αμερικανικού Κογκρέσου. Το ποιος ήταν ο Maurice Gomberg και γιατί δημιούργησε το συγκεκριμένο χάρτη, αλλά το κυριότερο εκ μέρους ποιών τον σχεδίασε όπως και το συνοδευτικό κείμενο είναι παντελώς άγνωστο.
Τα μόνο γνωστά στοιχεία για τον Gomberg είναι πως γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη στις 2 Σεπτεμβρίου του 1903 μόλις δύο εβδομάδες αφότου η μητέρα του, το επώνυμο της οποίας ήταν Bernstein, είχε έρθει στην Αμερική. Η ημερομηνία θανάτου του Gomberg αναφέρεται ως η 19η Μαρτίου του 1954 στο Λος Άντζελες. Από τα ελάχιστα στοιχεία που υπάρχουν για τον ίδιο είναι πως χαρακτηριζόταν ι ως αριστερών πεποιθήσεων άτομο, με προσβάσεις όμως σε ηγετικούς κύκλους της Ουάσιγκτον.
Στον χάρτη απεικονίζεται η μεταπολεμική τάξη σε παγκόσμιο επίπεδο όπως την οραματιζόταν ο Gomberg ή οι περί αυτού. Ο χάρτης είχε ολοκληρωθεί πριν την ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου του 1941 κυκλοφόρησε όμως το Φεβρουάριο του 1942 όπως αναφέρθηκε.
Ο χάρτης γενικά βασιζόταν στη δημιουργία ομοσπονδιών στο πρότυπο των Ηνωμένων Πολιτειών οι περισσότερες εκ των οποίων θα είναι αποστρατικοποιημένες περιοχές.
Για την Ελλάδα την οποία την αποκαλεί «Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας» περιλαμβάνει εκτός από την ηπειρωτική Ελλάδα όλη την Αλβανία, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, το Αιγαίο και τη Μακεδονία. Ειδικά για την τελευταία ως Μακεδονία αναφέρεται φυσικά η πραγματική Μακεδονία μιας και στο χάρτη η Ελλάδα δεν επεκτείνεται εκεί που είναι το σημερινό σλαβοσκοπιανό ψευδεπίγραφο «Μακεδονικό» έκτρωμα.
Για την δυτική Θράκη, η οποία είναι γνωστή ως Ευρωπαϊκή Τουρκία, αλλά και η Κωνσταντινούπολη και τα στενά η επικράτεια αυτή σύμφωνα με τον χάρτη θα είναι υπό τον κοινό έλεγχο της ΕΣΣΔ και της Τουρκίας.
Η Ελλάδα και η Ιρλανδία δεν περιλαμβάνονται στις «Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης» οι οποίες αποτελούνται από τις Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, και τις Κορσική, Σαρδηνία και Σικελία. Η Γερμανία ανήκει ολοκληρωτικά στην ΕΣΣΔ.
Για τις ΗΠΑ η νέα τάξη του Gomberg και αυτών που τον «βοήθησαν» στην δημιουργία του προβλέπει την απορρόφηση του Καναδά του Μεξικού, και της Γροιλανδίας.
Παρούσα και η ίδρυση της «Δημοκρατίας της Εβραϊκής Γης» στη σημερινή περιοχή που βρίσκεται το Ισραήλ, αν και με περισσότερα εδάφη. Από εκεί και πέρα θα υπήρχαν οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Νότιας Αμερικής», η «Ένωση Αφρικανικών Δημοκρατιών», οι «Ηνωμένες Δημοκρατίες της Κίνας», η «Ομοσπονδία Αραβικών Δημοκρατιών» κ.ο.κ.
Το κείμενο που συνοδεύει το χάρτη έχει ως εξής:
Η πολιτική μας θα είναι η εξής:
1. Εμείς, οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τους συμμάχους μας, για λόγους εθνικής ασφάλειας και για την προάσπιση της διεθνούς ηθικής, είμαστε αποφασισμένες να συνθλίψουμε και να αφανίσουμε ολοσχερώς την στρατιωτική δύναμη των εισβολέων του Άξονα και των δορυφόρων τους, ασχέτως του κόστους, προσπάθειας και χρόνου που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση αυτής της αποστολής.
2. Η παλαιά παγκόσμια τάξη της αποικιακής καταπίεσης, της εκμετάλλευσης άλλων χωρών, του ανταγωνιστικού ιμπεριαλισμού και της εξαγορασμένης ισορροπίας της διπλωματίας των ισχυρών, η παλαιά τάξη των βασιλέων, δικτατόρων, προνομιούχων μειονοτήτων, πλουτοκρατικών μονοπωλίων και άλλων παρόμοιων κοινωνικών παράσιτων, της διεφθαρμένης τάξης που είναι υπεύθυνη για τον σημερινό παγκόσμιο αφανισμό και απειλεί την εθνική μας ασφάλεια και ειρηνική διαβίωση, δεν θα ανακάμψει ποτέ ξανά.
3. Η Νέα Παγκόσμια Ηθική Τάξη για τη μόνιμη ειρήνη και ελευθερία θα ιδρυθεί αμέσως μετά την επιτυχή λήξη του παρόντος πολέμου.
4. Για λόγους ιστορίας, οικονομικής δομής, ευνοϊκής γεωγραφικής θέσης και για την ευημερία του ανθρώπινου γένους, οι ΗΠΑ θα πρέπει οικειοθελώς να αναλάβουν την ηγεσία της νεοϊδρυθείσας παγκόσμιας τάξης.
5. Με στόχο τη μείωση των υπερβολικών και εγκληματικών δαπανών για εξοπλισμούς σε όλο τον κόσμο, οι ΗΠΑ, από κοινού με την Λατινική Αμερική, τη Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών και την ΕΣΣΔ, θα αναλάβουν την εγγύηση της ειρήνης προς όλα τα έθνη, τα οποία θα αφοπλιστούν και θα αποστρατιωτικοποιηθούν μόνιμα μετά τη λήξη αυτού του πολέμου.
6. Για να είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε αποτελεσματικά την έναρξη ενός μελλοντικού παγκόσμιου ολέθρου, στα πλαίσια της εκτέλεσης των καθηκόντων μας, σημαντική προϋπόθεση θα είναι το "αήττητο" των ΗΠΑ ως στρατιωτικής, ναυτικής και αεροπορικής δύναμης.
7. Για να υπάρξει ρεαλιστικός σχεδιασμός της στρατηγικής μας και της αμυντικής μας θωράκισης, είναι επιτακτικής σημασίας να αποκτήσουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο όλων των κτήσεων των υπόλοιπων δυνάμεων ολόκληρου του δυτικού ημισφαιρίου, των περικείμενων θαλασσών τους όπως και των στρατηγικών νησιωτικών θέσεων, όπως φαίνεται και στον παραπάνω χάρτη.
8. Για τον σχεδιασμό της άμυνας του δυτικού ημισφαιρίου και μέσα στα πλαίσια και το όλο πνεύμα του νέου δόγματος Μονρόε για την αλληλεγγύη και την πολιτική "καλής γειτονίας" στο δυτικό ημισφαίριο, οι ΗΠΑ, με την έγκριση των Λατινοαμερικανικών Δημοκρατιών, θα αποκτήσουν τον έλεγχο και τα δικαιώματα επίβλεψης των περιοχών που θα περιέλθουν στην σφαίρα επιτήρησής της.
9. Για την ενίσχυση της θέσης μας στην Καραϊβική, η οποία είναι φυσικά μείζονος σημασίας για την άμυνα του ημισφαιρίου, θα προσφέρουμε κάθε δυνατό κίνητρο στις γειτονικές χώρες της Κεντρικής Αμερικής και των Δυτικών Ινδιών για την διευκόλυνση της ενσωμάτωσής τους στις ΗΠΑ, όπως δείχνει ο χάρτης.
10. Για να ενισχυθεί η πολιτικοοικονομική ενότητα του δυτικού ημισφαιρίου, οι ΗΠΑ προτίθενται να προωθήσουν και να στηρίξουν την ενοποίηση της Νότιας Αμερικής με σκοπό την ίδρυση των άρτια οργανωμένων, δημοκρατικών, ομόσπονδων "Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Αμερικής".
11. Οι απελευθερωμένες αποικίες της Βρετανικής, Γαλλικής και Ολλανδικής Γουϊάνας θα αναδιοργανωθούν ως μια πολιτεία των ΗΠΑ.
12. Όλες οι δυνάμεις θα εγκαταλείψουν τον έλεγχο των αποικιακών και στρατηγικών νησιωτικών κτήσεών τους σε όλο τον κόσμο.
13. Η Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών, δεύτερη στρατιωτική και ναυτική δύναμη, που συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ ως δύναμη για την ελευθερία, θα διατηρήσει και θα αποκτήσει τον έλεγχο όσων περιοχών, βάσεων ειρηνευτικών δυνάμεων και στρατηγικής σημασίας νησιωτικών βάσεων θα είναι απαραίτητοι για την διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ελευθερίας, όπως φαίνεται και στον χάρτη.
14. Η ΕΣΣΔ, τρίτη σε σημασία στρατιωτική δύναμη, που συνεργάζεται με τις ΗΠΑ ως δύναμη για την ελευθερία και την διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης, θα αποκτήσει τον έλεγχο των απελευθερωμένων και αποδιοργανωμένων παρακείμενων κρατών της ανατολικής Ευρώπης, όπως και αυτών της Γερμανίας και της Αυστρίας, προκειμένου να τις οργανώσει και τελικά να τις ενσωματώσει ως ισότιμες δημοκρατίες της ΕΣΣΔ, όπως απεικονίζεται κατά προσέγγιση στον χάρτη.
15. Θα οργανωθεί η Παγκόσμια Κοινωνία Εθνών, με ρόλο διαιτησίας και εποπτείας.
16. Θα οργανωθεί ένα διεθνές δικαστήριο με δικαιοδοσία απαγγελίας ποινών ολοκληρωτικού εμπάργκο, απομόνωσης, αποκλεισμού και κατοχής, σε συνεργασία με μια διεθνή αστυνομία, με σκοπό την δίωξη των παραβατών των νόμων της διεθνούς ηθικής.
17. Οι ΗΠΑ, σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Νότιας Αμερικής, τη Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών, την ΕΣΣΔ και την Παγκόσμια Κοινωνία των Εθνών, θα προωθήσουν και θα συμβάλουν στην ενοποίηση των χωρών που θα περιέλθουν υπό τον έλεγχό τους και των περιοχών που έχουν διαμελισθεί, ώστε να προκύψουν άρτια οργανωμένες, δημοκρατικές και πλήρως αποστρατιωτικοποιημένες δημοκρατίες, όπως απεικονίζεται κατά προσέγγιση στον χάρτη.
18. Οι περιοχές γνωστές ως Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, η νήσος Κορσική και τέλος η Ιταλία και τα νησιά Σαρδηνία και Σικελία θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν τις αποστρατιωτικοποιημένες ομόσπονδες "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης".
19. Οι περιοχές γνωστές ως Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και τα νησιά Σπιτσμπέργκεν θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν τις αποστρατιωτικοποιημένες ομόσπονδες "Ηνωμένες Πολιτείες της Σκανδιναβίας".
20. Η αφρικανική ήπειρος θα αναδιοργανωθεί και θα ενοποιηθεί για να αποτελέσει την αποστρατιωτικοποιημένη ομόσπονδη "Ένωση Αφρικανικών Δημοκρατιών".
21. Οι περιοχές γνωστές ως Σαουδική Αραβία, Συρία, Λίβανος, Ιράκ, Ιζάζ, Άντεν και Ομάν θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ένωση των "Αραβικών Ομόσπονδων Δημοκρατιών".
22. Οι περιοχές γνωστές ως Ινδία, Αφγανιστάν, Βελουχιστάν, Νεπάλ, Μπουτάν και Βιρμανία θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ένωση των "Ομόσπονδων Δημοκρατιών της Ινδίας".
23. Οι περιοχές γνωστές ως Κίνα, Κεντρική Μογγολία, Θιβέτ, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Ινδοκίνα και Κορέα θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ομοσπονδία των "Ηνωμένων Δημοκρατιών της Κίνας".
24. Οι περιοχές γνωστές ως Ελλάδα, Μακεδονία, Αλβανία, Κρήτη, Δωδεκάνησα και τα παρακείμενα νησιά του Αιγαίου Πελάγους θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη "Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας".
25. Οι περιοχές γνωστές ως Ιρλανδία και Βόρεια Ιρλανδία θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ανεξάρτητη "Δημοκρατία της Ιρλανδίας".
26. Η περιοχή των Αγίων Τόπων των αρχαίων Εβραίων, σήμερα γνωστή ως Παλαιστίνη και εμιράτο της Ιορδανίας, καθώς και οι όμορες περιοχές όπως φαίνονται στον χάρτη, λαμβάνοντας υπ' όψιν την ιστορία και την επιτακτική ανάγκη επίλυσης του μεταπολεμικού προβλήματος του προσφυγικού πληθυσμού, θα ενοποιηθούν και θα αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη "Δημοκρατία της Εβραϊκής Γης".
27. Οι περιοχή γνωστή ως Ευρωπαϊκή Τουρκία, που βρίσκεται κοντά στα Δαρδανέλλια, τη θάλασσα του Μαρμαρά και τον Βόσπορο, με στόχο τον σχεδιασμό μιας στρατηγικής για βιώσιμη ειρήνη, θα τεθεί υπό τον έλεγχο της ΕΣΣΔ και της Τουρκίας.
28. Οι περιοχή γνωστή ως Τουρκία θα αποστρατιωτικοποιηθεί για να αποτελέσει την ανεξάρτητη "Δημοκρατία της Τουρκίας".
29. Οποιαδήποτε πρόβληματα ανταλλαγής, μετακίνησης και επαναπατρισμού πληθυσμών προκύπτουν θα διευθετούνται από την Παγκόσμια Κοινωνία των Εθνών.
30. Οι εγκληματίες υπαίτιοι και οι σύμμαχοί τους ένοχοι για αυτόν τον φρικτό πόλεμο θα οδηγηθούν σε δίκη και θα τους απαγγελθούν ποινές δίχως προηγούμενο.
31. Όλοι οι Ιάπωνες πολίτες και άτομα ιαπωνικής καταγωγής αμφίβολης εμπιστοσύνης θα απελαθούν από όλο το δυτικό ημισφαίριο, τα προτεκτοράτα και οι στρατηγικής σημασίας νησιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, και η περιουσία τους θα δημευθεί με σκοπό να εξασφαλιστούν χρήματα για έργα ανοικοδόμησης μετά τη λήξη του πολέμου.
32. Όλοι οι Γερμανοί και Ιταλοί πολίτες και όλα τα άτομα γερμανικής και ιταλικής καταγωγής που είναι γνωστά ως υποστηρικτές ναζιστικών και φασιστικών ιδεολογιών θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση.
33. Η μετανάστευση Γερμανών, Ιταλών και Ιαπώνων στο δυτικό ημισφαίριο, τα προτεκτοράτα του και τις νησιωτικές βάσεις θα τερματιστεί επ' αόριστον.
34. Όλα τα γερμανικής καταγωγής άτομα που διαμένουν στην Ανατολική Πρωσία και Ρηνανία θα μεταφερθούν στη γερμανική ενδοχώρα και στις περιοχές όπου έχουν γίνει μόνιμες απελάσεις πρωσικού πληθυσμού.
35. Όλα τα γερμανικής, ιταλικής και ιαπωνικής καταγωγής άτομα θα απελαθούν από τις κατακτημένες από τον Άξονα περιοχές και οι περιουσίες τους θα δημευθούν προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι για έργα ανοικοδόμησης μετά τη λήξη του πολέμου.
36. Για να επιτευχθεί:
α. η κάθαρση των εθνωτικών πληθυσμών των ηττημένων εισβολέων του Άξονα από την "μέθη" του στρατιωτικού σωβινισμού,
β. η απομάκρυνση και καταστροφή των πιθανών στρατιωτικών τους εγκαταστάσεων,
γ. η επανάκτηση των συσσωρευμένων λαφύρων,
δ. η επανεκπαίδευση πριν την τελική τους επάνοδο στην Οικογένεια των Εθνών, οι περιοχές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Ιαπωνίας θα απομονωθούν σε ένα είδος αυστηρής και επ' αόριστον "καραντίνας" και θα διοικούνται από διορισμένους κυβερνήτες που θα εποπτεύονται από την Παγκόσμια Κοινωνία των Εθνών.
37. Όλοι οι φυσικοί πόροι και η βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή περιοχών που θα τεθούν υπό επιτήρηση θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες αποκατάστασης και ανοικοδόμησης στην μεταπολεμική περίοδο.
38. Για την επίτευξη της μείωσης της αριθμητικής δύναμης των εθνών-εισβολέων και την εξασφάλιση ενός πιθανού στρατιωτικού πλεονεκτήματος, θα σχεδιαστεί πολιτική ελέγχου του πληθυσμού, η οποία θα εφαρμοστεί στις υπό επιτήρηση περιοχές.
39. Στα πλαίσια της Νέας Παγκόσμιας Ηθικής Τάξης που επιδιώκουμε να ιδρύσουμε, εκτός από τις στοιχειώδεις πολιτικές ελευθερίες, είναι επιτακτικής σημασίας και οι ακόλουθες θεμελιώδεις οικονομικές μεταρρυθμίσεις:
(α) Κρατικοποίση όλων των φυσικών πόρων και δίκαιη κατανομή από κάθε ένα σε όλα τα έθνη, σε κάθε γωνιά της γης.
(β) Κρατικοποίηση των διεθνών τραπεζικών δραστηριοτήτων, των ξένων επενδύσεων, των σιδηροδρόμων και εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε γωνιά της γης.
(γ) Κρατικοποίηση όλων των πολεμικών βιομηχανιών που ανήκουν σε μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις.
(δ) Ο δημόσιος έλεγχος των εμπορικών συναλλαγών και της εμπορικής ναυτιλίας.
(ε) Η ίδρυση ενός ενιαίου παγκόσμιου νομισματικού συστήματος.
(στ) Διεθνής ρύθμιση για ανώτατο όριο επιτοκίων, που δεν θα υπερβαίνει το 2%.
40. Για την εξασφάλιση της νίκης και της ηγετικής μας θέσης στα πλαίσια μιας ενιαίας δημοκρατικής προσπάθειας, στόχος του οποίου δεν είναι η εκδίκηση ή η εκμετάλλευση, αλλά η εξασφάλιση της ελευθερίας και της ασφάλειας για όλα τα έθνη για την ειρήνη και την πρόοδο, με την λήξη του παρόντος πολέμου το ενιαίο "Ανώτατο Στρατηγείο Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών" θα αναγνωριστεί και θα μετεξελιχθεί στο "Ανώτατο Στρατιωτικό και Οικονομικό Συμβούλιο", το οποίο θα συνεργάζεται με την Παγκόσμια Κοινωνία των Εθνών για την μεταπολεμική ανοικοδόμηση και την επικράτηση της παγκόσμιας ειρήνης.
41. Το "Ανώτατο Στρατιωτικό και Οικονομικό Συμβούλιο" θα διορίζει τους κυβερνήτες που θα διοικούν τις υπό επιτήρηση περιοχές, έως ότου τους δοθεί ανεξαρτησία υπό όρους.
Για την επίτευξη αυτών των αρχικών στόχων, πρέπει να αγωνιστούμε για την απόλυτη νίκη.
Κείμενο χάρτη πηγή
Δείτε το χάρτη εδώ
Για πλήρη ανάλυση πατήστε εδώ
ΠΗΓΗ 
Το είδαμε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...