Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Νοεμβρίου 08, 2014

Ο Παπισμός ως πρόδρομος του Αντιχρίστου...

                                   

 Ο Παπισμός θεωρείται πρόδρομος του Αντιχρίστου. Και τούτο, διότισυνηθίζει τους λαούς να υποτάσσωνται σε έναν άνθρωπο, που κρατεί θρησκευτική και πολιτική εξουσία. Ο πάπας αυτοανακηρύχθηκε αλάθητος και πήρε τη θέση άλλου Θεού, όπως ο Αντίχριστος θα αυτοθεοποιηθείΈχει δηλαδή γνωρίσματα, που θα παρουσιάσει και ο Αντίχριστος εις τους εσχάτους καιρούς, αλλά σε πιο μειωμένο βαθμό.
Γι’ αυτό και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός εχαραρακτήριζε τον πάπα ως αντίχριστον. Έχει σημασία τούτο.
Ο πάπας παρεποίησε τον χριστιανισμό. Δημιούργησε ένα χριστιανισμό κοσμικό. Θέλησε να πάρει και κοσμική εξουσία και να εξουσιάζει τον κόσμο πολιτικώς και θρησκευτικώς. Περιόρισε τον Χριστό εις τον Ουρανό για να μείνει αυτός εις την γην. Εμφανίστηκε τον 9οαιώνα στη Δύση,
κατέλυσε την Δυτική Εκκλησία και επεκράτησε στους λαούς της Νοτιοδυτικής Ευρώπης κυρίως.
Ο Παπισμός παρεποίησε την αλήθεια του Ευαγγελίου, την αλήθεια, που μας, έφερε ο Χριστός και διεπότισε την ανθρωπότητα με το κοσμικό του πνεύμα, που εμποδίζει τη σωτηρία του ανθρώπου.
Ο Παπισμός δεν κηρύσσει τον Χριστιανισμό, που μας άφησε ο Χριστός. Έχει 100 περίπου αιρέσεις. Δυστυχώς ο Παπισμός προβαίνει και σε εγκλήματα προκειμένου να στηρίξει τον θρόνο του πάπα. Η Ορθοδοξία ουδένα ποτέ έσφαξε, ενώ ο Παπισμός εκατομμύρια κατά καιρούς εξόντωσε, διότι δεν υπέκυπταν εις αυτόν. Έστω ως παράδειγμα οι 800.000 (οκτακόσιες χιλιάδες, που έσφαξε το 1942-1944 στον καιρό του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στη Σερβία και Κροατία, μόνο και μόνο, διότι δεν υπέκυπταν στην αίρεση του παπισμού.
Από τον παραποιημένο αυτό Χριστιανισμό του πάπα απογοητεύθηκε ο Δυτικός Χριστιανικός κόσμος και στράφηκε στην ειδωλολατρεία με την Αναγέννηση και τον Ουμανισμό. Ο παπισμός είναι πράγματι ένας πρόδρομος του Αντιχρίστου.
Πηγή: «Ο Αντίχριστος», Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σελ. 64-66)
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...