Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014

Μεγάλη Αποκάλυψη: Έτσι στήθηκε η καταστροφή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας (Έγγραφα)

Μεγάλη Αποκάλυψη: Έτσι στήθηκε η καταστροφή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας (Έγγραφα)

• Οι Έποικοι του Αλέξανδρου Κατσιάρα έφεραν Τρόικα στην Εκκλησία
• Η Εκκλησία έχασε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2012 κατά την Διοίκηση Κατσιάρα
Με μία τρύπια Μελέτη Βιωσιμότητας που δεν έγινε από ανεξάρτητο Σώμα ή φορέα αλλά από εκκλησιαστικό υπάλληλο (!!!), το αντί-Χριστο κύκλωμα, που κάθησε στην Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΜΥΕ), κατασκεύασε την δικαιολογία για την εξόντωση της φωνής της Εκκλησίας από το ραδιόφωνο. Είχε φέρει ήδη σκοτάδι στην ενημέρωση των Μητροπολιτών με απόλυση δημοσιογράφου από το Γραφείο Τύπου, η οποία τους ενημέρωνε για αυτά που έγραφαν τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο.

Το πληροφοριακό μπλακάουτ τόσο μέσα στην ηγεσία της Εκκλησίας όσο και από την Εκκλησία προς την κοινωνία έχει τροϊκανική εκπόρευση. Έγινε το 2009, με το φύτεμα του εκσυγχρονιστικά «απελευθερωμένου» θεολόγου Αλέξανδρου Κατσιάρα (ο οποίος θα δικαστεί για παραβίαση δικαστικής απόφασης όπως γράψαμε πρόσφατα) ως διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας. Ο κ. Κατσιάρας φυτεύτηκε ως Διευθυντής κάποιους μήνες πριν από τον Οκτώβριο του 2009, όταν η συμμορία που έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατέλαβε την εξουσία για να μας βάλει στη Νέα Κατοχή του Μνημονίου τον Απρίλιο του 2010 με την ομιλία από το Καστελλόριζο.
Η ελεύθερη φωνή του εκκλησιαστικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος παρουσίαζε θέματα που κανένα άλλο ΜΜΕ δεν παρουσίαζε και έδινε άλλη οπτική στην ειδησεογραφία, θα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα στο τροϊκανικό μπλοκ των ΜΜΕ και των επιχειρηματιών τους (Αλαφούζ πασά, Πσιχάρ τσογλάν κλπ). Και η άμεση ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου για όλα τα δημοσιεύματα σχετικά με Εκκλησία και την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία, θα είχε φέρει επανάσταση στους κόλπους
της Εκκλησίας αν έβλεπαν τη σημερινή κατάσταση. Θα είχαμε μία ζωντανή και μη-φοβισμένη ηγεσία και Ιεραρχία, διότι θα ήταν ενημερωμένοι και με ισχυρή ραδιοφωνική φωνή (που θα αναμεταδιδόταν σε όλη την Ελλάδα).
Η ουσιαστική καταστροφή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας και της εσωτερικής ενημέρωσης έγιναν παράλληλα με την επιβολή της Νέας Κατοχής και μάλιστα η κατάληψη του ελέγχου στον σταθμό έγινε περίπου ένα έτος πριν από το Καστελλόριζο. Και έγινε από την ομάδα του Διευθυντή, η οποία είχε από την αρχή προξενήσει έκπληξη λόγω των ισχυρότατων δεσμών με τα επιχειρηματικά συμφέροντα Αλαφούζου.
Η αμαρτωλή Μελέτη Βιωσιμότητας
ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ


ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ


Η ιστορία είναι μεγάλη αλλά εμείς θα πεταχτούμε στο κομβικό σημείο τον Ιανουάριο του 2013 όταν η Μελέτη Βιωσιμότητας του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Συνόδου, την οποία έκανε ο κ. Ιωάννης Τσομπανάκης, Προϊστάμενος του Γραφείου Εσωτερικού Ελέγχου της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, απλώς περιέγραψε μία κατάσταση χωρίς να παρουσιάσει την απόλυτη ευθύνη του κ. Κατσιάρα και της ομάδας του για την δημιουργία και διατήρησή της. Στη συνέχεια πρόβαλλε ως μοναδική λύση τη μείωση του μισθολογικού κόστους που φυσικά παραπέμπει σε απολύσεις του δημοσιογραφικού, τεχνικού κλπ προσωπικού και όχι των «εποίκων» που ήρθαν μαζί με την ομάδα του Κατσιάρα. Για να μην πάμε και στις άλλες παραδοχές που δεν έχουν ανταπόκριση με την πραγματικότητα, δημιουργώντας εύλογη αμφισβήτηση για τις πηγές που χρησιμοποιήθηκαν και κατά πόσο αξιολογήθηκε η αξιοπιστία τους.
Και εδώ είναι ένα από τα σκάνδαλα, που τα επέτρεψε και «ευλόγησε» η αμφιλεγόμενη Μελέτη Βιωσιμότητας, τα οποία η ΕΣΗΕΑ και η σημερινή Πρόεδρός της Μαρία Αντωνιάδου (εκκλησιαστική συντάκτρια από τον Δ.Ο.Λ. του Ψυχάρη με άμεση δυνατότητα πρόσβασης στον Αρχιεπίσκοπο και όλη την Ιεραρχία) δεν αμφισβήτησαν ούτε τα έφεραν στο φως, συμμετέχοντας στην αντιεκκλησιαστική λαίλαπα του τροϊκανικού αντί-Χριστου κυκλώματος. Σε μία τέτοια μελέτη είναι αντιεπαγγελματικό και πραγματικά ύποπτο να μην γίνεται έρευνα για τις αιτίες που δημιούργησαν την άσχημη κατάσταση. Φυσικά, αν θέλουμε να δούμε πραγματικά τι φταίει και πώς λύνουμε το πρόβλημα και όχι να δώσουμε ευκαιρία στους υπεύθυνους της κατάστασης να ξεφορτωθούν τους αντιφρονούντες. Είναι απλό: βρίσκουμε την αιτία που δημιούργησε το πρόβλημα (όλοι γνωρίζουν ότι είναι ο εποικισμός του σταθμού από τους εποίκους του Κατσιάρα) και εξαλείφουμε την αιτία. Μετά αν χρειαστούν κάποια μικροπράγματα, τα διορθώνουμε.
Το βασικό οικονομικό πρόβλημα (και πρόβλημα του προγράμματος) δημιουργήθηκε από την έλευση (και πληρωμή) των ατόμων που έφερε το δίδυμο Κατσιάρας-Μιχαλίτση και την απομάκρυνση (με αισχρό, προσβλητικό και ανήθικο τρόπο) πάρα πολλών εθελοντών, οι οποίοι όχι μόνο δεν επιβάρυναν οικονομικά τον σταθμό αλλά παρήγαγαν εξαιρετικές εκπομπές που του έδιναν υψηλή ακροαματικότητα ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί και για διαφημίσεις. Όταν φέρνεις υψηλά αμειβόμενους «εποίκους» και διώχνεις τους «ντόπιους», φέρνεις καταστροφή και αυτό είναι που βλέπουμε. Αν η Μελέτη Βιωσιμότητας γινόταν προς την κατεύθυνση να βρεθεί βιώσιμη λύση, θα έβρισκε ότι η διοίκηση Κατσιάρα έφερε τον Σταθμό σε θέση απελπιστική, όταν τον ανέλαβε με σοβαρό οικονομικό πλεόνασμα και αξιοπιστία προγράμματος και ποιότητας εκπομπών και τον πέταξε στον γκρεμό της αναξιοπιστίας και σε έλλειμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με πολλές Μητροπόλεις να σταματούν την αναμετάδωσή του (!!!) και χρηματοδότηση, γιατί δεν θέλουν να έχουν σχέση «με αυτό το πράγμα».
Η Μελέτη Βιωσιμότητα βλέπει τα προβλήματα αλλά τσιμουδιά δεν λέει για τις αιτίες. Γράφει «το ενεργητικό παρουσιάζει κάθοδο τα τελευταία τρία χρόνια το οποίο οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην μείωση των χρηματικών διαθεσίμων … Ο κύκλος εργασιών μετά από μία μικρή άνοδο το 2010 κατά 4,8% εμφανίζει αισθητή μείωση το 2011 της τάξεως του 60%». Είναι εκπληκτικό ότι το 2008, το προ-Κατσιάρα πλεόνασμα ήταν περίπου 160.000 ευρώ και το 2012 το έλλειμμα στην τετραετία Κατσιάρα είχε ξεπεράσει τα 352.000 ευρώ.
Δηλαδή η Εκκλησία έχασε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2012 κατά την Διοίκηση Κατσιάρα. Και δεν αναφέρει τίποτα η Μελέτη Βιωσιμότητας για αυτή τη ζωντανή και προσωποποιημένη αιτία του προβλήματος που είναι ο Κατσιάρας και οι Έποικοί του με την εγκληματική διοίκηση που άσκησαν και την κατασπατάληση των πόρων του Σταθμού. Γράφει ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο περιορισμός των λειτουργικών εξόδων τουλάχιστον κατά 52% με περιορισμό του κύριου παράγοντα κόστους που αποτελεί το κόστος μισθοδοσίας. Αναφέρει ότι την προηγούμενη πενταετία είχε πραγματοποιηθεί σημαντική προσπάθεια εξυγίανσης και περιορισμού εξόδων!!!
Δεν αναλύει τι θεωρεί προσπάθειες εξυγίανσης και γιατί απέτυχαν, διότι δεν μπορεί το μισό εκατομμύριο ζημιά να έγινε μετά από επιτυχή εξυγίανση (αν έγινε εξυγίανση).
Έναν μήνα μετά από τη Μελέτη Βιωσιμότητας, στις 13 Φεβρουαρίου 2013, ο τότε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο Διαυλείας Γαβριήλ (σήμερα Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας με τη γνωστή χλιδάτη ενθρόνιση με παρέλαση πολιτικών), στέλνει επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης της ΕΜΥΕ (στην οποία υπάγεται ο ραδιοφωνικός σταθμός) με περιεχόμενο και στυλ γραψίματος που θυμίζει Τρόικα και Στουρνάρα, λέει ουσιαστικά ότι οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί που δεν δέχθηκαν αυθαίρετες μειώσεις αποδοχών κατά 50% (με βάση τα «ευρήματα» της Μελέτης Βιωσιμότητας) θα μπορούσαν να «σώσουν» τον σταθμό αν δέχονταν τις μειώσεις!!!
Υιοθετεί δηλαδή άκριτα το «πόρισμα» της Μελέτης και λέει να περιοριστούν δραστικά οι εκπομπές που παράγουν ή παρουσιάζουν δημοσιογράφοι του Σταθμού και να απολυθούν οι εργαζόμενοι που δεν δέχθηκαν μειώσεις. Κυριολεκτικά δηλαδή η πολιτική της Τρόικας στα εργασιακά καλλιεργήθηκε μέσα στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας (και στο Γραφείο Τύπου) από Αλαφούζικο κύκλωμα και εφαρμόστηκε με υπογραφή του τότε Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και σημερινό Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας. Ο Τιμόθεος Άνθης, νυν Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος είχε επίσης εμπλοκή μέσω της Συνοδικής Επιτροπής τύπου από το 2008…πάλι). Το κύκλωμα φορτώνει σε Αρχιμανδρίτες τη βρώμικη δουλειά. Αυτοί όμως τώρα που κρίθηκε παράνομη η απόλυση των εργαζομένων, βγήκε ένταλμα σύλληψης για τον Κατσιάρα και μένει υπόδικος, παραμένουν εκτεθειμένοι ακόμη και ως Μητροπολίτες.
Αυτοί οι μελλοντικοί Μητροπολίτες δεν προσέχουν πού βάζουν την υπογραφή τους; Κυρίως όταν είναι Αρχιγραμματείς, για να μην γίνουν Αρχιφαρισαίοι; Συνειδητοποιούν ότι έχουν συμμετάσχει σε παρανομίες και έχουν προκαλέσει φθορά εθνικής περιουσίας (που είναι η συχνότητα εκπομπής) η οποία δεν αντιστρέφεται; Δεν μπορούμε να πάμε να διορθώσουμε την κατάσταση.
Εκείνο που μπορεί να γίνει είναι να ανακληθούν οι απολύσεις και μειώσεις αποδοχών, να ορίσει η Ιεραρχία να γίνει νέα ανεξάρτητη Μελέτη Βιωσιμότητας και να διωχθούν ποινικά και αστικά οι υπεύθυνοι της περιόδου εκτροπής. Θα τολμήσει η Ιεραρχία να καθαρίσει την επικοινωνιακή δομή της Εκκλησίας, να κάνει αποτροϊκανοποίηση και να απελευθερώσει το πνευματικό δυναμικό της για να υπηρετήσει τον λαό μας; Μέχρι σήμερα η διοίκηση της Εκκλησίας λειτουργεί ως δεκανίκι της συγκυβέρνησης.
Arhigrammateas_1


Arhigrammateas_2


Arhigrammateas_3

πηγή
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...