Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

to-ethniko-atopima-tis-kypriakis-kyvernisis-620x412
Η απόφαση της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας να ακυρώσει όρους του μνημονίου, που οδηγούν την κοινωνία στην καταστροφή και την οικονομία της χώρας στον φαύλο κύκλο της συνεχούς ύφεσης, προκάλεσε διεθνώς αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, καλοπροαίρετες, αλλά και σκοπιμοθηρικές. 
Πάνω απ΄ όλα όμως έφερε πίσω την καταρρακωμένη αξιοπρέπεια των απλών ανθρώπων ανά τον κόσμο, έστω και για λίγο. 

Οι πιέσεις κατά της Ελλάδας σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις των Υπουργών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης ήταν ασφυκτικές, εκβιαστικές, αηδιαστικές και απάνθρωπες.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδος, Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ήταν μόνος εναντίον όλων, καθώς ούτε ο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας τον στήριξε. 
Ένα φαινόμενο που κατακρεουργεί τον Ελληνισμό, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που η κόρη προδίδει τη Μάνα και η Μάνα την κόρη!

Άλλωστε, ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης το επιβεβαίωσε με τις προκλητικές του δηλώσεις, ότι η αντίδρασή του δεν θα έκανε τη διαφορά και ότι δεν κατάλαβε τι ήταν αυτό που η Ελλάδα διεκδικούσε. 
Τι κατάντημα.
Συνεπικουρούμενος δε από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, έκαναν και αυτοί μέτωπο να αναχαιτίσουν την οποιαδήποτε βελτίωση θα μπορούσε να εξασφαλίσει ο Ελληνισμός.

Και φθάσαμε να βιώνουμε και πάλι το φαινόμενο, που γέμισε το βιβλίο της ιστορίας του Ελληνισμού, οι Έλληνες να πολεμούν τους ισχυρούς της γης μόνοι τους και διχασμένοι και οι άλλοι μικροί, υπόδουλοι λαοί να παρακολουθούν, παρακαλώντας να κερδίσουν οι Έλληνες. Μόνο που αυτή τη φορά, η Ελλάδα δεν είχε την Κύπρο μαζί της. 

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνισμού, που η Κύπρος δεν στήριξε την Ελλάδα σ’ αυτό το επίπεδο και τόσο προκλητικά. 
Τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ, όπως και όλων των προηγουμένων, ψέλλισαν κάποιες δικαιολογίες, που ήταν κατάπτυστες και γελοιοποιούσαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης δεν έχει καμία αμφιβολία, ότι η στάση της κυπριακής Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, όπως και όλων των προηγουμένων, πηγάζει από τη δουλικότητα, που χαρακτηρίζει την παρούσα διακυβέρνηση και τον λαό μας απέναντι στην οικονομική δικτατορία της Γερμανίας και των δορυφόρων της. 

Η δουλικότητα προκύπτει από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ συμμορφώνονται πλήρως με τις εντολές του Βερολίνου, για να λαμβάνουν τα εύσημα και φυσικά τα ανταλλάγματα. Αυτή η επικράτηση του Βερολίνου, διεθνώς, φέρνει αναμνήσεις από το τι συνέβαινε προ του 1940 και την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Για το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης, η πολιτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης της Κύπρου και του κυβερνώντος κόμματος αντανακλούν τη μεγάλη τους επιθυμία να αποτύχει η προσπάθεια που καταβάλλει η Αθήνα, γιατί εάν πετύχει η Ελλάδα, θα αποδειχθεί ότι δεν θέλουν να διεκδικήσουν έστω και βελτίωση κάποιων όρων του μνημονίου, για το καλό του λαού. 

Θα αποδειχθεί ότι όταν αντιστέκεσαι και πολεμάς κερδίζεις έστω και λίγα, αλλά πάνω απ” όλα την εθνική σου αξιοπρέπεια, κάτι που δεν πράξαμε μετά το 1960.

Ο ΔΗΣΥ και η Κυβέρνηση υπηρετούν πιστά το παγκόσμιο κεφάλαιο και μαζί με αυτό το ντόπιο κεφάλαιο και τις τράπεζες και μέσω της διαπλοκής επωφελούνται πολιτικά και οικονομικά. 
Γι’ αυτό και η οποιαδήποτε αμφισβήτηση της μεθόδου του μνημονίου είναι γι’ αυτούς μη επιθυμητή και απευκταία. 

Προχωρώντας ακόμα ένα βήμα τη σκέψη μας, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι η παρούσα διακυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ, και οι εκάστοτε κυβερνώντες, δεν θέλουν να επηρεάζεται ο λαός από οτιδήποτε μπορεί να του παρέχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για να μπορούν να ποδηγετούν και να καθοδηγούν τον λαό και στο εθνικό θέμα.

Η στάση της κυπριακής Κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος έχουν απογοητεύσει ακόμα και μερίδα των υποστηρικτών τους. Η Κυβέρνηση των Αναστασιάδη – Γεωργιάδη – Αβέρωφ και λοιπών δεν απολαμβάνει της στήριξης της πλειοψηφίας του λαού και θα πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της. 

Η δε υποκριτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέρ των δικαίων των Ελλήνων αλλά και όλων των καταπιεσμένων λαών της Ευρώπης, δεν έχει άλλο αποτέλεσμα για τον λαό απ” αυτό της απαξίωσης της πολιτικής, των πολιτικών και πολιτειακών αρχόντων.
ΚΡΙΝΟΣ Ζ. ΜΑΚΡΙΔΗΣ
Πρόεδρος Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) Κύπρου


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...