Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015

Αντίσταση τώρα!

Όταν ο φιλέλληνας Άγγλος ναύαρχος Άμιλτον πρότεινε στον Κολοκοτρώνη να ζητήσουν οι Έλληνες συμβιβασμό και να μεσολαβήσει γι’ αυτό η Αγγλία, ο αρχιστράτηγος αποκρίθηκε με πίστη: «Εμείς, καπετάν Άμιλτον, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάναμεν με τους Τούρκους. Άλλους έκοψε, άλλους εσκλάβωσε με το σπαθί και άλλοι, καθώς εμείς, εζήσαμεν ελεύθεροι από γενεά εις γενεά. Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε. Η φρουρά του είχε παντοτινόν πόλεμον με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήταν πάντοτε ανυπόταχτα». «Και ποια είναι η βασιλική φρουρά του, ποια είναι τα φρούρια;» ρώτησε ο Ναύαρχος. «Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι κλέφται, τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά».
Η Μάνη και το Σούλι! Άπαρτα κάστρα στα χρόνια της πικρής σκλαβιάς. Πόσο επίκαιρη στο παρόν ακούγεται η μνήμη τους! Επίκαιρη, γιατί η σκλαβιά έχει εδώ και χρόνια σκεπάσει για άλλη μια φορά τον τόπο των ηρώων. Άλλη σκλαβιά αυτή τη φορά. Σκλαβιά πνευματική. Κι όχι μόνο εδώ, αλλά απ’ άκρη σ’ άκρη της γης κυριαρχεί πνεύμα αποστασίας από την αλήθεια του Ευαγγελίου, πνεύμα συμβιβασμού με πλάνες και αιρέσεις, την ώρα που χαλκεύονται δεσμά ηλεκτρονικά φρικτά για τους λαούς της γης.
Μέσα σ’ αυτήν την ατμόσφαιρα της αποστασίας, των συμβιβασμών, των πολλών προδοτικών σφυριγμάτων, της εξαπλούμενης πνευματικής σκλαβιάς, είναι τώρα ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να δημιουργηθούν νέα φρούρια, που θα κρατήσουν ζωντανή την πίστη στα σκοτεινά χρόνια που έχουμε μπροστά μας. Μια νέα Μάνη, ένα καινούργιο Σούλι κι ένας στρατός ηρώων, όπως «οι λεγόμενοι κλέφται», είναι ώρα πλέον να ξαναπιάσουν του πνεύματος τα βράχια και τα βουνά. Μια γενιά αποφασισμένη για το θάνατο. Ασυμβίβαστη. Στο μετερίζι της Εκκλησίας. Γενιά μαρτύρων. Φως στο σκοτάδι. Ελπίδα της γης.
Εμείς, καπετάν Άμιλτον και σύγχρονοι πλανητάρχαι, συμβιβασμό δεν κάνουμε! Μάνη, Σούλι και «οι λεγόμενοι κλέφται» προσμένουμε ώρα την ώρα να ξαναζωντανέψει ο Βασιλιάς μας. Να ξαναλάμψει ολόλαμπρη η πίστη. Να ξαναρθεί η λευτεριά. Να δοξασθεί η Ορθοδοξία σ’ όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης!
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...