Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2015

η αναποδογυρισμένη πυραμίδα…


εξουσία ( η πυραμίδα)Η καθιερωμένη αντίληψη σχετικά με την κοινωνική πυραμίδα είναι ότι στην κορυφή της βρίσκονται οι άρχοντες, που εξουσιάζουν και καλοζούν και στη βάση της ο λαός, που καταπιέζεται και υποφέρει.
Ε, λοιπόν, αυτήν την πραγματικότητα ήρθε να ανατρέψει ο Χριστός, σύμφωνα με την ευαγγελική περικοπή της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών.
Δυστυχώς τη διδασκαλία του δεν τη σεβάστηκαν, όχι μόνο οι κοσμικοί άρχοντες, αλλά ούτε καν οι, λεγόμενοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, οι οποίοι σε Δύση και Ανατολή έχουν επιβάλει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα τυραννικό και απολυταρχικό καθεστώς.
Το σχετικό με την ευαγγελική περικοπή ( Μάρκου: 10, 32-45) της Ε΄Κυριακής των Νηστειών θα το βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Τις θετικές , αλλά και τις αρνητικές συνέπειες, σχετικά με την υπακοή ή ανυπακοή στην προαναφερόμενη διδασκαλία του Χριστού θα τη συναντήσουμε και στο σχετικό με τον Ακάθιστο Ύμνο κήρυγμα, που θα το βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Και όπως πάντα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του συνόλου των «απαγορευμένων» απ’ τον Σ/το Μητροπολίτη Αιτ/νίας κηρυγμάτων μου:
Ευχαριστώ για την ακρόαση
παπα-Ηλίας
https://papailiasyfantis.wordpress.com
e mail: yfantis.lias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...