Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015

το πνευματικό αντίδωρο…


Το κήρυγμα είναι σαν το αντίδωρο. Πρέπει να προσφέρεται σε όλους. Που σημαίνει ότι πρέπει να είναι κατανοητό απ’ όλους. «Θεέ μου, δώσε μου τη χάρη να μιλήσω απλά», λέει ο Σεφέρης,
Ένας νεαρός ιεροκήρυκας μου έλεγε: «Μίλησα απλά». Και του αποκρίθηκα: «Μιλάνε δύσκολα αυτοί, που δεν ξέρουν τι λένε». Γιατί, όπως λένε, «μιλάμε, όπως σκεφτόμαστε». Και θα πρόσθετα, «όπως αισθανόμαστε». Γι’ αυτό και ο Χριστός λέει ότι «εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί το στόμα» (Ματθ. ιβ, 35).
Τα κηρύγματα, που εδώ δημοσιεύονται είναι:
1) Της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών, που αναφέρεται στη θεραπεία του κωφάλαλου δαιμονισμένου παιδιού, με ηλεκτρονική του διεύθυνση:
2) του Ευαγγελισμού, με ηλεκτρονική διεύθυνση:
3) Της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών με ηλεκτρονική διεύθυνση:
Και όπως πάντα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του συνόλου των «απαγορευμένων» απ’ τον Σ/το Μητροπολίτη Αιτ/νίας κηρυγμάτων μου:
Ευχαριστώ για την ακρόαση
παπα-Ηλίας
e mail: yfantis.lias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...