Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2015

Ρώσοι αναλυτές: Ο «Γερμανικός» Ευρωπαϊκός στρατός απειλεί για Τρίτη φορά την Ευρώπη

sheehan-600
Στις 8 Μάρ, 2015 ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC), Jean-Claude Juncker έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση, σύμφωνα με την οποία θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας κοινός ευρωπαϊκός στρατός, αναφέρει άρθρο του έγκριτου Ρώσου εμπειρογνώμονα Leonid Nersisyan, ειδικού του ινστιτούτου στρατηγικών μελετών στην Μόσχα,  στο πρακτορείο ειδήσεων regnum.ru.
Η κύρια αποστολή αυτών των ενόπλων δυνάμεων , σύμφωνα με  τον Γιούνκερ, θα πρέπει να είναι η στρατιωτική «αντιμετώπιση» της  Ρωσίας. Η είδηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, σε συνδυασμό με τις εργασίες για τη δημιουργία της Ενεργειακής Ένωσης της ΕΕ, η οποία στοχεύει στην δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού οργανισμού, παρακολούθησης και συντονισμού της ενεργειακής πολιτικής, όλων των χωρών της Ένωσης . Ποια θα τα γενικά βήματα, και ποιοι είναι οι στόχοι που μπορούν να ακολουθήσουν;

german army
Η νέα «σοβιετική»  Ευρωπαϊκή Ένωση
Κατά το παρελθόν έτος έχει κατέστη σαφές ότι η εθνική κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ, θα είναι πολύ  «χαμηλή»,  και δεν θα επιτρέπει σε καμία από αυτές τις χώρες  ανεξάρτητες αποφάσεις της εξωτερικής πολιτικής. Αυτό κατέδειξε η  ομόφωνη έγκριση των αντι-ρωσικών κυρώσεων και της άρνησης  της ΕΕ στην  Βουλγαρία να κατασκευάσει  τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, στο έδαφος της.
Πολλές χώρες της ΕΕ «εθελοντικά» εγκατέλειψαν δις ευρώ για τους πολίτες τους και τους προϋπολογισμούς τους. Και αν εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες χώρες οι οποίες αντιδρούν  « με κάποιο τρόπο»  ενάντια σε αυτό που συμβαίνει (η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα), μετά την καθιέρωση των Ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων και της επιτροπής Ενέργειας της ΕΕ, αυτό θα παύει  να ισχύει , καθώς και  η ελάχιστη εθνική κυριαρχία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μια για πάντα, τονίζει ο Ρώσος ειδικός .
Στην πραγματικότητα, η κατάσταση των μικρών χωρών της ΕΕ θα είναι η ίδια με την περίοδο της  Σοβιετικής Ένωσης . Στην πραγματικότητα ο κύριος «κανόνας» της ασκούμενης πολιτικής σε ολόκληρη την ΕΕ,  θα ανήκει στην Γερμανία και εν μέρει στη Γαλλία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο υπό τέτοιες συνθήκες είναι απίθανο να συμφωνήσει , και κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρήσει (αυτή η ιδέα στην Αλβιώνα είναι πολύ  δημοφιλής). Είμαστε , στην πραγματικότητα,  μάρτυρες μιας προσπάθειας, υφαρπαγής  της μερίδας του λέοντος από τις ευρωπαϊκές χώρες,  «στα χέρια της  Γερμανίας».
Ήδη, υπάρχει μια μείωση της παραγωγής σε μικρές χώρες, και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ πρόσφατα, ως αποτέλεσμα των πιο ανταγωνιστικών προϊόντων από την Γερμανία και την Γαλλία. Με αυτόν τον ρυθμό , μπορεί  δεν μπορεί  να κυλήσει η σχεδιασμένη ευρωπαϊκή οικονομία. Παράδειγμα  η Πολωνία η οποία παράγει γεωργικά προϊόντα, ενώ η Γερμανία δραστηριοποιείται στους τομείς της μηχανικής, της αλιείας , σαρδελόρεγγα, κ.λπ.
ΝΑΤΟ χωρίς τις ΗΠΑ ή κατά των ΗΠΑ;
Η ιδέα του Juncker  για τη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού στρατού προέρχεται πιθανότατα από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία στην πραγματικότητα  τον «τοποθέτησε» στην θέση αυτή , του Προέδρου  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αμέσως όμως θέτεται το ερώτημα, ποιος  είναι ο σκοπός της δημιουργίας αυτών των δυνάμεων, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ,  ανήκει στο ΝΑΤΟ;
Γίνεται σαφές ότι  ο σκοπός της ύπαρξης του Ευρωπαϊκού Στρατού  δεν έχει   καμία βάση, και στην πραγματικότητα το σχέδιο πραγματοποιείται , για άλλους λόγους. Και πώς μπορεί με οποιοσδήποτε συμβατικά στρατιωτικά μέσα από την ΕΕ,  να συγκρατηθεί μια χώρα σαν την Ρωσία που διαθέτει  τεράστιες στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις.
Υπενθυμίζεται ότι, για τις χαμηλής έντασης « αποστολές» , όπως είναι οι ειρηνευτικές αποστολές, η ΕΕ διαθέτει την ταχυκίνητη δύναμη της EUFOR (Στρατιωτική Δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης), ο αριθμός της οποίας αριθμεί περίπου 10 χιλιάδες στρατιώτες . Προφανώς, οι  Γερμανοί έντονα κουρασμένοι με την ύπαρξη νατοϊκών δυνάμεων στο έδαφος τους, ( οι ίδιοι αισθάνονται εν μέρει σαν κατεχόμενη χώρα), προσπαθούν  να αναλάβουν τα ηνία για πρώτη  φορά στον αμυντικό τομέα, μετά τον Β “Παγκόσμιο  Πόλεμο . Το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη αποτελείται από ένα δίκτυο αμερικανικών βάσεων  , οι οποίες αποτελούν το κύριο μέσο ελέγχου  της «συμπεριφοράς» της Γερμανίας. Στην πραγματικότητα, μπορούμε να μιλήσουμε για ένα είδος εκδίκησης από γερμανικής πλευράς , η οποία  θα επιχειρήσει να « εξαγοράσει» την  χαμένη  στρατιωτική της κυριαρχία, παράλληλα με την  « μαλακή κατάκτηση» της Ευρώπης.
Αυτή είναι η γενική εικόνα, και ο στόχος της δημιουργίας Ευρωπαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων , από την Γερμανία,  με   ψεύτικο κίνητρο την απειλή από την Ρωσική Ομοσπονδία, προσπαθώντας παράλληλα η ίδια να «κάνει επίδειξη» στα μάτια των ΗΠΑ, και στην συνέχεια να αρχίσει να «διώχνει» σιγά-σιγά το ΝΑΤΟ με  την απομάκρυνση  των αμερικανικών βάσεων, κ.λπ.
Όσον αφορά τις καθαρά τις στρατιωτικές συμβατικές δυνατότητες αυτών των ενόπλων δυνάμεων της ΕΕ, αυτές θα είναι πολύ μεγάλες. Η Γερμανία διαθέτει μια εξαιρετικά μεγάλη τεχνολογική υποδομή  για τη δημιουργία χερσαίου εξοπλισμού, ενώ η Γαλλία έχει την δυνατότητα κατασκευής  σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών , και το πιο σημαντικό, διαθέτει πυρηνικά όπλα. Ο αριθμός των ευρωπαϊκών  ενόπλων δυνάμεων, εάν κριθεί  απαραίτητο, θα είναι σχετικά μεγάλος, άλλωστε  ο πληθυσμός της ΕΕ είναι πλέον περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι..
A soldier of the German armed forces Bundeswehr listens to his walkie talkie as he patrols near wreckage from Soviet-Afghan war, outside the German army camp in Kunduz
Επιστροφή στο Βερολίνο;
Στην πραγματικότητα, το παραπάνω σενάριο είναι μια απειλή για το μέλλον, τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Ρωσική Ομοσπονδία.
Σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν  οι Γερμανοί, « οι Ρώσοι δεν έχουν δηλώσουν κάτι προς το παρόν» . Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως πάντα, θα προσπαθήσουν να ωφεληθούν από αυτήν την κατάσταση, και την ίδια στιγμή να αποδυναμώσουν την Ρωσία.
Η πιθανότητα ενός παγκόσμιου πολέμου προς το παρόν δεν βρίσκεται σε ημερήσια διάταξη. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους προηγούμενους  παγκόσμιους πολέμους του εικοστού αιώνα, σήμερα στον κόσμο υπάρχει και ένας άλλος ισχυρός παίκτης, η  Κίνα. Και αυτή τη φορά, στο «πίσω μέρος» της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν υπάρχει η εχθρική  Ιαπωνία.
Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας  , επιβεβαιωνόμαστε για άλλη μια φορά όσο αφορά τα μεγαλεπήβολα σχέδια των Γερμανών στην Ευρώπη. Με όπλο την οικονομική ευμάρεια η Γερμανία αποκαλύπτει σιγά-σιγά το σχέδιο για την στρατιωτική κυριαρχία της στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πλήθος άρθρων Βρετανών, Γάλλων , κά, στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων η Γερμανία οδεύει προς τον «δρόμο της στρατιωτικής ηγεμονίας» αρχικά στην Ευρώπη .
Η Γερμανία θα δαπανήσει  περισσότερα για την άμυνα κατά τα επόμενα χρόνια,  ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια αστάθεια, δήλωσε ο «πολύς»  υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη του πρόσφατα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα  Bild am Sonntag,  «η μεγαλύτερη οικονομία της  Ευρώπης, θα πρέπει να επωμιστεί υψηλότερες δαπάνες για την άμυνα, κατά τα επόμενα  χρόνια, δεδομένου ότι οι διάφορες κρίσεις και η αστάθεια παγκοσμίως εγκυμονούν κινδύνους».
Προετοιμάζουν την στρατιωτική  τους κυριαρχία στην Ευρώπη οι Τεύτονες, βασιζόμενοι στην αμερικανική οικονομική κρίση, και με δέλεαρ την Ρωσία, θέλουν να επιβάλουν ένα τέταρτο Ράιχ στην γηραιά ήπειρο.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...