Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Μαΐου 18, 2015

Πως Βυθίζεις ένα Στόλο που φτάνει στα Εξαμίλια των Χερσαίων Ελληνικών Εδαφών;


Ο Υπ. Άμυνας της Ρωσίας έκλεψε τις καρδιές των ρώσων με μια μόνο κίνηση… έκανε το σταυρό του κατά την επιθεώρηση του στρατεύματος στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας… μια χειρονομία που εμπεριέχει βαθύτατο συμβολισμό.


11 Μαΐου 2015 pentapostagma.gr
Τι γνωρίζουμε;
63. «Οἱ Τοῦρκοι θὰ φύγουν, ἀλλὰ θὰ ξανάρθουν πάλι καὶ θὰ φθάσουν ὡς τὰ Ἑξαμίλια. Στὸ τέλος θὰ τοὺς διώξουν εἰς Κόκκινη Μηλιά. Ἀπὸ τοὺς Τούρκους τὸ 1/3 θὰ σκοτωθῆ, τὸ ἄλλο τρίτο θὰ βαπτισθῆ καὶ μονάχα τὸ 1/3 θὰ πάη στὴν Κόκκινη Μηλιά». Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός – Προφητεῖες τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Αὐγουστίνου Καντιώτου. Τοῦ Στεργίου Σάκκου Καθηγητοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ποιοι μας επισκέφτηκαν πρόσφατα σαν απρόσκλητοι μουσαφίριδες;

¨Μια τεράστια τουρκική αρμάδα με πάνω από 70 πολεμικά πλοία «κοκκίνισε» το γαλάζιο Αιγαίο στις οθόνες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων σήμερα. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία είχαν αναπτυχθεί από τα λίγα μίλια νότια του Αγίου Όρους μέχρι την περιοχή νότια των Κυθήρων!
«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε τέτοια ένταση», σχολίαζε ανώτερος αξιωματικός του Π.Ν. και συνέχισε λέγοντας «Υπάρχει σε εξέλιξη η άσκηση DENIZKURDU-15 αλλά είναι σαφές ότι το τουρκικό Ναυτικό επιχειρεί επίδειξη υψηλής διαθεσιμότητας των σκαφών του».
Πραγματικά σήμερα στο Αιγαίο δεν υπήρχε περιοχή που να μην ήταν ορατά τα τουρκικά πολεμικά σκάφη, ενώ στο κεντρικό βόρειο και ν.α. Αιγαίο τα τουρκικά πλοία ξεκινούσαν από τις τουρκικές ακτές και έφταναν μέχρι τις ελληνικές.
Σενάριο της τουρκικής άσκησης .

Αποκοπή των νήσων του Α. Αιγαίου με ανάπτυξη πολύ ισχυρής δύναμης επί του 25ου μεσημβρινού αλλά και δυτικά αυτού και όχι ανατολικά δηλαδή προς την πλευρά των χερσαίων ελληνικών εδαφών.¨ 15/05/2015 defencenet.gr

Tι μπορεί να πετάξει  πάνω από αυτούς τους θρασύτατους επισκέπτες;

Το ρωσικό βομβαρδιστικό Τu-160 Blackjack είναι ένα υπερηχητικό αεροσκάφος μεταβλητής γεωμετρίας πτερύγων το οποίο σχεδιάστηκε σε διαμόρφωση παρόμοια με το αμερικανικό Β-1Β Lancer. Οι διαστάσεις του είναι εντυπωσιακές και το κατατάσσουν στην πρώτη θέση από άποψη μεγέθους αναφορικά με πολεμικά αεροσκάφη, εκτός των μεταφορικών.

To Tu-160 εισήλθε σε υπηρεσία το 1987 με το 184ο Σύνταγμα Βομβαρδιστικών στην αεροπορική βάση Priluki.To περιθώριο κίνησης των μεταβλητών πτερύγων έχει δύο θέσεις στις 20 και στις 65 μοίρες οπισθόκλισης. Στο σημείο συνάντησης πτερύγων και ατράκτου ακολουθείται η τεχνική των μικτών επιφανειών. Οι πτέρυγες διαθέτουν ολοκινούμενα slats καθ' όλο το μήκος τους, ενώ τα πτερύγια καμπυλότητας είναι διπλής σχισμής και όλα αυτά ελέγχονται από το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πτήσης. Το αεροσκάφος προωθείται από τέσσερις πανίσχυρους κινητήρες Kuznetsov NK-32-1 ο κάθε ένας εκ των οποίων αποδίδει μέγιστη ώση 55.000 λιβρών με μετάκαυση και 32.000 λιβρών σε ξηρή ώση, οι οποίοι προσδίδουν μέγιστη ταχύτητα στο αεροσκάφος 2+ mach, καθιστώντας το ταχύτερο στρατηγικό βομβαρδιστικό σε υπηρεσία σήμερα. Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με χοάνη για υποδοχή καυσίμου από εύκαμπτο σωλήνα, αν και δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά. To Tu-160 μπορεί να δεχθεί ένα φορτίο καυσίμου γύρω στους 130 τόνους κάτι που του δίνει αυτονομία περί τις 15 ώρες, με οικονομική ταχύτηταπλεύσης 850 χλμ./ώρα στα 9.145 μ. Αυτό μεταφράζεται σε εμβέλεια 12.300 χλμ. και φορτίο έξι βλημάτων Χ-55. Αν και το αεροσκάφος σχεδιάστηκε με προοπτική το χαμηλό ηλεκτρομαγνητικό και υπέρυθρο ίχνος, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν stealth. To Τu-160 διαθέτει ραντάρ ναυτιλίας επίθεσης Obzor Κ, ραντάρ παρακολούθησης του εδαφικού ανάγλυφου και αστροαδρανειακό σύστημα αεροναυτιλίας μεγάλης εμβελείας. Στο κάτω μέρος του ρύγχους του αεροσκάφους είναι τοποθετημένη μια ειδική TV κάμερα με σκοπό την παροχή πρόσθετων οπτικών πληροφοριών για υποβοήθηση στη σκόπευση (οπτικό σύστημα βομβαρδισμού ΟΡΒ-15Τ). Φέρει σύστημα αυτοπροστασίας Baykai, με παρεμβολείς, δέκτη προειδοποίησης και αναγνώρισης που παρέχει πληροφορίες διόπτευσης και του τύπου της απειλής με μεγάλη αντοχή στα ηλεκτρονικά αντίμετρα. Για την καλύτερη λειτουργία των συστημάτων του αεροσκάφους υπάρχουν 100 επεξεργαστές από τους οποίους οι 12 είναι για τον έλεγχο των όπλων. Το πλήρωμα είναι τετραμελές και αποτελείται από τον κυβερνήτη, τον συγκυβερνήτη, τον αξιωματικό ναυτιλίας και τον αξιωματικό χειριστή οπλικών συστημάτων. Στα έγκατα του αεροσκάφους βρίσκονται δυο αποθήκες βομβών ή κάθε μια με μήκος 11,28 μ. και πλάτος 1,92 μ.

Σε αυτές μπορούν να μεταφερθούν μέχρι 6 βλήματα Χ-55 σε ένα εξαπλό κυλινδρικό εκτοξευτές MKU-6-5U, ή έξι Kh-15 ή τέλος έξι Χ-101 συμπεριλαμβανομένης και της έκδοσης Χ-102 με πυρηνική κεφαλή. Η συνήθης διάταξη είναι για τους μεν Χ-55 στην εμπρός καταπακτή οπλισμού, ενώ για τα Kh-15 και Χ-101 /102 στην πίσω.

Πόσο μακριά μπορούν να πάνε  οι ¨ξανθοί Αρχάγγελοι¨ ;

Αναμφισβήτητα όμως το γεγονός που απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν η αποστολή το Σεπτέμβρίο του 2008 όταν δύο Tu-160 το «Aleksandr Molodchyi» με αριθμό 07 και «Vasilyi Sen'ko» με αριθμό 11 πραγματοποίησαν πτήση προς τη Βενεζουέλα όπου σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο ’μυνας τα αεροσκάφη εκτελούσαν εκπαιδευτική αποστολή. Τα δύο Tu-160 πέταξαν από τη μητρική αεροπορική τους βάση Engels και μέσω του Βόρειου Αρκτικού Ωκεανού προσγειώθηκαν ύστερα από 13 ώρες πτήσης στη Βενεζουέλα. Η παραμονή τους στη νοτιοαμερικανική αυτή χώρα κράτησε 3 ημέρες και αφού εκτέλεσαν σειρά εκπαιδευτικών πτήσεων επέστρεψαν στη Ρωσία. Virtual Aviation Reference
REDSTAR DALYNAYA AVIACIYA (DA) ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Το γεωπολιτικό ξεκλείδωμα των ημερών μας το έκανε η προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία. Από αυτό το  μπαλκόνι οι Ρώσοι χαζεύουν πιο σιμά τον Βόσπορο, τα Στενά, την Κωνσταντινούπολη και το Αιγαίο και μπορούν να στείλουν από εκεί τους πολεμικούς Αρχαγγέλους τους.

Αλλά έχουν και την ευκαιρία να μην περάσουν σε πρώτη φάση από τον Εθνικό Εναέριο χώρο της Τουρκίας , να χρησιμοποιήσουν τον Εθνικό χώρο της Βουλγαρίας και μέσω Δυτ. Θράκης να πιάσουν καρφί τον 25 Μεσημβρινό στο Αιγαίο για να ρίξουν τα ¨κουφέτα¨τους.

Επίσης έχουν την δυνατότητα σε αυτό το ¨ταξίδι¨ να κάνουν μια στάση για καφέ στην Αίγυπτο του Σίσι και μετά επιστροφή μέσω των Στενών του Βοσπόρου για να ελαφρώσουν εντελώς από το υπόλοιπο  φονικό φορτίο τους.

Αν αυτό φαντάζει σαν ένα σενάριο εμπλοκής των Ρώσων στο Αιγαίο επειδή θα βλέπουν ότι διακυβέυονται τα άμεσα γεωπολιτικά συμφέροντα τους στην ευρύτερη περιοχή…

ΤΟΤΕ τι ήταν αυτό που μας προανήγγειλε ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης πριν δεκαετίες;

«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό, δε θα γίνει από εμάς. Αυτό θα είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους». ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924 – 1994, ΤΟΜΟΣ Α΄ 7η ΕΚΔΟΣΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Κάνετε τον ΣΤΑΥΡΌ σας όπως τον έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας… Αυτό θα είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους».

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...