Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Μαΐου 05, 2015

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΛΕΙΑΣ


hqdefaultΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα θρησκευτικού φανατισμού και μίσους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε προ ημερών ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός , μέσα από επιστολή του που έκανε πρωτοσέλιδο θέμα η τοπική εφημερίδα του Πύργου «Πατρίς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/epistoli-katapeltis-apo-ton-sevasmiotato-mitropoliti-ileias-germano

Ο μητροπολίτης με αφορμή την βία που παρατηρείται μεταξύ των μαθητών στα σχολεία, παρεμβαίνει σε διάφορα ζητήματα και με ειρωνικό τρόπο καταφέρεται μεταξύ άλλων κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα κατά των υπουργών Παιδείας και Δικαιοσύνης.

Ο Γερμανός , κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας  ότι χαλάρωσε τα μέτρα πειθαρχίας στα σχολεία και αναπολεί τα χρόνια που οι μαθητές φορούσαν ποδιές και πηλίκιο !!!

Από την πρωτοφανή για ιερωμένο κριτική δεν ξεφεύγει ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης τον οποίο ο Γερμανός ειρωνεύεται για την απόφασή του να καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας ενώ στρέφεται και κατά της κυβέρνησης για την ενδεχόμενη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού !

Παραδόξως μέχρι σήμερα η επιστολή μίσους και θρησκευτικού φανατισμού του μητροπολίτη Ηλείας κατά της κυβέρνησης και των υπουργών της παραμένει αναπάντητη από τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία και τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Θυμίζω ότι ο λαλίστατος μητροπολίτης Ηλείας , δεν απάντησε ποτέ στα επικριτικά σχόλια σε βάρος του κατά το παρελθόν και στα ρεπορτάζ , για τις δεκάδες απολύσεις εργαζομένων στα διάφορα ιδρύματα της μητρόπολης που υπηρετεί και το λουκέτο που έβαλε σε αυτά με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης .

Μάλιστα σε καιρό που οι συμπολίτες του έψαχναν να βρουν μέσα σε κάδους απορριμμάτων κάτι φαγώσιμο, ο ίδιος προωθούσε (και το κατάφερε με την βοήθεια του νεοδημοκράτη φίλου του βουλευτή Κώστα Τζαβάρα)  να χρηματοδοτηθεί με συνοπτικές διαδικασίες  από το ΕΣΠΑ ( Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας Ανταγωνιστικότητας ) η επισκευή εκκλησίας στον Πύργο Ηλείας με το ποσό των 3.900.000 ευρώ ! Την ώρα που οι βιβλιοθήκες της χώρας παρέμειναν κλειστές για ποσό 780.000 ευρώ …

Για όλα αυτά όμως ο Γερμανός δεν είπε ούτε λέξη . Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ του φταίει και οι υπουργοί της.

Είμαι σίγουρος ότι, αν ζούσε σήμερα ο Χριστός πάνω στην γη , αυτή την απαράδεκτη για ιερωμένο συμπεριφορά του θα την χαρακτήριζε τουλάχιστον ως υποκριτική …    

9 σχόλια:

  1. Αδελφέ δεν βλέπουμε να είσθε αντικειμενικός.Βλέπουμε να είσθε παθιασμένος και φανατισμένος.Να μην είσθε σίγουρος για τίποτε.Να είσθε σίγουρος μόνον ότι αναπνέετε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν ορθώς κατανοω το σχόλιο σας για την επιστολή του Σεβασμιώτατου υπάρχει σύσδεσμος στην ανάρτηση( http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/epistoli-katapeltis-apo-ton-sevasmiotato-mitropoliti-ileias-germano)είναι με γκρίζα στοιχεία...Δεν είμαι ούτε παθιασμένος ούτε φανατισμένος ...Τώρα το αν ακούγεται κάποια διαφορετική άποψη δεν ειναι αντικειμενική...Ας απαντήσει και ο Μητροπολίτης κι ευχαρίστως να αναρτήσω και την απάντηση του...(την οποία όσο και αν έχω ψάξει τις τελευταίες ημέρες δεν την έχω δει πουθενά).

      Διαγραφή
  2. Χριστέ φύλαγέ μας από τους υπηρέτες σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι δεν δημοσιευετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την επιστολη του Μητροπολιτη Ηλειας, αντι να κανετε συριζαικη προπαγανδα; Αληθεια, οποιος ειναι εναντιον της αποφυλακισης τρομοκρατων και θεωρει πως η παιδεια εχει διαλυθει, βρισκεται σε «παραληρημα θρησκευτικου φανατισμου και μισους»; Και ποιος ειναι ο «αρθρογραφος» για να μας διαβεβαιωνει τι θα εκανε ο Χριστος (!!!) στον Γερμανο;

    Ειναι γνωστο το κομπλεξ των συριζαιων στον συγκεκριμενο Μητροπολιτη, απο την εποχη που τον εβριζαν γιατι εκλεισε ενα γηροκομειο λογω ελλειψης χρηματων, αλλα οταν ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, εκεινοι ως γνησιοι...αριστεροι με δεξιοτατες τσεπες, εκαναν τους χαζους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αδελφέ
      α)ποτέ δεν έχω κάνει προπαγάνδα για κανέναν ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ..
      β)εάν προσέξεις ΚΑΛΑ θα δείς οτι υπάρχει σύνδεσμος(Link)για την επιστολή το Σεβασμιώτατου(αναφέρω οδηγίες και στον προηγούμενο κύριο).
      γ) Εμέναν οι αναρτήσεις αναφέρουν την πηγή(πράγμα που στο ιστολόγιο σου δεν υπάρχει)
      δ)εσύ δεν ήσουν υποψήφιος σε εκλογές?
      ε)πρέπει η Εκκλησία να ανακατεύεται με τέτοιον τρόπο στην πολιτική?
      Προπαγάνδα εσεις κάνατε απο το ιστολόγιο σας στις τελευταιες εκλογές αν δεν κάνω λάθος...

      Διαγραφή
    2. Επίσης ξέχασα να σου πώ οτι δεν έχω βρεί κάποια απάντηση απο τον Σεβασμιώτατο Ηλείας.Ευχαρίστως όταν απαντήσει ή πει κάτι περι του συμβάντος αυτού να το αναρτήσω.Θα χαρώ ειλικρινά πάρα πολύ....

      Διαγραφή
  4. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για το σχοινί(αφορά τον φίλο hellas -orthodoxy)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΣ ΚΙ ΕΔΩ:
    α)http://www.pentapostagma.gr/2013/04/osios-papoulakos.html
    β)http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=392602
    γ)https://athens.indymedia.org/post/352714/
    δ)http://www.amen.gr/article/ileias-germanosmetaferete-ta-xrimata-se-alli-trapeza

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι διάδοχος και συνεράτης του περιβόητου Αθανάσιου (τα τρία κακά της Ηλείας ο Θανάσης-το χαρτοπαίγνιο-ο Θανάσης-Κανελλόπουλος-και ο Θανάσης-ο δεσπότης-λέγανε)που κατηγορήθηκε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον πρωτοσύγκελό του και βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Βενετίας-κυκλοφορούν ακόμη στην Ηλεία φήμες για τον θάνατό του και τις διασυνδέσεις του με την Μαφία. Παρίστανε τον αδιάφθορο ζητώντας την παραίτηση του Χριστόδουλου, αλλά είναι αυτός που ως ανακριτής κουκούλωσε τα σκάνδαλα του Αττικής. Στην πραγματικότητα απλώς μισούσε τον Χριστόδουλο γιατί ο τελευταίος τροφοδοτούσε τον Γιοσάκη με υλικό κατά του Γερμανού στην δικαστική διαμάχη Γερμανού-Γιοσάκη.

      Διαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...