Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2015

Μνήμη των εν Νικοπόλει αγίων 45 Μαρτύρων (10 Ιουλίου)

Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των εν Νικοπόλει (Αρμενίας ) αγίων 45 Μαρτύρων, οι οποίοι έζησαν και μαρτύρησαν τον 4ο αιώνα μ.Χ., κατά τη διάρκεια των φοβερών διωγμών. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν οι Λεόντιος, Μαυρίκιος, Δανιήλ και Αντώνιος, οι οποίοι και κατείχαν τα πρώτα αξιώματα στην πόλη. Επίσης, εορτάζουμε τη μνήμη του οσίου Αθανασίου του κυπρίου.
Οι Άγιοι 45 Μάρτυρες οδηγήθηκαν ως χριστιανοί ενώπιον του ηγεμόνα, ο οποίος τους διέταξε να αρνηθούν την πίστη τους στον αληθινό Τριαδικό Θεό και να θυσιάσουν στα είδωλα. Αρνούνταν όμως με θάρρος και ταυτόχρονα ομολογούσαν την χριστιανική τους ιδιότητα. Τότε, εξοργισμένος ο αυτοκράτορας διέταξε να τους ρίξουν στη φωτιά, μαρτυρώντας έτσι  υπέρ της αληθινής πίστης στον Ιησού Χριστό.
 
Αγαπητοί μου, κάθε φορά που καλούμαστε, από την Εκκλησία, να τιμήσουμε Αγίους μάρτυρες επιβεβαιώνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει από την αυθεντική αγάπη του Χριστού, όταν παραμένουμε σταθεροί στο θέλημα του Θεού και τη διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...