Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015

Η ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ;

alt 
Όταν πρωτοδιαβάσαμε τις προφητείες του Πατροκοσμά ήταν μία η οποία μας φάνηκε εντελώς αινιγματική. Έλεγε η προφητεία: 
"Ένα ψωμί θα χαθεί το μισό, και ένα ολόκληρο". 
Μετά από καιρό διαβάζοντας το εκπληκτικό βιβλίο του Καντιώτη για τον Πατροκοσμά, εκεί ο μακαριστός Επίσκοπος ερμηνεύει την προφητεία αποδίδοντας το ψωμί σε σοδειά! Δηλαδή, ότι μία σοδειά θα χαθεί μισή και μία ολόκληρη!
Με αυτή την εκδοχή "δένει" και μία άλλη προφητεία του Αγίου:
"Θαρθή ξαφνικά· τ΄ άλογα θ΄ απομείνουν ζεμένα στίς δουλειές τους καί σείς θά φύγετε".

Διαβάζουμε σήμερα: 

Καταστροφικές επιπτώσεις στους αγρότες: Σταμάτησαν τα αλώνια - Τι σημαίνει αυτό - "Ναι" στο δημοψήφισμα αποφάσισε η αγροτιά 

Αναρωτιέται κανείς μήπως η σοδειά που θα χαθεί είναι η φετινή; Μήπως θα χαθεί η επόμενη γιατί το φθινόπωρο δεν θα μπορέσουν να σπείρουν οι αγρότες λόγω άλλων ανωμαλιών; 

Εάν είναι έτσι τότε, οι αγρότες ξανασπέρνουν του χρόνου το φθινόπωρο και πέρνουν σοδειά το καλοκαίρι του 2017!!!Σε μια τέτοια περίπτωση αντιλμβάνεται ο καθένας γιατί τόσο ο Πατροκοσμάς όσο και ο Όσιος Παΐσιος έχουν αναφερθεί τόσο  πολύ στην έλλειψη ψωμιού που θα προκύψει.
Λέει ο Πατροκοσμάς: 
"Ένα ψωμί θα χαθεί το μισό, και ένα ολόκληρο"
"Λυπηρόν είναι να σας το ειπώ· σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες που να δίδωμεν χιλιάδες φλουριά και να μην ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί"
"Μια χούφτα μάλαμα μια χούφτα αλεύρι"

Οι παραπάνω προφητείες ενδεχομένως να επαληθεύτηκαν και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά οι αναφορές του Όσιου Παΐσιου συνηγορούν ότι θα ξαναζήσουμε κάποια πράγματα σαν λαός, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Λέει ο Όσιος Παΐσιος, προσδιορίζοντας και το χρονικό διάστημα που θα συμβεί αυτό: 
Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, "θα πούμε το ψωμί ψωμάκι"» (σελ. 434) και άλλη φορά έλεγε ... «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει» (σελ. 436) ("Μαρτυρίες Προσκυνητών").
ΑΡΑΓΕ Η ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ;
Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...