Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2015

παραλογισμός και λογική

maria-lucia-fattorelli
Ο πάντων σοφότατος, κατά τον δελφικό χρησμό, Σωκράτης διακήρυττε: «Εγώ δεν πείθομαι σε τίποτε άλλο, εκτός από τη λογική». Αλλά ο άλλος μεγάλος σοφός, ο Εφέσιος Ηράκλειτος διευκρινίζει σχετικά ότι «ησυντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων ζει και συμπεριφέρεται παράλογα».
Και η πραγματικότητα αυτή με τρόπο δραματικό επιβεβαιώνεται και στις μέρες μας: Οπότε ο παραλογισμός πλεονάζει και η λογική είναι είδος εν ανεπαρκεία. Η λογική, για παράδειγμα, φωνάζει ότι οι, λεγόμενοι, «θεσμοί» ή «σύμμαχοί» μας στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ είναι εχθροί μας. Αφού ο, τι καλό υπάρχει στον τόπο μας αγωνίζονται να το καταστρέψουν και να το υπονομεύσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους. Και ο, τι κακό φροντίζουν να μας το σερβίρουν, προκειμένου να μας βλάψουν και να μας υπονομεύσουν. Πράγμα που πρωτύτερα το έκαναν συγκεκαλυμμένα, ενώ τώρα απροκάλυπτα και προκλητικά. Και όμως, ενώ ολοφάνερα δολοφονούν, έχουν το απύθμενο θράσος να μας βεβαιώνουν ότι με τα καταστροφικά μέτρα, που μας επιβάλλουν είναι σπάταλα γενναιόδωροι απέναντί μας. Και τούτο, παρότι εμείς είμαστε αδιόρθωτα τεμπέληδες και εγκληματικά αχάριστοι.
Και το οδυνηρό ερώτημα, που τίθεται, στην προκειμένη περίπτωση είναι: Γιατί επέλεξαν την πατρίδα μας και το λαό μας, προκειμένου να εφαρμόσουν το καταστροφικό τους σχέδιό οι ντόπιοι και διεθνείς δολοφόνοι; Και ανατρέχω τώρα, σ’ αυτά που, μεταξύ άλλων, έγραφα «στο χωνί», προ 20ήμερο (14-6-15), στο άρθρο «ο κανιβαλισμός των εταίρων»:
«Οι, λεγόμενοι, «εταίροι» μας, έγραφα, λειτουργούν απροκάλυπτα ως εταιρία δολοφόνων, που προχωρούν απτόητοι στην εκτέλεση του ολέθριου σχεδίου τους. Και όμως εμείς αφελώς αναρωτιόμαστε: Γιατί άραγε να εφαρμόσουν σε βάρος μας αυτή την ατιμωτική συνταγή δολοφονίας; Δεν είμαστε εμείς, που δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού σε ολάκερη την ανθρωπότητα! Ή μήπως εμείς αποτελούμε κάποια υπερδύναμη, που θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια κυριαρχία τους; Και η απάντηση είναι απλή: Μας πολεμούν επειδή ακριβώς αυτά που εμείς θεωρούμε προνομιακά στοιχεία του λαού μας είναι, με βάση το δικό τους αξιακό κώδικα, θανάσιμα εγκλήματα. Με συνέπεια ν’ αποτελούμε γι’ αυτούς, παρά τη μικρή γεωγραφική μας έκταση, όσο κι αν φαίνεται εξωπραγματικό, επικίνδυνη πολιτισμική υπερδύναμη…».
Και τα έγραφα αυτά, παρότι, με βάση την περιρρέουσα θολούρα, κινδυνεύουμε να εκληφθούμε σωβινιστές και προγονολάτρες. Αλλά, να που άκουσα κατάπληκτος την κ. Maria Lucia Fattorelli στην Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, (15-6-15), να λέει περίπου τα ίδια: «Εγώ, είπε η Μαρία, νομίζω ότι γνωρίζω το λόγο για τον οποίο επέλεξαν να καταστρέψουν την Ελλάδα. Όλοι μας γνωρίζουμε απ’ τα μαθητικά μας θρανία τι σημαίνει η Ελλάδα για την ανθρωπότητα. Σημαίνει πολιτισμό, ήθος, αξιοπρέπεια, δημοκρατία και τόσα άλλα. Τα οποία πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να τα εξαφανίσουν, απαξιώνοντας την Ελλάδα». Βέβαια τα όσα μπόρεσε να συγκρατήσει η δική μου η μνήμη δεν μπορούν να αποδώσουν τον όμορφο και τρυφερό θαυμασμό, με τον οποίο η κ. Maria Lucia Fattorelli μίλησε για την Ελλάδα. Και ασφαλώς τα λόγια της έχουν πολλαπλάσια βαρύτητα, επειδή ακριβώς προέρχονται από μια ξένη (Βραζιλιάνα).Και θα ’πρεπε τα λεγόμενά της να γίνουν ακρόαμα και ανάγνωσμα όλων των Ελλήνων. Και ιδιαίτερα των νέων μας, οι οποίοι βομβαρδίζονται με βλακώδη άχρωμα και άοσμα ανοσιουργήματα. Τα οποία και αυτά χαλκεύονται απ’ τα ίδια ανθελληνικά και μισελληνικά κέντρα, που εκπορεύεται και ο πολιτισμικός και οικονομικός εναντίον μας πόλεμος. Και πρέπει να γίνουν τα λεγόμενα της κ.Maria Lucia Fatoreli, ακρόαμα και ανάγνωσμα όλων των Ελλήνων, δεδομένου ότι αποτελούν έναν απ’ τους ωραιότερους ύμνους για την πατρίδα μας. Και παράλληλα δριμύ κατηγορώ εναντίον όλων εκείνων, οι οποίοι συνέλαβαν και προωθούν το μεγαλύτερο πολιτισμικό και ανθρωπιστικό κακούργημα, όχι μόνο σε βάρος της πατρίδας μας, αλλά και ολάκερης της ανθρωπότητας. Και βέβαια δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τα όσα καταστροφικά γίνονται σε βάρος μας, δεν οφείλονται σε κανένα λάθος. Αλλά συνιστούν έναν προμελετημένο και προσχεδιασμένο απροκάλυπτο οικονομικό και πολιτισμικό εναντίον μας πόλεμο.
Και τα ίδια επαναλαβάνει και πρώην υφυπουργός των Οικονομικών των ΗΠΑ: «Προφανώς, λέει ο υφυπουργός, ο δυτικός κόσμος δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά να την λεηλατήσει. Η «δουλειά» είναι να παίρνει συνεχώς η Ελλάδα νέα δάνεια, προκειμένου να αποπληρώνει προηγούμενα. Και σε αντάλλαγμα να πουλάει τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές-ακόμη και τα νησιά της-σε ιδιώτεςκαι μεγαλομεσίτες».
Ύστερα απ’ όλα αυτά εκείνο, που απομένει σε μας είναι να κλείσουμε τα’ αυτιά μας στους χουλιγκάνους πολιτικούς, στους θεομπαίκτες κληρικούς και τους δολοφόνους τοκογλύφους και να ενστερνιστούμε τη φωνή της λογικής, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας τόσο των αρχαίων προγόνων μας, όσο και των απανταχού της Γης έντιμων ανθρώπων.
Έτσι ώστε ύστερα απ’ το δημοψήφισμα της Κυριακής (5-7-15) να μείνουμε πιστοί στις ιστορικές και πνευματικές παρακαταθήκες μας: Στο «μολών λαβέ» του Λεωνίδα, το ΟΧΙ της 28η2 Οκτωβρίου και σε όλα τα ΟΧΙ που είπαν οι ήρωες και οι άγιοι της πίστης μας και της πατρίδας μας, άλλοτε στους βάρβαρους της Δύσης και άλλοτε στους βάρβαρους της Ανατολής. Και να μην συμπαραταχθούμε με την έσχατη προδοσία, που μας συνιστούν οι δολοφόνοι και οι προδότες της πατρίδας μας, διεθνείς και ντόπιοι. Όπως κάποια δεσποτικά «άνθη», που φορούν στα στήθη τους το εγκόλπιο του Χριστού, και μέσα στην καρδιά τους εκτρέφουν την προδοσία του Ιούδα.
παπα-Ηλίας
https://papailiasyfantis.wordpress.com
e mail: papailias6391@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...