Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015

πού είσαι αντάρτη Σεραφείμ !!!!


                             
Όταν οι φαναριώτες - όχι επί πατριάρχου Δημητρίου αλλά επί Βαρθολομαίου- έκαναν διάφορα τσαλιμάκια, με απαιτήσεις περί Νέων Χωρών και άλλα τινα,  ο μακαριστός Σεραφείμ τους έκλεινε κατάμουτρα την πόρτα, αρνούμενος ακόμα και να απαντήσει στο τηλέφωνο, προφασιζόμενος φόρτο εργασίας.
Το ίδιο έκανε και με τα καλόπαιδα της θρησκευτικοπολιτικής χούντας του Βατικανού, τους οποίους ξαπόστελνε κανονικά και με το νόμο, ενίοτε και με σκαιό τρόπο.
Λένε πως μετά την κοίμηση του τον είδε ένας άγιος γέροντας σε καλό τόπο και τον  ρώτησε ,κάπως απορημένος: «Πώς τα κατάφερες και σώθηκες;».  Για να λάβει την απάντηση:
«Σώθηκα επειδή αρνήθηκα να δεχθώ στην Ελλάδα τον Πάπα».
Σήμερα, ελλείψει ισχυρής αντιπαπικής φωνής, ο πατισάχ του Φαναρίου και επίδοξος εκκλησιαστικός πλανητάρχης , κ.Βαρθολομαίος  τρομοκρατεί και εκφοβίζει όσους ελληνορθοδόξους δεν επιθυμούν την, σχεδιαζόμενη υπο του ιδίου και των υποτακτικών του, νέα ψευδένωση με τον παναιρετικό παπισμό.

Και φτάσαμε έτσι, να αναπολούμε τον αντάρτη αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ που αναρωτιόταν δικαίως :«Είναι εκκλησία το Βατικανό;» 
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...