Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2015

Ποιος κυβερνά ρε, αυτόν τον τόπο;

               Ποιος κυβερνά ρε, αυτόν τον τόπο;
Ο Νίκος Συρίγος θυμάται τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και αναρωτιέται πότε θα πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους οι Έλληνες;
Προχθές ήταν οι «μπαχαλάκηδες».
 Σήμερα οι «εμπρηστές». 
Η Ελλάδα στις φλόγες.
 Κανονική προβοκάτσια. 
Κανονική. 
Η χώρα πρέπει να πέσει στα χέρια των βαρβάρων πάση θυσία.
Το ελληνικό Κράτος πρέπει να νικηθεί. Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει. Πάση θυσία. Να το θυμάστε αυτό το «πάση θυσία». Όταν οι δολοφόνοι του Λαμπράκη αποδείχτηκε ότι ήταν υπάλληλοι του παρακράτους, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αναρωτηθεί «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;». Σαράντα χρόνια μετά, για μια ακόμη φορά η Ιστορία επαναλαμβάνεται.
Μαζί με την κυβέρνηση, αυτή που έβγαλαν οι Έλληνες, όχι αυτή που πάνε να μας φορέσουν, πρέπει να φοβηθεί και ο λαός. Μην λέμε τα ίδια… Έλληνες, εσείς θα αποφασίσετε πως θα αντιδράσετε. Οι φλόγες από το Σύνταγμα προχθές, έφτασαν μέχρι τον… Καρέα, την Λακωνία, την Αργολίδα, τη Μαλακάσα… Αν χρειαστεί θα κάψουν όλη την Ελλάδα. Αρκεί να πετύχουν το στόχο τους. Και να είστε σίγουροι πως οι φωτιές θα ανάβουν από τα ίδια χέρια. Και από τα ίδια μυαλά. Ψηλά το κεφάλι… Ψηλά το κεφάλι… Και βοηθάτε ο ένας τον άλλον. Μέχρι το τέλος. Μέχρι τελευταίας ρανίδας. Όπως μας έμαθαν οι πρόγονοι μας.
το είδαμε εδώ

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...