Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015

Θυμηθείτε τα λόγια μου, η κοινή αγορά θα γίνει ο τάφος της Ελλάδας Δπ. Αυγουστινοςέν έχουμε ανάγκη ούτε από κομμουνισμό, ούτε από σοσιαλισμό, ούτε από την Κοινή Αγορά. Οι πολιτικοί μας αναμένουν τη σωτηρία της Ελλάδος από την Κοινή Αγορά. Εγώ διαφωνώ. Δεν είμαι πολιτικός, αλλά σας το λέω καθαρά και σημειώσατέ το· Η Κοινή Αγορά θα είνε ο τάφος της Ελλάδος. Το καπιτάλ (=κεφάλαιο, χρήμα) θα κυβερνήση. Θα σβήσουν τα μικρά επαγγέλματα. Θα ᾿ρθούν στην Ελλάδα οι μεγάλοι καρχαρίες, Ιταλιάνοι, Γάλλοι, Άγγλοι…, και θ᾿ ανοίξουν μεγάλα καταστήματα. Επί παραδείγματι θα γίνη ένα μεγάλο παπουτσάδικο, που θα τροφοδοτή τον κόσμο. Αυτοί θα κερδίζουν εκατομμύρια των εκατομμυρίων· και όλα τα πτωχαδάκια, τα σπουργιτάκια, τα οποία τώρα ζούν και πετούν και τρώνε λίγα σποράκια, θα ψοφήσουν. Θα ζήσουν οι γύπες και οι κόρακες και οι μεγάλοι καρχαρίες· αυτοί θα κυβερνήσουν. Αφήνω δε ότι και ηθικώς η Κοινή Αγορά θα είνε ο τάφος της Ελλάδος. Θα μαζευτούν οι Ευρωπαίοι και θα κουβαλήσουν εδώ όλη τη διαφθορά. Τώρα τελευταία ζητούν από την κυβέρνησι, να τους παραχωρήση ένα νησάκι, για να το κάνουν καθαρώς νησί γυμνιστών, και να φύγουν οι κάτοικοι απ᾿ αυτό. Αυτή η κατάστασι διαμορφώνεται. Μπαίνουμε καθαρά στην εποχή του αντιχρίστου. Δεν χρειάζεται Κοινή Αγορά· φτάνει το Ευαγγέλιο, για να μας κυβερνήση. Καί ότι φτάνει φαίνεται από το ότι και οι άθεοι το χρησιμοποιούν. Αν πάτε στο Κρεμλίνο, είνε γραμμένο με χρυσά γράμματα, σαν ταμπέλλα, το ρητό· «Ει τις ου θέλει εργάζεσθαι, μηδέ εσθιέτω». Θα το δούμε παρακάτω. Μόνο που αυτοί το άλλαξαν λίγο και λένε· Όποιος δεν εργάζεται, ούτε και να τρώη. Το έγραψαν αυτοί, αλλά δεν το εφαρμόζουν Αυτός είνε παγκόσμιος νόμος· δουλειά, και να σού δίνουν ο,τι χρειάζεσαι για να ζήσης. Όχι προνόμια. Επειδή σπούδασες γιατρός, πρέπει να παίρνης μέσα στην Αθήνα 500.000 δραχμές την ημέρα και να οργιάζης τη νύχτα με τις πόρνες; Κ᾿ επειδή έγινες μηχανικός η καθηγητής η δεσπότης η νομάρχης, πρέπει να παίρνης πιο πολλά; Δεν έχεις εσύ στομάχι μεγάλο, και ο άλλος καναρινιού. Ένα στομάχι έδωσε ο Θεός, σ᾿ όλους το ίδιο. Τι σημασία έχει αν εσύ σπούδασες, κι ο άλλος δουλεύει στους δρόμους; Όλοι οι άνθρωποι έχουν ίση αξία. Ποιός τα παραδέχεται αυτά; Θέλεις εσύ Ιησούν τον Ναζωραίον η τον Βαραββάν; Βαραββάν ζητάς; Οι Βαραββαδες θα κυβερνήσουν… Θα τα γράψω αυτά. Το τι θ᾿ ακούσω δεν περιγράφεται. Ο ένας θα μου πη ότι είμαι σοσιαλιστής, ο άλλος θα με πη κομμουνιστή. Όχι, κύριε, δεν είμαι τίποτε απ᾿ αυτά· είμαι μόνο Χριστιανός. Δεν με ακούς; Τότε θα έρθη ο αντίχριστος για να σε κυβερνήση και θα γίνουν αυτά που είπαμε. Και άλλη φορά ο Γέροντας (στην Αθήνα το 1972) με το προφητικό του μάτι είδε την καταστροφή της Ελλάδος από την ΕΟΚ, ακούστε τον.. πηγη


PROGHTEIA
Θυμηθείτε τα λόγια μου, η κοινή αγορά θα γίνει ο τάφος της Ελλάδας
π. Αυγουστινος
έν έχουμε ανάγκη ούτε από κομμουνισμό, ούτε από σοσιαλισμό, ούτε από την Κοινή Αγορά.
Οι πολιτικοί μας αναμένουν τη σωτηρία της Ελλάδος από την Κοινή Αγορά. Εγώ διαφωνώ. Δεν είμαι πολιτικός, αλλά σας το λέω καθαρά και σημειώσατέ το· Η Κοινή Αγορά θα είνε ο τάφος της Ελλάδος.
Το καπιτάλ (=κεφάλαιο, χρήμα) θα κυβερνήση. Θα σβήσουν τα μικρά επαγγέλματα. Θα ᾿ρθούν στην Ελλάδα οι μεγάλοι καρχαρίες, Ιταλιάνοι, Γάλλοι, Άγγλοι…, και θ᾿ ανοίξουν μεγάλα καταστήματα. Επί παραδείγματι θα γίνη ένα μεγάλο παπουτσάδικο, που θα τροφοδοτή τον κόσμο. Αυτοί θα κερδίζουν εκατομμύρια των εκατομμυρίων· και όλα τα πτωχαδάκια, τα σπουργιτάκια, τα οποία τώρα ζούν και πετούν και τρώνε λίγα σποράκια, θα ψοφήσουν. Θα ζήσουν οι γύπες και οι κόρακες και οι μεγάλοι καρχαρίες· αυτοί θα κυβερνήσουν.
Αφήνω δε ότι και ηθικώς η Κοινή Αγορά θα είνε ο τάφος της Ελλάδος. Θα μαζευτούν οι Ευρωπαίοι και θα κουβαλήσουν εδώ όλη τη διαφθορά. Τώρα τελευταία ζητούν από την κυβέρνησι, να τους παραχωρήση ένα νησάκι, για να το κάνουν καθαρώς νησί γυμνιστών, και να φύγουν οι κάτοικοι απ᾿ αυτό. Αυτή η κατάστασι διαμορφώνεται. Μπαίνουμε καθαρά στην εποχή του αντιχρίστου.
Δεν χρειάζεται Κοινή Αγορά· φτάνει το Ευαγγέλιο, για να μας κυβερνήση. Καί ότι φτάνει φαίνεται από το ότι και οι άθεοι το χρησιμοποιούν.
Αν πάτε στο Κρεμλίνο, είνε γραμμένο με χρυσά γράμματα, σαν ταμπέλλα, το ρητό· «Ει τις ου θέλει εργάζεσθαι, μηδέ εσθιέτω». Θα το δούμε παρακάτω. Μόνο που αυτοί το άλλαξαν λίγο και λένε· Όποιος δεν εργάζεται, ούτε και να τρώη. Το έγραψαν αυτοί, αλλά δεν το εφαρμόζουν

Αυτός είνε παγκόσμιος νόμος· δουλειά, και να σού δίνουν ο,τι χρειάζεσαι για να ζήσης. Όχι προνόμια. Επειδή σπούδασες γιατρός, πρέπει να παίρνης μέσα στην Αθήνα 500.000 δραχμές την ημέρα και να οργιάζης τη νύχτα με τις πόρνες; Κ᾿ επειδή έγινες μηχανικός η καθηγητής η δεσπότης η νομάρχης, πρέπει να παίρνης πιο πολλά; Δεν έχεις εσύ στομάχι μεγάλο, και ο άλλος καναρινιού. Ένα στομάχι έδωσε ο Θεός, σ᾿ όλους το ίδιο. Τι σημασία έχει αν εσύ σπούδασες, κι ο άλλος δουλεύει στους δρόμους; Όλοι οι άνθρωποι έχουν ίση αξία. Ποιός τα παραδέχεται αυτά; Θέλεις εσύ Ιησούν τον Ναζωραίον η τον Βαραββάν; Βαραββάν ζητάς; Οι Βαραββαδες θα κυβερνήσουν…
Θα τα γράψω αυτά. Το τι θ᾿ ακούσω δεν περιγράφεται. Ο ένας θα μου πη ότι είμαι σοσιαλιστής, ο άλλος θα με πη κομμουνιστή. Όχι, κύριε, δεν είμαι τίποτε απ᾿ αυτά· είμαι μόνο Χριστιανός.
Δεν με ακούς; Τότε θα έρθη ο αντίχριστος για να σε κυβερνήση και θα γίνουν αυτά που είπαμε.
Και άλλη φορά ο Γέροντας (στην Αθήνα το 1972) με το προφητικό του μάτι είδε την καταστροφή της Ελλάδος από την ΕΟΚ, ακούστε τον..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...