Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ ΓΙΑ ΨΥΧΕΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!


 Αληθινός χείμαρρος ήταν το βράδυ της παραμονής του Αγίου Δημητρίου ο γέροντας Μόδεστος,μιλώντας ασταμάτητα επί ώρες, ακούραστα, σαν γάργαρο νερό, μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό, εορτάζοντα Ναό του Μεγαλομάρτυρος και Μυροβλήτου Πολιούχου της Θεσσαλονίκης!

Πλήθος διψασμένου κόσμου μαζεύτηκε γύρω του, ακούγοντάς τον με προσοχή, καθώς μιλούσε απλά, ταπεινά και με δύναμη Πίστης, απαντώντας και σε πολλές ερωτήσεις.

Ο απλούς γέροντας Μόδεστος, γεννήθηκε το 1930 της Αγίας Άννης και μόνασε επί 27 χρόνια στην Ιερά Σκήτη Αγίας Άννης στον Άγιον Όρος, ενώ επί 40 χρόνια είναι Ιεραπόστολος εν τω κόσμω, στην Ελλάδα μας, έπειτα από υπόδειξη φωτισμένου Αγιορείτη Ερημίτη Γρηγορίου, εγκλείστου επί 45 χρόνια στον Άγιον Όρος!

Τις τελευταίες δεκαετίες είναι "σήμα κατατεθέν" μέσα και έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ωφελώντας πολλές ψυχές, καθώς αυτό που πραγματικά λείπει είναι αυτό που κάνει: ιεραπόστολος μέσα στον σύγχρονο μπερδεμένο και γεμάτο προβλήματα κόσμο της πατρίδας μας!

Μόλις τέλειωσε ο κατανυκτικός, πανηγυρικός Εσπερινός του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, λες και γέμισαν οι "μπαταρίες" του, ο γέροντας, παρά τα 85 του χρόνια, άρχισε σαν χείμαρρος να μιλά στον κόσμο επί τρεις ολόκληρες ώρες, ώσπου εκκενώθηκε ο Ναός περί τις 12.15 τα μεσάνυχτα για να ετοιμαστεί για την επομένη της εορτής, που θα ερχόταν ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος.

Θα προσπαθήσουμε να τα καταγράψουμε τα κυριότερα από αυτά που είπε επιγραμματικά και απλά ο γέροντας, με την βεβαιότητα ότι θα ωφεληθούν πολλοί:

Γέροντας Μόδεστος 25-10-2015 μ.Χ.:
  • Όποιος διαβάζει συνεχώς επί τρεις φορές την ημέρα τους Χαιρετισμούς της Παναγιάς, η Παναγιά θα του δώσει ό,τι της ζητήσει! Έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα και θαύματα! 
  • Να μην βλασφημείτε ποτέ! Να το πείτε στα παιδιά! Γιατί θα ΄ρθει πρώτο ατύχημα με το αυτοκίνητο, δεύτερο ατύχημα, τρίτο και τέλος!
  • Να μην κάνετε σαρκική αμαρτία μέσα στο αυτοκίνητο! Θα έρθει αυτοκινητιστικό ατύχημα! 
  • Με τρία πράγματα ο Διάβολος μας παίρνει στην Κόλαση: σαρκικά, αιρέσεις και μαγεία!
  • Νύχτα γεννήθηκε ο Χριστός, νύχτα Αναστήθηκε, νύχτα θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.
  • Είδε κάποιος αυτούς που αυτοκτόνησαν να είναι κρεμασμένοι ανάποδα από τα πόδια σε ένα μέρος που μυρίζει ανυπόφορα! Αυτοί έκαναν φόνο (του εαυτού τους) χωρίς να μπορούν να μετανοήσουν οι ίδιοι, επειδή πέθαναν.
  • Για όσους δικούς μας κοιμήθηκαν, ελεημοσύνεςλαμπάδες, μνημόσυνασαρανταλείτουργα, συνέχεια. Δεν μπορεί κανείς να τους βοηθήσει εκεί, παρά μόνον εμείς, ζητώντας με έργα το έλεος του Θεού.
  • Η ελεημοσύνη σε βγάζει από την κόλασηΔίνε, βοήθα, ελεημοσύνη. Η Παναγιά γονατιστή θα πέσει στα πόδια του Χριστού για τους ελεήμονες, για τους αμαρτωλούς ελεήμονες. Θα πάνε σε ανάπαυση. Θα γλιτώσουν την κόλαση.
  • Να κάνουμε υπομονή. Να μην απελπιζόμαστε ποτέ.
  • Να μετανοήσουμε και να Εξομολογούμαστε, γιατί στον άλλο κόσμο μετάνοια δεν υπάρχει. Και να Κοινωνούμε μία φορά τον μήνα οι παντρεμένοι, με αποχή από τα συζυγικά 3 μέρες πριν και 3 μέρες μετά τη Θεία Κοινωνία. Τα κορίτσια και οι χήρες, όταν δεν έχουν τα γυναικεία, να Κοινωνούν κάθε Κυριακή. Όλα αυτά τηρώντας την νερόβραστη νηστεία Τετάρτης και Παρασκευής. 
  • Όταν Εκκλησιάζεσαι την Κυριακή παίρνεις 17.000 βαθμούς. Όταν Κοινωνάς 33.000. Όταν Εξομολογείσαι 70.000 βαθμούς!
  • Μόλις Εξομολογηθείς,  ο Θεός σου χτίζει στον Παράδεισο πύργο με εκκλησία και καντήλα ακοίμητη! Έσβησε η καντήλα, ανεβαίνεις επάνω! Και το βρίσκεις έτοιμο!
  • Προορατικός Πνευματικός είναι ο πατήρ Αστέριος στον Άγιο Χρυσόστομο, πίσω από το Θεαγένειο Θεσσαλονίκης. Τετάρτη και Πέμπτη. Εκεί να πάτε. Κάτω πάλι, να πάτε στο Πέραμα, στον παπα-Γιάννη!
  • Να βαφτίζουμε παιδιά, αλλά πάντα ή μόνο αγόρια ή μόνο κορίτσια, μην τύχει τα βαφτιστήρια και σμίξουν από άγνοια σαν μεγαλώσουν και δεν πρέπει. 
  • Ρώτησα, λέει πάντα ο γέροντας Μόδεστος, έναν Ερημίτη (Αγιορείτη μοναχό) "όταν θα πάρουμε την Πόλη θα είναι ο Βαρθολομαίος Πατριάρχης"; Και μου είπε όχι. Θα είναι άλλος...
  • Μεγάλη καταστροφή θα πάθει η Αμερική, η "Βαβυλών"!
  • Έρχεται η δόξα της Ελλάδας! Τρεις αυτοκρατορίες θα έχουμε: του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Βυζαντίου και του Αγίου Βασιλέως Ιωάννη! Αυτή που έρχεται!
  • Ο Θεός θα επιτρέψει να μας χτυπήσουν οι Τούρκοι, μόνο και μόνο για να δοθεί η αφορμή επίθεσης των Ρώσων κατά της Τουρκίας!
  • Η Αγία Γραφή τα λέει όλα όσα θα γίνουν με τον Πόλεμο και τους Ρώσους (Γωγ, Μαγώγ, Ρως...) που θα φτάσουν ως το Ισραήλ... Και στην Πόλη θα γίνει μεγάλος Πόλεμος και τότε θα φανερωθείαστέρας και ουράνιο τόξο, στην άκρη του οποίου, ανάμεσα σε δύο κίονες θα βρίσκεται οΙωάννης! Διεθνής Επιτροπή θα πάει εκεί να τον παραλάβει και να τον στέψει στην Αγια Σοφιά! Πρώτοι θα πιστέψουν οι Γερμανοί, θα βάλουν μετάνοια στον Ιωάννη και θα γίνουν Ορθόδοξοι! Ο Ρώσος όμως δεν θα πιστεύει και δεν θα βάζει μετάνοια. Τότε ο Μιχαήλ(Αρχάγγελος) που θα είναι δίπλα στον Βασιλιά Ιωάννη, θα του πει "πες τρεις φορές εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος" και τότε θα βουλιάξει μονομιάς όλος ο Ρωσικός ΣτόλοςΤότε ο Ρώσος θα πιστέψει και θα βάλει μετάνοια στον Άγιο Βασιλέα Ιωάννη! ΗΚωνσταντινούπολη έτσι θα μας δοθεί. Τότε θα ανοίξουν οι θησαυροί της γης!
  • Ο Αντίχριστος θα έρθει μετά, όπως τα αναφέρει με τη σειρά ο Όσιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός στο σχετικό βιβλίο.
  • Αν επιστρέψει στην Ορθοδοξία Μασόνος, ο Θεός θα του δώσει μισθό Βασιλιά! Αν επιστρέψει Ιεχωβάς, Ευαγγελικός και άλλοι αιρετικοί, μισθό Στρατηγού ή Αξιωματικού!

Έγγραφο - έκπληξη της CIA που προκαλεί απορίες εμπλέκει τον Κ. Καραμανλή ως συνεργάτη των ναζί (pdf) Έγγραφο - έκπληξη της CIA που προκαλεί απορίες εμπλέκει τον Κ. Καραμανλή ως συνεργάτη των ναζί (pdf) - Media

Έγγραφο - έκπληξη της CIA που προκαλεί απορίες εμπλέκει τον Κ. Καραμανλή ως συνεργάτη των ναζί (pdf)  - Media

Ένα έγγραφο που αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Νέα Δημοκρατία, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για νέα ηγεσία αλλά και την γενικότερη αναζήτηση ιδεολογικοπολιτικού στίγματος, περιλαμβάνεται στα αποχαρακτηρισμένα αρχεία της CIA.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, που βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της CIA, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρωθυπουργός και ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε συνδράμει τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στη Θεσσαλονίκη στην εξόντωση των Εβραίων της πόλης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της CIA, στη δικογραφία που οδήγησε στην καταδίκη του εγκληματία πολέμου Άντολφ Άιχμαν υπήρχε πίνακας Ελλήνων πρακτόρων που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές και συγκεκριμένα τον αξιωματικό Μαξ Μέρτεν, που πρωτοστάτησε στην εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει το έγγραφο, στα ονόματα των πρακτόρων περιλαμβανόταν το όνομα του τότε Έλληνα πρωθυπουργού και επικεφαλής της ΕΡΕ, Κωνσταντίνου Καραμανλή, του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος, Κωνσταντίνου Τσαλδάρη, καθώς και ενός καθηγητή Πανεπιστημίου ονόματι Πετρόπουλου.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι υπάλληλος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με καταγωγή από το Ισραήλ παρακολούθησε τη δίκη και έλαβε γνώση «ιδίοις όμμασι», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο, των ευαίσθητων πληροφοριών που περιείχε ο πίνακας. Στη συνέχεια ειδοποίησε αρμοδίως την τότε ελληνική κυβέρνηση.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, η ελληνική κυβέρνηση μέσω της πρεσβείας στο Ισραήλ προέβη σε επίμονα διαβήματα ώστε να μη δημοσιοποιηθεί με κανέναν τρόπο ο επίμαχος πίνακας και αποκαλυφθεί το όνομα του πρωθυπουργού.
Πράγματι, αναφέρει το έγγραφο, ο εισαγγελέας της δίκης, Χάουσνερ, δεν χρησιμοποίησε τα στοιχεία του πίνακα στη δίκη. 
Σημειώνεται ωστόσο ότι εδώ και δεκαετίες έχουν εκφραστεί σοβαρές ενστάσεις για τα γεγονότα αλλά και τα πρόσωπα που εμπλέκει με τις μαρτυρίες του ο Μέρτεν.
Καλό θα ήταν η συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα για το έγγραφο να λάβει υπόψη της διασταυρώσεις προσώπων και γεγονότων τα οποία έχουν έντονα αμφισβητηθεί κατά καιρούς, ακόμα και από αντικαραμανλικούς μελετητές της ιστορίας.  
Δείτε το έγγραφο στον ιστότοπο της CIA ΕΔΩ.
Δείτε το σχετικό έγγραφο όπως βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της CIA: 

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2015

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΕΙΟΥ ΥΠΕΡΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ



ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΕΙΟΥ ΥΠΕΡΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

(Σχολιασμός της ‘’αξιομισθίας’’ του Φασίστα Μουσολίνι από τους Παπικούς)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Με άρθρο που τιτλοφορείται «Βατικανό: Η αυτοκρατορία πίσω από την τσέπη του Μουσολίνι», η εφημερίδα «Το Βήμα», ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου 2015, παρουσιάζει αξιόπιστα στοιχεία για τον υπερβολικό πλούτο του Βατικανού, που προήλθε από την «αξιομισθία» του Παπικού φασίστα δικτάτορα Μουσολίνι.

Θεωρώ αναφορά εκ περισσού να υπεισέλθει κανείς σε λεπτομέρειες και να αναφέρει και αυτά που η έβγαλε η εφημερίδα «Guardian» στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το γεγονός ότι η ελβετική εταιρεία Profima, η οποία όπως αποδείχθηκε ανήκει στο Βατικανό και κατηγορήθηκε με στοιχεία για δραστηριότητες εναντίον των Συμμάχων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Βατικανό ουδέποτε τα διέψευσε. Αρκέσθηκε μόνο σε σιωπή. 

Η μυστικότητα του υπερβολικού πλούτου του Βατικανού, που απέκτησε από την συνένοχη ανοχή του Μουσολίνι, καταδεικνύουν και το μέγεθος της ενοχής. Ποιος αμφιβάλλει για το ολίσθημα εκκοσμίκευσης του Βατικανού μετά την αποκοπή των Παπικών από την Εκκλησία και την ανάγκη προς τούτο υπερβολικού πλούτου; Η εκκοσμίκευση του Βατικανού είναι ολοφάνερη και έλκει την καταγωγή της από την μάνητα του Παπικού εξουσιαστικού πρωτείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ίδρυση του κράτους του Βατικανού πραγματοποιήθηκε με συμφωνία ‘’κονκορδάτο’’, υπογραφείσα από τον στυγνό δικτάτορα Μουσολίνι το έτος 1929. Να υπεισέλθει κανείς λοιπόν σε μεγαλύτερες λεπτομέρειες είναι έργο ιστορικών και δημοσιογράφων. 

Θα μπορούσε κανείς να  αναφερθεί στα «πολυτελή ακίνητα στην Βρεττανία, τη Γαλλία και την Ελβετία», καθώς και στο «διεθνές χαρτοφυλάκιο των 600 εκατομμυρίων ευρώ», «που ανήκουν στο Βατικανό και προέρχονται από χρήματα που αρχικά είχαν δοθεί στην Καθολική (Παπική) εκκλησία από τον δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι σε αντάλλαγμα για την Παπική αναγνώριση του φασιστικού καθεστώτος το 1929» όπως αναφέρει η εφημερίδα ‘’Το Βήμα’’.

Ίσως κάποιοι να προστρέξουν και στο γνωστό αλλά εξαντλημένο βιβλίο του Avro Manhattan «Το Βατικανό και ο 20ος αιώνας» (εκδ. 1954), με τις τόσες αναφορές του για τη στάση του Βατικανού έναντι του δικτάτορα Μουσολίνι. Για τους Ορθοδόξους όμως αυτά είναι απλά επιπρόσθετες ιστορικές αναφορές. 

Για τους Ορθοδόξους αρκεί η ιστορική συμπεριφορά των Παπικών-Ουνιτών της Γιουγκοσλαβίας Ουστάσι, οι οποίοι υπό τα βλέμματα του φασίστα Μουσολίνι και με ηγέτη τον δικτάτορα Άντε Πάβελιτς σφάγιασαν 800,000 Ορθοδόξους Σέρβους

Ως γνωστό το κριτήριο του μαρτυρίου των Σέρβων από τους Παπικούς Φασίστες Ουνίτες Ουστάσι, ήταν η Ορθόδοξη πίστη των. Πρώτα μαρτύρησαν όλοι οι Ορθόδοξοι ιερείς της περιοχής. Οι Παπικοί Φασίστες Ουνίτες Ουστάσι δεν λυπήθηκαν ούτε τα μικρά παιδιά. Γι’ αυτό και ο επίλογος της γενοκτονίας των Ορθοδόξων Σέρβων συμπεριελάμβανε και τα παιδιά των κατωτέρων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Το εγκληματικό προσκλητήριο των Παπικών Φασίστων Ουνιτών Ουστάσι μια μόνο προτροπή είχε προς τους Ορθοδόξους Σέρβους, «Να γίνουν Παπικοί». Τα επίλοιπα των δημοσιευμάτων, απλά είναι επιπρόσθετα δημοσιογραφικά και ιστορικά στοιχεία. 

Το μόνο που λησμόνησαν να ανακοινώσουν και διαφημίσουν οι Παπικοί, είναι το ‘’μέγεθος’’ της συμβολής του Βατικανού ‘’ενάντια’’ στη φασιστική θηριωδία. Προς το παρόν το Βατικανό αρκείται στη σιωπή, μια σιωπή που ερμηνεύει αλλοτρόπως και την ‘’αξιομισθία’’ του υπερπλούτου του Βατικανού.

Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2015

Σχετικά με το θαύμα της μυρόβλυσης του Αγίου Δημητρίου το έτος 1987!

Ήταν 26 Οκτωβρίου 1987. Ώρα περασμένες δέκα το βράδυ. Η Θεσσαλονίκη γιόρταζε την μνήμη της αθλήσεως του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου καθώς και τα ελευθέριά της από την περίπου πεντακοσίων ετών (1430-1912) καταδυναστεία των Οθωμανών. Ο ναός του Αγίου Δημητρίου με ανοιχτές τις πόρτες δεχόταν τους νυχτερινούς προσκυνητές, που γονάτιζαν μπροστά στην ασημένια λάρνακα με τα άγια λείψανα του Μυροβλύτου. Την ώρα εκείνη δεν θα ήταν περισσότεροι από τριάντα με σαράντα άνθρωποι στον ναό. Μια ομήγυρις περίπου δέκα γυναικών, μπροστά στην λάρνακα, έψελνε την παράκληση του Αγίου. Μοναδικός κληρικός που παρευρισκόταν, ο νεαρός και νεοχειροτονηθείς διάκονος του ιερού ναού μαζί με την διακόνισσα-σύζυγό του. Ο τότε προϊστάμενος του ναού και νυν μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, τους είχε παραγγείλει να βρίσκονται εκεί και να τον περιμένουν.
Ξαφνικά, οι γυναίκες που έψελναν την παράκληση άρχισαν να φωνάζουν! Ο διάκονος έτρεξε κοντά τους και αυτές, με ανάμικτα συναισθήματα, του έδειξαν την λάρνακα! Ήταν λουσμένη κυριολεκτικά με ένα ελαιώδους συστάσεως μύρο (λέω μύρο γιατί η ευωδία του ήταν ασύγκριτη). Θα έλεγε κανείς με σιγουριά, ότι κάποιος άδειασε επάνω της τουλάχιστον δυο "κουβάδες" αρωματικό υγρό (χρησιμοποιώ την λέξη "κουβάδες" για να γίνει κατανοητό ότι η ποσότητα του μύρου που γλυστρούσε στα συμπαγή τοιχώματα της αργυρής λάρνακας με τις ανάγλυφες παραστάσεις, ήταν μεγάλη).
Ο διάκονος για μια στιγμή σάστισε: ο Άγιος μυροβλύζει! Χωρίς να αμφιβάλει καθόλου για το θαύμα, και ευρισκόμενος σε μια κατάσταση χαράς, έκπληξης και ενθουσιασμού, έτρεξε να φέρει βαμβάκι από κάποιο έπιπλο του ιερού βήματος. Επέστεψε τρέχοντας και άρχισε να σκουπίζει με το βαμβάκι το μύρο από τα εξωτερικά τοιχώματα της λάρνακας και να δίνει τμήματα από μυρωμένο αυτό βαμβάκι στους προσκυνητές. Σκούπιζε και το μύρο δεν τελείωνε, αλλά συνέχισε να αναβλύζει μυστικά, χωρίς να υπάρχει κάποια ορατή πηγή. Χαρακτηριστικά, του έκανε πολύ εντύπωση ένα γεγονός: με ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι σκούπισε το μύρο από μια λεία περιοχή της λάρνακας. Το βαμβάκι σκούπισε καλά όλο το μύρο, όπως όταν σκουπίζουμε ένα τζάμι με ένα στεγνό πανί πιέζοντάς το καλά και αφαιρούμε την υγρασία που μπορεί να υπάρχει επάνω. Μια γυναίκα έσυρε την παλάμη του χεριού της πάνω στο τμήμα της λάρνακας που μόλις είχε σπογγιστεί. Ο διάκονος, με θαυμασμό, είδε το χέρι της βρεγμένο από το ελαιώδες κιτρινοπράσινο μύρο!!!
            Εν τω μεταξύ η ευωδία είχε πλημμυρίσει όλον τον ναό και ξεχείλιζε από τις ανοιχτές πόρτες προς την οδό Αγίου Δημητρίου, προσελκύοντας τους περαστικούς, που έσπευδαν να δουν τι συμβαίνει και από που προέρχεται η ευωδία αυτή. Όλοι κατευθύνονταν προς την λάρνακα με τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου, που ήταν τοποθετημένη όχι στο κιβώριό της (ακόμα δεν είχε κατασκευαστεί) αλλά μπροστά στο τέμπλο του ναού. 

Οι ευχάριστες όμως εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί!  Οι προσκυνητές διαπίστωσαν ότι όλες οι εικόνες του ναού, οπουδήποτε κι αν βρίσκονταν, σε προσκυνητάρια ή στο τέμπλο, ανέβλυζαν μύρο. Μάλιστα ο διάκονος είδε προσκυνητές να βγάζουν χαρτομάντηλα και να σκουπίζουν τα τζάμια τα προστατευτικά των εικόνων του τέμπλου και τα χαρτομάντηλα να κιτρινίζουν από το μύρο το οποίο "έτρεχε" και από τις δύο πλευρές του τζαμιού, εσωτερική και εξωτερική. Το μέγεθος του θαύματος ήταν τέτοιο που δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο για αμφισβήτηση. Δεν καταλαβαίναμε τί ζούσαμε, ήταν κάτι σαν όνειρο μέσα στην ομίχλη, αλλά το ζούσαμε!!! Το ψηλάφιζαν τα χέρια μας, το έβλεπαν τα μάτια μας, το μύριζαν τα αισθητήρια της όσφρησής μας!!!
            Σε λίγο χρόνο δημιουργήθηκε μια "ουρά" από ανθρώπους που με δάκρυα στα μάτια προσκυνούσαν την λάρνακα του Μυροβλύτη και συνειδητοποιούσαν γιατί του δόθηκε το προσωνύμιο αυτό.
            Εν τω μεταξύ έφθασε στον ναό και ο προϊστάμενος ιερεύς με άλλους κληρικούς. Ξεκλείδωσαν τα ανοίγματα της λάρνακας και αποκαλύφθηκαν τα άγια λείψανα του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Ευωδίαζαν μεν, αλλά ήταν η ευωδία των ιερών λειψάνων. Η ευωδία του μύρου ήταν διαφορετική και χαρακτηριστική.
            Ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κυρός Παντελεήμων ο Β΄, ο Χρυσοφάκης, απέδωσε το θαύμα της μυρόβλυσης του Αγίου Δημητρίου στο εξής γεγονός: Εκείνο το βράδυ, στην εορταστική τελετή του Πανεπιστημίου για τα ελευθέρια της Θεσσαλονίκης, ο κεντρικός ομιλητής αγνόησε στην ομιλία του παντελώς τον Άγιο, και δεν αναφέρθηκε καθόλου σ’ αυτόν. Ο Άγιος Δημήτριος όμως δήλωσε με την μυρόβλυσή του ότι, όπως ποτέ δεν εγκατέλειψε την πόλη του Θεσσαλονίκη έτσι και τώρα είναι πάντοτε παρών και αυτός είναι που την έσωσε και από την σκλαβιά και από τους σεισμούς, αλλά και διαμαρτύρεται όταν οι Θεσσαλονικείς αποδεικνύονται αχάριστοι και απομακρύνονται από τον Χριστό και τους Αγίους Του.
Πέρασαν 24 χρόνια από τότε. Είμαι ο τότε διάκονος του ναού, τώρα ιερεύς στην Θεσσαλονίκη και σας γράφω τα γεγονότα όπως τα θυμάμαι. Την ώρα εκείνη ήταν σαν να ζούσα ένα μυστήριο. Δεν μπορώ να περιγράψω τί αισθανόμουν! Χαρά, έκπληξη, συγκίνηση, ενθουσιασμό... δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς. Πάντως είναι από τα γεγονότα που ενισχύουν την πίστη, που μας γεμίζουν χαρά, ελπίδα και αίσθηση της παρουσίας του Χριστού και των Αγίων. Η πίστη μας είναι "ζωντανή". 

π. Χρήστος Κότιος
Εφημέριος ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου,
Σαράντα Εκκλησιές Θεσσαλονίκης
το είδαμε εδώ

Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2015

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ?

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ,ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ,ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.
ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ?
ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ...

ΟΛΟΙ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1990,ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΟΤΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ,ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ,ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΧΑΛΚΙΔΑ.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ,ΤΟΝ ΕΥΛΑΒΗ ΑΥΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ.

Ο Μανώλης Καπετανάκης και η σύζηγός του Μαρία έχουν μεγάλη ευλάβεια και γνώρισαν πολλούς μοναχούς και ασκητές κατά τη διάρκεια της ζωής τους. 
Έχει δώσει μέχρι τώρα πέντε συνεντεύξεις στην εκπομπή "Εις πάντα τα έθνη" του ραδιοφωνικού σταθμού της Ι.Αρχιεπισκοπής Κρήτης: Δύο για τον Άγιο Πορφύριο, μία για τον Άγιο Παϊσιο και δύο για τον άγνωστο άγιο Πατέρα Φιλόθεο Ζερβάκο, που μόνασε στην Πάρο.
Όλες οι εκπομπές έχουν μαρτυρίες για θαύματα, θαυμαστά γεγονότα και προρήσεις των τριών αγίων για τα οποία το ζεύγος Καπετανάκη έχει προσωπική εμπειρία


ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 00.59.50 ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.


ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?
ΜΗΠΩΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ?
ΜΗΠΩΣ Ο ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΠΕΛΟ?


ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 40 ΚΑΙ  ΜΕΤΑ.

Πηγή

Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2015

Όλος ο Χριστός σε κάθε πιστό!


Μυστήριο μυστηρίων!

Πώς υπό τα είδη του άρτου και του οίνου είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού;
Πώς γίνεται η υπερφυσική μεταβολή;

Πώς είναι παρών αοράτως ο Χριστός και αυτός προσφέρει τη θυσία της θείας Ευχαριστίας;
Όλα αυτά, παρά τις προσπάθειές μας να τα καταλάβουμε, παραμένουν απρόσιτα και ανεξήγητα. Μυστήρια!


Υπάρχουν όμως και άλλα αξιοπρόσεκτα στοιχεία της σχετικής διδασκαλίας της Εκκλησίας μας, που φανερώνουν ότι ενώπιόν μας έχουμε μυστήριο τρισμέγιστο και φοβερό.

Προσερχόμαστε να κοινωνήσουνε τα άχραντα μυστήρια μυριάδες πιστοί διαμέσου των αιώνων, στα πολυπληθή θυσιαστήρια των ιερών ναών μας που βρίσκονταν επάνω σ’ όλο το πρόσωπο της γης. Και ο καθένας μας παίρνει με βαθιά ευλάβεια στο στόμα του ένα μόνο μαργαρίτη, όπως τον ονομάζουμε, ένα μικρό τεμάχιο του καθαγιασμένου άρτου, και μια μικρή ποσότητα, μια μόνο ίσως σταγόνα του καθαγιασμένου οίνου.

Μεταλαμβάνουμε δηλαδή ένα ελάχιστο τμήμα των καθαγιασμένων ειδών. Και πιστεύουμε ότι, μεταλαμβάνοντας αυτό το ελάχιστο τμήμα, κοινωνούμε ολόκληρο τον Χριστό. Διότι τέμνεται και διαιρείται το σώμα και το αίμα του Κυρίου, αλλά η τομή και η διαίρεση γίνεται μόνο στα είδη του άρτου και του οίνου υπό τα οποία έχουμε το άχραντο σώμα και το τίμιο αίμα.

Το σώμα όμως και το αίμα του Κυρίου «καθ’ ευατά» παραμένουν «άτμητα πάντη και αδιαίρετα», και ως εκ τούτου σε κάθε μέρος και τμήμα των καθαγιασμένων ειδών δεν είναι μέρος του σώματος και του αίματος του Κυρίου, αλλά όλος ο δεσπότης Χριστός.
Τι σημαίνουν αυτά; Ότι και εγώ και εσύ και ο άλλος και ο άλλος, και όλοι, όλοι οι χριστιανοί, από τα πρώτα χρόνια της ζωής της Εκκλησίας μας μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος των αιώνων, ολόκληρο τον Χριστό κοινωνούμε. Και αυτό γίνεται χωρίς ο Χριστός να χωρίζεται σε πολλούς, αλλά παραμένοντας πάντοτε ένας!

Δεν είναι θαύμα αυτό; Δεν είναι μέγα μυστήριο; Πώς είναι δυνατόν, ρωτά ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης, το ένα εκείνο σώμα, σ’ όλη την οικουμένη να χωρίζεται πάντοτε για τόσες μυριάδες των πιστών που το κοινωνούν, και το κάθε μικρό τεμάχιό του να ανήκει ολόκληρο στον καθένα και συγχρόνως να μένει το ίδιο ολόκληρο; «Όλον εν εκάστω δια του μέρους γενέσθαι και αυτό μένειν εφ’ εαυτού όλον»;

Κατατεμαχίζεται για τον καθένα, διδάσκει και ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας, και αγιάζει την ψυχή και το σώμα καθενός ο Χριστός «δια της ιδίας σαρκός», με το άχραντο σώμα Του, και, χωρίς να χωρίζεται, υπάρχει ολόκληρος σ’ όλους, ενώ είναι ένας παντού, «ολοκλήρως και αμερίστως εν όλοις εστίν εις υπάρχων πανταχή»!

Γι’ αυτό και ο λειτουργός κατά την ώρα της θείας Λειτουργίας, κατά την οποία επάνω στο άγιο Δισκάριο τεμαχίζει τον «αμνό», το τμήμα δηλαδή του προσφόρου που έχει επάνω του τα γράμματα ΙΣ-ΧΣ ΝΙ-ΚΑ, και το οποίο έχει ήδη καθαγιασθεί και μεταβληθεί στο σώμα του Χριστού, λέξει τα εξής λόγια: «Μελίζεται καὶ διαμερίζεται ὁ Ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ, ὁ μελιζόμενος καὶ μὴδιαιρούμενος, ὁ πάντοτε ἐσθιόμενος καὶ μηδέποτε δαπανώμενος, ἀλλὰ τοὺς μετέχοντας ἁγιάζων».


Δηλαδή, τεμαχίζεται και διαχωρίζεται ο αμνός του Θεού, αυτός που, ενώ τεμαχίζεται, δεν διαιρείται, αυτός που πάντοτε τον τρώγουμε, όμως ποτέ δεν δαπανάται, δεν τελειώνει, αλλά αγιάζει αυτούς που τον μεταλαμβάνουν. 




Έγιναν κάποιες προσπάθειες από μερικούς να εξηγήσουν με παραδείγματα την ταυτόχρονη παρουσία ολόκληρου του Χριστού σε κάθε τεμάχιο του θείου σώματος.

Είπαν λοιπόν ότι, όταν ένας καθρέπτης σπάσει σε πολλά κομμάτια, στο κάθε κομμάτι του μπορεί να απεικονίζεται η μορφή ενός ανθρώπου, η ίδια που απεικονιζόταν στον καθρέπτη πριν αυτός σπάσει. Στα πολλά θραύσματα πολλαπλασιάζεται η ίδια μορφή, χωρίς να αλλοιώνεται.

Μια σφραγίδα μπορεί να αφήνει τα ίδια αποτυπώματα σε διάφορα έγγραφα, χωρίς η ίδια να ελαττώνεται ή να υφίσταται κάποια αλλαγή, έστω και αν τα έγγραφα είναι πολλά.
Τη φωνή κάποιου που μιλά μπορούν να την ακούν με τον ίδιο τρόπο πολλοί ακροατές, χωρίς η φωνή του να διαιρείται στον καθένα, αλλά παραμένοντας ολόκληρη, όσο και αν είναι το πλήθος αυτών που την ακούν.

Στα παραδείγματα όμως αυτά δεν γίνεται κάτι παρόμοιο μ’ αυτό που έχουμε στο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας. Στα θραύσματα του καθρέπτη έχουμε πολλές φορές την εικόνα αυτού που καθρεπτίζεται, όχι όμως ουσιαστικά και πραγματικά το ίδιο το πρόσωπό του. Σε πολλά έγγραφα μπορούν να υπάρχουν τα αποτυπώματα μιας σφραγίδας, έχουμε δηλαδή αυτό που ενεργεί επάνω τους η σφραγίδα, αλλά όχι την ίδια τη σφραγίδα. Και όταν όλοι ακούμε την ίδια φωνή κάποιου που μας μιλά, τη φωνή του δεχόμαστε ο καθένας, την ενέργεια που εκπέμπει ο ομιλητής και όχι τον ίδιο τον ομιλητή.

Στο μυστήριο της θείας Ευχαριστίας, όμως, δεν έχουμε απλώς την ενέργεια και τη χάρη του Κυρίου, αλλά τον ίδιο τον Κύριο «πραγματικώς και ουσιωδώς παρόντα». Και όσοι συμμετέχουμε στο μυστήριο αυτό, όλοι τον ίδιο τον Χριστό κοινωνούμε, όλοι ολόκληρο τον Χριστό, χωρίς αυτός να διαιρείται και χωρίς να δαπανάται. Και αυτό είναι ένα μοναδικό θαύμα, είναι τρισμέγιστο μυστήριο, και τίποτε παρόμοιο ή ανάλογό του δεν μπορούμε ποτέ και πουθενά να συναντήσουμε.


Παρά τα παραδείγματα λοιπόν που κατά καιρούς προτείνονται, με τα οποία προσπαθεί ο άνθρωπος να προσεγγίσει σ’ ένα βαθμό το μυστήριο, το συμπέρασμα, όπως το διατυπώνει ο αείμνηστος καθηγητής Παναγιώτης Τρεμπέλας, είναι ότι «το μυστήριον παραμένει πάντοτε μυστήριον πιστευτέον μάλλον και μετ’ ευλαβείας προσκυνούμενον παρα ερευνώμενον και υπό της ευολίσθου και ασθενούς του ανθρώπου διανοίας πολυπραγμονούμενον».
 

Απόσπασμα από το βιβλίο “Το μυστήριο της κοινωνίας του Θεού”
του Αρχιμ. Αστέριου Σ. Χατζηνικολάου

πηγή: www.pentapostagma.gr

το είδαμε εδώ

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2015

Ιωσήφ Βατοπεδινός: Ο Γ' ΠΠ θα συντελεστεί σε 7 διαδοχικές φάσεις - Πείνα, καταστροφές, λεηλασίες και αρρώστιες θα κυριαρχούν παντού

Μετά από αυτό να είστε έτοιμοι για όλα! 


Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΕ 7 ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ-ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ … Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΘΝΗ, ΕΝΩ ΘΑ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ … ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ … ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΗ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ … Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ… ΕΡΕΙΠΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΠΕΙΝΑ, ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ …


 1. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2008)… 

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ. (ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ)… ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΧΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ… ΟΣΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΘΑ ΥΠΟΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ… Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ … ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ… ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΟΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ… ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ… ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ. ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ… ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ, ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΛΑΪΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ… ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ … ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ… Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ… Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ… ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ… ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ… ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΘΑ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ… ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΦΟΡΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ. (ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ)!!! ”ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ”… 

2. ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ…

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ”ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ”. (ΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΛΙΓΑ ΔΕΙΝΑ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ. ΑΝ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΤΕ) ”ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ”… ΟΜΩΣ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ… ΑΛΒΑΝΟΙ, ΚΡΟΑΤΕΣ, ΒΟΣΝΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑΣ… ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ… ΤΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΤΟ, ΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ… Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΜΕ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ… ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΡΜΕΝΙΑ, ΑΝΤΕΡΜΑΪΤΖΑΝ, ΑΠΩΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ… ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ), ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΑΥΤΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΘΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ, ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ… Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ… ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΔΑΒΙΑ… ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ (ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ, ΟΧΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ), ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΥΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΜΑΧΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ… 

3. ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΝΟΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ… ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΛΥΣΣΑΛΕΟ ΑΓΩΝΑ, ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ… ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ… ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΙΡΑΚ, ΣΥΡΙΑ, ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΛΙΒΑΝΟ, ΚΟΥΒΕΙΤ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ… ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. (Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΡΗΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΓΩΓ ΟΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΤΥΠΑΕΙ Ο ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΟΝ ΕΥΦΡΑΤΗ)… ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ… ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΘΑ ΔΙΕΛΘΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΑΧΥΤΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ… ΑΥΤΗ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΓΚΟΥ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥΣ… ΚΑΤΟΠΙΝ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ…

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...