Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ


Διαβάσαμε πριν λίγο σε ανακοίνωση της Ι.Μητρ.  Θεσσαλιώτιδος τα εξής για την προσεχή ομιλία του αγωνιστού π.Σάββα Λαυριώτη στην Καρδίτσα :


«Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων μετά λύπηςπληροφορήθηκε ότι το Σάββατο 17 του μηνός Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ της πόλεώς μας θα πραγματοποιηθεί ομιλία από κάποιον Μοναχό Σάββα «Λαυριώτη»…

Άραγε την ίδια λύπη έχει η Ιερά Μητρόπολη για τους διαφόρους αιρετικούς και Ιεχωβάδες που επισκέπτονται την Μητρόπολη;
Την ίδια λύπη έχει όταν επισκέπτονται οι προδότες δήμιοι πολιτικοί τις Εκκλησίες στις πανηγύρεις των Ιερών Ναών προς άγραν ψήφων;
Αν την ίδια ημέρα στο ίδιο ξενοδοχείο  πραγματοποιούνταν ομιλία υπέρ του Σατανισμού θα έβγαζε άχνα η Μητρόπολη;
Για να δείτε όμως πως το αντιμοναχικό μένος δεν είναι καινούργιο διαβάστε λίγο από το Συναξάρι του Αγίου Νεομάρτυρος  Ιακώβου(Αγιορείτου Μοναχού) που τον πρόδωσε και τον συκοφάντησε στους Τούρκους ο ίδιος ο Επίσκοπος  της Άρτας.

«…Πλήθος δε πολύ των Χριστιανών έτρεχε κοντά στον Άγιο από όλα τα κοντινά εκεί μέρη, για να ακούσουν την ψυχωφελή  διδαχή του, στους οποίους και πολλά θαύματα ετέλεσε ο Όσιος…
Επειδή λοιπόν τέτοια θαύματα έκαμνε ο Άγιος και τα πλήθη έτρεχαν από παντού, ο αρχιερέας της Άρτας Ακάκιος, επειδή είχε κάνει ωρισμένες παρανομίες και φοβόταν, μήπως φανερωθούν αυτές από τον Άγιο, και επειδή ταυτόχρονα είχε διαφθαρεί στο νου…ο άθλιος πρόδωσε τον Άγιο στους άρχοντες του τόπου κατηγορώντας τον ότι συγκεντρώνει πλήθος από την ξηρά και την θάλασσα και δεν ξέρει τι θέλει να κάνει.(*)

Το αποτέλεσμα αυτής της Αρχιερατικής προδοσίας ήταν να οδηγηθεί ο Άγιος μαζί με τους δύο μαθητές του (Ιάκωβος και Διονύσιος) στις απαίσιες φυλακές των Τούρκων.



Εκεί οι βασανιστές έξυναν με σιδερένια νύχια τις σάρκες τους, γρονθοκοπούσαν τα σαγόνια του γέροντα Ιακώβου και έβγαζαν λουρίδες το δέρμα του από το στήθος, και στις πληγές του έριχναν αλάτι και ξίδι. Τους δύο μαθητές του, τους μαστίγωσαν σκληρά με μαστίγια από νεύρα βοδιών. Επειδή όμως και οι τρεις ήταν αμετακίνητοι στην πίστη τους, τους απαγχόνισαν στις 1 Νοεμβρίου του 1520 μ.Χ.

(*) «Νέον Μαρτυρολόγιον Αγίου Νικοδήμου» απόδοση στην Ελληνική σελ. 49
Ιερά Καλύβη Αγίου Σπυρίδωνος Α . Νέα Σκήτη Άγιον Όρος.

το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...