Τρίτη, Μαΐου 10, 2011

Το παν είναι...

Όταν  ο άνθρωπος βοηθηθή να πιστέψη στον Θεό και στην μέλλουσα ζωή , την αιώνιο δηλαδή συλλάβει το βαθύτερο νόημα τής ζωής- και μετανοήση, αλλάξη ζωή , έρχεται αμέσως η θεία παρηγοριά με την Χάρη του Θεού, η οποία αλλοιώνει τον άνθρωπο διώχνοντας και όλα τα κληρονομικά του. Έτσι έγινε με πολλούς ανθρώπους που μετανόησαν , αγωνίσθηκαν με φιλότιμο ταπεινά, χαριτώθηκαν , έγιναν και άγιοι και τους προσκυνάμε τώρα με ευλάβεια και ζητάμε και τις πρεσβείες τους, ενώ πριν είχαν πολλά πάθη και κληρονομικά.

Επί παραδείγματι, ο Όσιος Μωυσής ο Αιθίοψ, ενώ πριν ήταν ο πιο αιμορβόρος ληστής, με κληρονομική κακία, μόλις όμως πίστεψε στον Θεό , μετανόησε, ασκήθηκε , έφυγαν όλα τα πάθη, τον επισκέφθηκε η Χάρις τού Θεού, και αξιώθηκε να λάβη ακόμα και το προφητικό χάρισμα. Πέρασε δε στην ευαισθησία ακόμα και τον Μέγα Αρσένιο, ο οποίος ήταν από την μεγαλύτερη αρχοντική οικογένεια της Ρώμης, με κληρονομικές αρετές και με επιστημονική μεγάλη μόρφωση.

Επομένως , το πάν είναι η Χάρις τού Θεού και την ψυχή μπορεί να την βοηθήση μόνο χαριτωμένος Πνευματικός με πίστη,που αγαπάει την ψυχή και την πονάει, γιατί γνωρίζει την μεγάλη της αξία, την βοηθάει στην μετάνοια, την ξαλαφρώνει με την εξομολόγηση, την ελευθερώνει από το άγχος και την οδηγεί στον Παράδεισο ή πετάει τον λογισμό με τον οποίο βασανίζει την ευαίσθητη ψυχή ο πονηρός, και θεραπεύεται.

  Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αρρώστια στον κόσμο από τον λογισμό,όταν  δηλαδή πείση ο διάβολος τον άνθρωπο με λογισμούςότι δεν είναι καλά. Όπως δεν υπάρχει και ανώτερος γιατρός σ΄αυτές τις περιπτώσεις από τον έμπειρο Πνευματικό που εμπνέει εμπιστοσύνη με την αγιότητα του και πετάει αυτούς τους λογισμούς από τα ευαίσθητα πλάσματα τού Θεού και θεραπεύει ψυχές και σώματα δίχως φάρμακα, με την Χάρη τού Θεού, και τις εξασφαλίζει και τον Παράδεισο.
γέρων Παΐσιος -Επιστολές σελ 103-104

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά