Τετάρτη, Μαΐου 11, 2011

Πατριαρχείο Ρουμανίας "Μονομερής η απόφαση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων"

Σε ανακοίνωση προέβη πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» το Γραφείο Τύπου του Πατριάρχη Δανιήλ, όσον αφορά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων περί διακοπής της κοινωνίας με το Πατριαρχείο Ρουμανίας.
Το Πατριαρχείο Ρουμανίας μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι κατά την επίσκεψη του Επισκόπου Καμπινεναούλ κ. Κυπριανού στα Ιεροσόλυμα στις 15 Απριλίου 2011, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν ένα διμερή διάλογο μεταξύ των δύο αδελφών Πατριαρχείων, για το πως θα βρεθεί μια λύση σχετικά με την ύπαρξη του Ρουμανικού Ιδρύματος στην Ιεριχώ.
Να σημειωθεί, ότι το Πατριαρχείο Ρουμανίας στην ανακοίνωση, τονίζει ότι με έκπληξη και λύπη πληροφορήθηκε την μονομερή απόφαση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν, ότι το ζήτημα της ίδρυσης του Ρουμανικού «ιδρύματος» στην Ιεριχώ, καθώς και οι σχέσεις του Πατριαρχείου Ρουμανίας με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα συζητηθούν κατά τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ρουμανικής Εκκλησίας στις 19 – 20 Μαϊου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά