Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2011

Η ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ



Η ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ
============
Πριν από πολλά χρόνια μια νεαρή Ουαλή ήλθε στο Λονδίνο για να εργασθεί ως οικιακή βοηθός σε μια οικία ευγενών. Κάθε Κυριακή ταξίδευε αρκετά χιλιόμετρα για να πάει σε άλλο σημείο της πόλης όπου βρισκόταν η Ουαλική εκκλησία. Οι ευγενείς που την είχαν στη δούλεψή τους ήταν πολύ καλοί μαζί της. Βλέποντας ότι ταλαιπωρούνταν κάθε Κυριακή, που ήταν και η ημέρα της ανάπαυσής της, της πρότειναν να πηγαίνει μαζί τους στην τοπική τους ενορία. Η νεαρή όμως αρνήθηκε ευγενικά, λέγοντας πως προτιμούσε να κάνει το μεγάλο ταξίδι, γιατί επιθυμούσε να εκκλησιάζεται και να συμμετέχει στη λατρεία που τελούνταν στη γλώσσα που γνώριζε και αγαπούσε. Ο οικοδεσπότης χαμογέλασε και πολύ ευγενικά της ανέφερε πως ο Ιησούς δεν ήταν Ουαλός. Η νεαρή κοπέλα του απάντησε ταπεινά και χαμηλόφωνα, λέγοντας: «Το γνωρίζω αυτό, κύριε, αλλά εμένα μου μιλάει στα Ουαλικά»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά