Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2011

Τα συγκλονιστικά επεισόδια στο Σύνταγμα

undefinedΜέγα πλήθος στη συγκέντρωση
Δεκάδες χιλιάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν πορείες της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, με πολύ μεγάλη συμμετοχή.
Η ΕΛ.ΑΣ έχει στήσει πολλά οδοφράγματα γύρω από τη Βουλή- ενδεικτικά επί της Β. Σοφίας (στο ύψος της Ζαλοκώστα) στήθηκε σιδερένιος φράχτης. Το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση με διαδηλωτές να πολιορκούν το φράκτη, σε μία προσπάθεια να τον ρίξουν. Τελικά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Έντονη είναι η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ) στους γύρω δρόμους, πολλοί εκ των οποίων έχουν αποκλεισθεί, ενώ πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται εντός του προαυλίου χώρου του Κοινοβουλίου.
Η Αστυνομία προχώρησε το πρωί σε 10 προσαγωγές- πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πολίτες αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα μετά.

Επίθεση κατά των οχημάτων Παπανδρέου και Παπούλια!!!
Νωρίτερα, επίθεση με αυγά και νεράντζια δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον πρωθυπουργό, αλλά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, επί της Β. Γεωργίου, από πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στη Β. Κωνσταντίνου, τη Ριζάρη, μέχρι και στο ύψος του Χίλτον.
Διαδηλωτές εμπόδισαν, επίσης, βουλευτές να φτάσουν στην Βουλή. Πολλοί είναι οι βουλευτές που έφθασαν στη Βουλή με μοτοσικλέτες, φορώντας κράνη.
Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών
Επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία, αλλά και ανάμεσα σε διαδηλωτές μεταξύ τους σημειώνονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Μολότοφ και πέτρες μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, από κουκουλοφόρους, στις οδούς Κ. Σερβίας και Νίκης.
Στο σημείο έφθασαν κουκουλοφόροι, οι οποίοι επιχείρησαν να προκαλέσουν συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις- έγινε ρίψη μολότοφ επί της λ. Αμαλίας. Οι κουκουλοφόροι απωθήθηκαν από τους “Αγανακτισμένους”, οι οποίοι προσπάθησαν να προστατεύσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της συγκέντρωσης.
Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης, με αποτέλεσμα το πλήθος να οπισθοχωρήσει προς το κέντρο της πλατείας, με κατεύθυνση την Ερμού, ωστόσο χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που παραμένουν επί τόπου. Οι οργανωτές της διαδήλωσης κάνουν εκκλήσεις από μεγάφωνα, ζητώντας από τον κόσμο να παραμείνει στο Σύνταγμα.
Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκε τροχονόμος στην έξοδο του Μετρό στο ύψος της “Μεγάλης Βρετανίας”. Σε πρώτη φάση διαδηλωτές προστάτευσαν τον αστυνομικό, τον οποίο κατόπιν μετέφερε ασθενοφόρο σε κοντινό Νοσοκομείο,
Ένταση σημειώθηκε και στη Ρηγίλλης, όπου διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προχωρήσουν προς την Ηρώδου Αττικού, όπου βρίσκονται το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, επίθεση δέχθηκε στο κέντρο της Αθήνας ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά