Σάββατο, Ιουνίου 18, 2011

Ουρές για μια μερίδα φαΐ!

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν το τελευταίο διάστημα οι άποροι και οι άστεγοι που, δίχως να έχουν άλλη επιλογή, συρρέουν για φαγητό στις ενορίες των Χανίων. Κληρικοί της Εκκλησίας της Κρήτης υποστηρίζουν ότι σε πολλές περιπτώσεις η ζήτηση για προσφορά σισιτίου και για τα πακέτα τροφίμων που παίρνουν οι άποροι στο σπίτι έχει διπλασιαστεί (!) συγκριτικά με το 2010, και για τον λόγο αυτόν ζητούν τη στήριξη της κοινωνίας, και πρωτίστως των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ιστορική ενορία του Αγίου Νικολάου της Σπλάντζιας, που βρίσκεται βορειοανατολικά της παλιάς πόλης, κοντά στο Καστέλι. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της ενορίας Γιάννη Σκαράκη, στον Αγιο Νικόλαο σπεύδουν καθημερινά για να σιτιστούν 250 άτομα. Παράλληλα τρόφιμα για το σπίτι στα ειδικά πακέτα που ετοιμάζουν οι εθελοντές παίρνουν 60 οικογένειες της περιοχής. Οπως εξήγησε ο κ. Σκαράκης, το 70% των ανθρώπων που σιτίζονται ή παίρνουν φαγητό για την οικογένειά τους είναι Ελληνες και οι υπόλοιποι οικονομικοί μετανάστες.

Προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστό και να στηριχτεί το σημαντικό έργο που προσφέρει από το 1963 καθημερινά η ενορία του Αγίου Νικολάου, ο Δήμος Χανίων και άλλοι τοπικοί φορείς διοργανώνουν στις 21.00 την προσεχή Τρίτη 21η Ιουνίου συναυλία στο παλιό λιμάνι των Χανίων, δίπλα από το Γυαλί Τζαμί. Στη συναυλία, όπου οι διοργανωτές καλούν τους Χανιώτες να δώσουν μαζικά το «παρών», θα συμμετάσχουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, ο Haig Yazdian, ο Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), ο Δημήτρης Κουκουλιτάκης, ο Λεωνίδας Μαριδάκης και ο Σπύρος Πετρουλάκης.


Κώστας Καντούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά