Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2011

Αμέτρητο πλήθος στο κέντρο της Αθήνας - Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο Προεδρικό

Αποκλεισμένο το κέντρο της πρωτεύεουσας και η Βουλή


 
13:03 Ενταση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας όποιυ χιλιάδες διαδηλωτές έχουν πλημμυρίσει όλους τους δρόμους από Βασ. Κωνσταντίνου μέχρι Φιλελλήνων και από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη Ρηγίλλης και να φτάσουν μία ανάσα πριν το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος.
Ουσιαστικά έχει στηθεί μία λαοθάλασσα γύρω από το κτήριο της Βουλής, όπου συζητείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Λίγο μετά τις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος έφτασε και η πορεία του ΠΑΜΕ.
Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ ηλεκτρισμένη με συνεχείς μικροεντάσεις, ενώ η αστυνομική παρουσία είναι πιο αισθητή από ποτέ. Διαδηλωτές στο ύψος της Β. Σοφίας ανα διαστήματα προσπαθούν να ρίξουν κάτω τον σιδερένιο φράχτη που ύψωσαν τα ξημερώματα οι αστυνομικοί στο ύψος των ανθοπωλείων δίπλα στη Βουλή. Επικρατεί ένταση και η αστυνομία έχει κάνει χρήση χημικών.
Έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός.
12:54 Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο! Έσπασαν τον κλοιό της Αστυνομίας και βρίσκονται μια ανάσα από το Προεδρικό Μέγαρο όπου στις 13:00 συναντάται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό.
12:28 Διαδηλωτές προσπαθούν να ρίξουν τον σιδερένιο φράχτη που έχει ορθώσει η Αστυνομία για να εμποδίσει την πρόσβαση του κόσμου στη Βουλή.
12:10 Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας στήνοντας έναν κλοιό γύρω από το κτήριο της Βουλής, όπου συζητείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Λίγο μετά τις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος έφτασε και η πορεία του ΠΑΜΕ με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία λαοθάλασσα μέχρι την Ομόνοια.
Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ ηλεκτρισμένη με συνεχείς μικροεντάσεις, ενώ η αστυνομική παρουσία είναι πιο αισθητή από ποτέ.
Οι διαδηλωτές γιουχάρουν τα αυτοκίνητα των βουλευτών αλλά και του πρωθυπουργού όταν αυτά περνούν από τη Βασ. Κωνσταντίνου, στη συμβολή της με τη Βασ. Γεωργίου με κατεύθυνση προς το ελληνικό κοινοβούλιο. Μερικοί μάλιστα εκτόξευσαν αυγά και μπουκάλια νερού, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.
Τα ΜΑΤ έχουν στήσει κλούβες σε κάθε δρόμο, εμποδίζοντας το δρόμο σε διαδηλωτές και διευκολύνοντας τους βουλευτές που θέλουν να φτάσουν στη Βουλή. Κλειστός είναι ακόμα και ο Εθνικός Κήπος, ενώ στη Β. Σοφίας η Αστυνομία έχει στήσει έναν σιδερένιο φράχτη!
Κλειστοί επίσης είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και τη Βουλή (από το ύψος του Χίλτον).
11:00 Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα, αλλά και στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Ομάδες διαδηλωτών καταφτάνουν στην πλατεία Συντάγματος, σχεδόν από κάθε γωνιά. Ηδη το κέντρο έχει γεμίσει διαδηλωτές, ενώ η ατμόσφαιρα είναι πολύ ηλεκτρισμένη με συνεχείς μικροεντάσεις με τους αστυνομικούς, των οποίων η παρουσία είναι πιο αισθητή από ποτέ. Όπως έχουμε γράψει από το πρωί έχουν στηθεί ακόμα και σιδερένιοι φράχτες από την Αστυνομία.
10.20 Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και τη Βουλή (από το ύψος του Χίλτον), καθώς διαδηλωτές αρχίζουν και καταφτάνουν στο κέντρο της Αθήνας με στόχο να περικυκλώσουν το κτήριο του κοινοβουλίου όπου συζητείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Πανταχού παρούσα είναι και η αστυνομία. Σε Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας, Ηρ. Αττικού έχουν στηθεί κλούβες των ΜΑΤ, αστυνομικοί έχουν παραταχθεί μέσα στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος είναι κλειστός σήμερα, ενώ στη Β. Σοφίας η Αστυνομία έχει στήσει έναν σιδερένιο φράχτη!
Νωρίτερα σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η οποία ωστόσο δεν έλαβε διαστάσεις.
Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας
9.20 Μέχρι και σιδερένιο φράχτη έχει στήσει η Αστυνομία στην Βασιλίσσης Σοφίας, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει ενόψει της σημερινής κινητοποίησης των Αγανακτισμένων που σκοπεύουν να περικυκλώσουν τη Βουλή. Το κέντρο της Αθήνας έχει κλείσει από νωρίς το πρωί και η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Ακαδημίας, στην οδό Αμαλίας από Συγγρού και η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον.
Οι κάθετοι δρόμοι του Κολωνακίου ελέγχονται και ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών στους γύρω δρόμους.
Μάλιστα εχει τοποθετηθεί στους δρόμους ένα μεταλλικό τείχος, το ίδιο που είχαμε δει και την δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης των «Αγανακτισμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά