Κυριακή, Ιουλίου 10, 2011

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΛΟΠΕΣ


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΛΟΠΕΣ

“Μαρκ ζ’ 20 Ἔλεγεν δὲ ὅτι Τὸ ἐκ τοῦ ἀνθρώπου ἐκπορευόμενον ἐκεῖνο κοινοῖ τὸν ἄνθρωπον· 7.21 ἔσωθεν γὰρ ἐκ τῆς καρδίας τῶν ἀνθρώπων οἱ διαλογισμοὶ οἱ κακοὶ ἐκπορεύονται͵ πορνεῖαι͵ κλοπαί͵ φόνοι͵ 7.22 μοιχεῖαι͵ πλεονεξίαι͵ πονηρίαι͵ δόλος͵ ἀσέλγεια͵ ὀφθαλμὸς πονηρός͵ βλασφημία͵ ὑπερηφανία͵ ἀφροσύνη· 7.23 πάντα ταῦτα τὰ πονηρὰ ἔσωθεν ἐκπορεύεται καὶ κοινοῖ τὸν ἄνθρωπον.”
Του Θεολόγου Ιωάννη Ρεντζίδη
=============

Σ’ όλο το σύστημα του εξευτελισμού της Ελλάδος παγκοσμίως μέσω της λεγομένης “Κρίσεως χρέους”, απουσιάζει η λέξη “Αμαρτία” καί ἡ λέξη “κλοπή”.

Η αμαρτία διέφθειρε και γκρέμισε στον άνθρωπο.

Η αμαρτία πού χαρακτηρίζεται νόμιμη διαδικασία κάνει τον άνθρωπο θηρίο.

Η φιλοδοξία τον κάνει σατανικό.

Η φιληδονία τον αποκτηνώνει.

Η φιλοχρηματία τον μεταβάλλει σέ αρχιλήσταρχο.

Η κλοπή πού ονομάζεται επιχείρηση, καταντά την κοινωνία και τον κόσμο γήπεδο δρακόντων.

Χρειαζόμαστε την αλήθεια για τά τερατώδη εγκλήματα, διότι η ἀλήθεια εἶναι ἡ τάξις μέσα στήν ἀγάπη (καί στόν κόσμο). (Αὐγουστίνος).
1. Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τις θεσμοθετημένες κλοπές.

Δυστυχώς θεσμοθετήσαμε και νομιμοποιήσαμε μέσα στη συνείδησή μας, την κλοπή. Επειδή γίναμε μικροπρεπείς και τιποτένιοι, “καθε τι που συμφωνεί με τις προσωπικές μας επιθυμίες φαίνεται αληθές. Καθε τι που διαφωνεί μας προξενεί αγανάκτησι” (Αντρέ Μωρουά).
Συγκεκριμένα στην κοινωνία μας κυριαρχούν οι πολλαπλές διαστροφικές μεταλλάξεις της κάθε μορφής κλοπής.

2. Μετονομασία της κλοπής εκατομμυρίων συνανθρώπων μας (φοροδιαφυγή), σε εξυπνάδα και καπατσοσύνη, και απενοχοποίησή της.

Πρώτη διαστροφική μετάλλαξη: Όταν κλέβεις τον ένα, τότε είναι κλοπή, όταν όμως κλέβεις τους πολλούς μέσω της φοροδιαφυγής τότε, λένε, αυτό δεν είναι κλοπή!!!
Τι άλλο είναι η φοροδιαφυγή που κάνεις εναντίον της Πολιτείας; Δεν είναι κλοπή εναντίον εκατομμυρίων ανθρώπων; Βεβαίως είναι κλοπή και μάλιστα βαρυτάτη και επικίνδυνος.

3. Διαστροφική μετάλλαξη της αμνηστεύσεως των κρατικών εγκκλημάτων.
Δεύτερη διαστροφική μετάλλαξη: “Το κακό και το άδικο κατακρίνονται όταν το διαπράττουν τα άτομα. Όχι όμως και όταν το εκτελούν τα Κράτη και μάλιστα τα μεγάλα!”.
Τι φοβερός και διαστροφικός λόγος!!! Δηλαδή τα εγκλήματα πάσης φύσεως των λαών που έχουν βαρύτατο ποινικό μητρώο, αμνηστεύονται;;; Σε ποιά ηθική υπάρχει η “Έξτρα Διάταξη” ότι τα εγκλήματα των Κρατών επιτρέπονται; Που υπάρχει αυτό το σημείο στο Ι. Ευαγγέλιο; Γιατί πρέπει να διατυπώνουμε τόσο διεστραμένες απόψεις εμείς οι χριστιανικοί λαοί;
Όχι!!! Βεβαίως όχι. Και τα εγκλήματα των Κρατών άπειρες φορές πιο άθλια και μαύρα, από τα αντίστοιχα των ατόμων. Και αυτά τα εγκλήματα ο Θεός τα τιμωρεί με τρόπους που γνωρίζει η Θεία Βουλή Του!!!
Δυστυχώς και σήμερα, πολλά θεωρούμενα μεγάλα Κράτη, εγκληματούν κατά συρροή, λέγοντας ότι τα εγκλήματα επιτρέπονται για την εξωτερική τους πολιτική που καταντά να γίνεται γκαγκστερική!!!
Η Αποκάλυψις του Κυρίου προειδοποιεί για τη φοβερή την τιμωρία που τους περιμένει: Apoc 18.2. Ἔπεσεν͵ ἔπεσεν Βαβυλὼν ἡ μεγάλη͵ καὶ ἐγένετο κατοικητήριον δαιμονίων καὶ φυλακὴ παντὸς πνεύματος ἀκαθάρτου καὶ φυλακὴ παντὸς ὀρνέου ἀκαθάρτου καὶ μεμισημένου… Apoc 9.21 καὶ οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν φόνων αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν φαρμάκων αὐτῶν οὔτε ἐκ τῆς πορνείας αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν κλεμμάτων αὐτῶν.” Και με θαυμαστό τρόπο η τιμωρία αυτή αρχίζει μετά την διάπραξη των κατά της ανθρωπότητος εγκλημάτων των ισχυρών!!! Κοιτάξτε για παράδειγμα, το τι συμβαίνει με τις επιθέσεις, των δυνατών (κυρίως των υπερδυνάμεων.!) κατά των αδυνάτων. Αμέσως μετά, στα Κράτη των ισχυρών έρχονται ανεξήγητες Θεομηνίες!!! “Τσερνομπίλ”, “Πενσυλβανία”, σεισμοί, φονικές πλημμύρες και τυφώνες, και τόσα άλλα…
Ευτυχώς η Πατρίδα μας, ως χριστιανικό Έθνος, δεν ακολουθεί την γραμμή της ζούγκλας και του ισχυρού, αλλά γραμμή αρχών, γραμμή πνευματικών αρχών και δικαιοσύνης.

4. Διαστροφική μετάλλαξη και αποχαρακτηρισμός αποχαρακτηρισμού της “μίζας”, ως πραγματικής και βδελυρής κλοπής

Τρίτη διαστροφική μετάλλαξη: “Εάν παίρνεις “μίζα” αυτό το ονομάζουμε “δωράκι Bonus” και δεν έχεις κανένα ηθικό πρόβλημα”.
Μα κλέβεις κύριε! Κλέβεις το λαό! Κλέβεις τα νοσοκομεία, κλέβεις … κλέβεις τον στρατό! Και μάλιστα στην τελευταία περίπτωση πρέπει να περάσεις και από αυστηρό Στρατοδικείο. Με τις κλοπές που έγιναν στο στρατό θα έπρεπε τα στρατοδικεία να δουλεύουν σε εντατικούς ρυθμούς και για τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και για τους στρατιωτικούς που εμπλέκονται.!
Μάλιστα είναι τόσο διαδεδομένη η απάτη της “νομιμοποιημένης κλοπής”, ώστε αλλοιώσαμε και το ουσιώδες νόημα των Ελληνικών λέξεων.
Τη δωροδοκία των χαμηλόβαθμων υπαλλήλων την ονομάζουμε “Γρηγορόσημο”, αντί για κλοπή.!
Τη δωροδοκία των υψηλόβαθμων υπαλλήλων αποκαλούμε “Λάδωμα” αντί για ληστεία.!
Τή δωροδοκία των Διευθυντών και Διοικητών χαρακτηρίζουμε “Μίζα” αντί για κακούργημα.!
Τη δωροδοκία των Βουλευτών, Υπουργών και Πρωθυπουργών την δηλώνουμε ως “Χορηγία” αντί για μέγα έγκλημα καθοσιώσεως…!!!
“Αθάνατο λεξιλόγιο” διεστραμμένων ανθρώπων!

5. Μετήλλαξαν την σημασία των λέξεων
Αυτή η τακτική είναι πολύ παλαιά. Οι διεφθαρμένοι κάθε εποχής το κάνουν και γι’ αυτό το κατακεραυνώνει ο Θουκυδίδης, ο μεγαλύτερος Ιστορικός, στα κείμενά του.
“Hist 3.82. καὶ τὴν εἰωθυῖαν ἀξίωσιν τῶν ὀνομάτων ἐς τὰ ἔργα ἀντήλλαξαν τῇ δικαιώσει”, δηλαδή την συνηθισμένη σημασία των λέξεων τροποποίησαν με σκοπό να δικαιωθούν.
Δυστυχώς το φως της αληθείας δεν αρέσει στους ενόχους. Γι’ αυτό το λόγο, τρέχουν να κρυφτούν μακριά από την αληθεια. Αγωνίζονται να επιτύχουν την απόκρυψή τους στην σκιά του ψεύδους. Αλλά η αλήθεια δεν αφήνει καμιά σκια και κανένα τόπο διαφυγής γι’ αυτούς!!! Η αλήθεια ελευθερώνει και φωτίζει κάθε σκοτεινό και κρυφό ψέμα.

6. Οι τρείς γίγαντες των ανθρωπίνων παθών και γεννήτορες όλων των εγκλημάτων.
Τέλος σημειώνουμε πως οι μεγάλοι Πατέρες κατακεραυνώνουν τα τρία βασικά ανθρώπινα πάθη, πίσω από τα οποία κρύβονται όλα τα εγκλήματα της ανθρωπότητος!
Να οι τρεις γίγαντες του παγκοσμίου κακού, οι δυνάστες του κόσμου, οι δράκοντες της σκοτεινής καρδιάς, τα πιο φοβερά και ανομολόγητα πάθη: “Η φιλαργυρία, η φιλοδοξία και η φιληδονία. Αυτά έχουν τέτοια γλυκύτητα και τόση δύναμη, ώστε μαραίνουν τις ευγενικές και πνευματικές εφέσεις του ανθρώπου. Μ’ έναν ανεξήγητο τρόπο, τόν κάνουν να πιστεύει πως γεννήθηκε για ν’ αποκτάει χρήμα, δόξα και ηδονή. Κι’ ετσι υποδουλώνεται!” (Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά