Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2011

Πιέσεις + διώξεις χριστιανών στη Βρετανία

 

Μετά το φονικό μαχαίρι κατά των χριστιανών στις μουσουλμανικές χώρες (που δοξάζει με νέους μάρτυρες - έστω και αλλοδόξους - το αραβικά έθνη και τη Ν.Α. Ασία), πυκνώνουν οι ειδήσεις που φανερώνουν ότι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις στη Μ. Βρετανία κινούνται πλέον επιθετικά κατά των χριστιανών της χώρας τους.

Οι αρχαίοι ορθόδοξοι άγιοι των Βρετανικών Νήσων ας πρεσβεύουν για το λαό τους, αλλά και για τους πλανημένους κάθε είδους που βασανίζονται στον τόπο τους...

Πρόφαση γι' αυτές τις κινήσεις είναι η "πολιτική ορθότητα" και ο φόβος ότι μια δημόσια έκφραση της χριστιανικής πίστης μπορεί να θεωρηθεί "προσβλητική" από άθεους και ανθρώπους άλλων θρησκευμάτων, ιδίως μουσουλμάνους, πυροδοτώντας ανεξέλεγκτες ταραχές. Όμως οι υπερβολικές πιέσεις κατά των χριστιανών φτάνουν πλέον τα όρια ρατσισμού, γι' αυτό κάποιοι μιλάνε για κύμα "χριστιανοφοβίας", που μάλιστα πλήττει όχι μόνο τη Βρετανία, αλλά όλη τη δυτική Ευρώπη και την Αμερική!... Τυχαίο; Ή αποπίσω κρύβονται κύκλοι του Σιωνισμού, της Μασονίας, της Νέας Εποχής και άλλα συγκοινωνούντα δοχεία;
Έτσι ο Θεός ευλόγησε ν' αναδειχτούν σύγχρονοι ομολογητές της χριστιανικής πίστης στη Βρετανία, που (αν και ήταν μια ορθόδοξη χώρα με πλήθος αγίων τα πρώτα χίλια χρόνια της χριστιανικής ιστορίας) υπάγεται πια σε μια από τις πιο ακραίες προτεσταντικές αιρέσεις (την Αγγλικανική Εκκλησία), που έχει χάσει εντελώς την ταυτότητά της και έχει αποκοπεί πλήρως από τις πνευματικές ρίζες της! (Δεν είναι η μόνη βέβαια, δυστυχώς). Γι' άλλη μια φορά λοιπόν, εκεί όπου πλεονάζει η αμαρτία, υπερπερισσεύει η χάρις, κατά την έκφραση του αποστόλου Παύλου. Δόξα τω Θεώ.
Εδώ στο Ellada δεν είμαστε ακόμη τόσο επικίνδυνοι για το σύστημα, ώστε να διωχθούμε. Ας το έχουμε υπόψιν αυτό, ας το έχουν υπόψιν και οι ιερείς και αρχιερείς μας, ότι η φαινομενική "ειρήνη" του συστήματος απέναντι στην Εκκλησία κρύβει συμβιβασμένους χριστιανούς. ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ, ευτυχώς - υπάρχουν και αγωνιστές. Και δεν εννοώ αγωνιστές με την έννοια ότι κατεβαίνουν στους δρόμους, υψώνουν λάβαρα, φωνάζουν κ.τ.λ., αλλά πνευματικούς αγωνιστές ενάντια στα πάθη τους, που πλησιάζουν το Χριστό με την προσευχή και την εκκλησιαστική ζωή τους και καλλιεργούν την αγάπη στο Θεό και τον πλησίον κατά τη διδασκαλία των αγίων Πατέρων. Έχουμε τέτοιους (ίσως σε ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΙΑ), όμως ο πολύς λαός δεν τους ξέρει καθόλου, γι' αυτό και δεν επηρεάζουν τη χάλια κοινωνική & πνευματική μας κατάσταση. Ας είναι...
Χριστιανοφοβία λοιπόν και διώξεις κατά χριστιανών στη δύση, ιδίως στη Βρετανία. Εκεί όπου εξαπλώνεται η μαγεία και ο νεοπαγανισμός (που οι αφελείς δικοί μας νομίζουν πως είναι δικό τους, ελληνικό, φρούτο)... Εκεί όπου είναι εντάξει να συμπλέουν ιερείς και δρυίδες και να γίνονται ιερείς και επίσκοποι άθεοι, γυναίκες (& λεσβίες φυσικά) και ομοφυλόφιλοι (οι γυναίκες γίνονται θαυματουργές αγίες κολοσσιαίου μεγέθους & διδασκάλισσες της πίστης στο χριστιανισμό, υψώνονται προς τιμήν τους μεγαλοπρεπείς ναοί, δε γίνονται όμως ιέρειες - λεπτομέρειες εδώ).
Αρκετές ειδήσεις περί χριστιανοφοβίας βλέπε στον Κόκκινο Ουρανό. Αναδημοσιεύουμε δύο από εκεί...

'Παρίες' της κοινωνίας οι χριστιανοί στην Βρετανία

Από εδώ

Ο παρουσιαστής του BBC και βραβευμένος δημοσιογράφος, Jeremy Vine, ισχυρίζεται ότι οι χριστιανοί στην Βρετανία έχουν γίνει οι ‘παρίες’ της κοινωνίας, καθώς το να είσαι χριστιανός σήμερα στην Βρετανία έχει καταντήσει να θεωρείται «κοινωνικά μη αποδεκτό».
Όπως δηλώνει στην Telegraph, σε ένα άρθρο που συζητήθηκε πολύ, η κοινωνία έχει γίνει υπερβολικά «μη ανεκτική» στην ελευθερία της έκφρασης θρησκευτικών πεποιθήσεων.
"Δεν μπορεί πλέον κάποιος να εκφράσει απόψεις που πριν 30 ή 40 χρόνια ήταν αποδεκτές από όλους", είπε.
"Σήμερα, το να πεις ότι πιστεύεις στον Θεό θεωρείται κοινωνικά απαράδεκτο".
Οι δηλώσεις του απηχούν και τις απόψεις του καρδινάλιου Cormac Murphy-O'Connor, επικεφαλή της Καθολικής Εκκλησίας στην Αγγλία και στην Ουαλία, ο οποίος λέει ότι η Βρετανία είναι πλέον μια "εχθρική" χώρα για τους θρησκευόμενους ανθρώπους.
Ο Vine, 43 ετών, αν και θρησκευτικά κινείται στον χώρο του Αγγλικανισμού (Σ.Σ.«επίσημη» θρησκεία στην Αγγλία), λέει ότι πρέπει να το σκεφτεί για να μιλήσει πιο ανοικτά για την πίστη του στον αέρα.
"Το ότι κάτι είναι αλήθεια δεν σημαίνει ότι μπορείς και να το πεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό πιστεύω.
"Αν θέλω να ‘ανοίξω τα χαρτιά μου’ σχετικά με την πίστη μου και να συζητήσω για αυτή, θα δημιουργηθεί πρόβλημα."
Σε συνέντευξη του στο περιοδικό ‘Reform’, της Ενωμένης Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας (United Reformed Church), ο Vine λέει ότι αναγκασμένος να ξεχωρίζει τις προσωπικές του πεποιθήσεις από το ρόλο του ως παρουσιαστής.
"Ένα από τα πράγματα που πιστεύω και το οποίο μπορεί να ακούγεται περίεργο, είναι ότι ο Χριστός είναι αυτό που είπε ότι ήταν".
"Δεν νομίζω ότι θα το έλεγα ποτέ αυτό στο πρόγραμμά μου. Είναι σα να υπάρχει ένα τείχος μεταξύ του τι σκέφτομαι και της δουλειάς που κάνω."
Στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε για τους χριστιανούς που εκκλησιάζονται στην Βρετανία, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας ‘The Sunday Telegraph’, διαπιστώθηκε ότι χιλιάδες από αυτούς πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα και βρίσκουν πολλές φορές «κλειστές πόρτες», εξαιτίας της πίστης τους.
Ένας στους πέντε είπε ότι έχει αντιμετωπίσει αντίδραση στο εργασιακό του περιβάλλον, λόγω των πεποιθήσεών του.
Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς αποκάλυψαν ότι έχουν υποστεί κάποιας μορφής δίωξης για τον λόγο ότι είναι χριστιανοί.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν μια αυξανόμενη εχθρότητα έναντι της θρησκείας στη χώρα αυτή, η οποία έχει χαρακτηριστεί από μια σειρά από συγκρούσεις μεταξύ των πιστών και των εργοδοτών τους.
Πολλοί εκκλησιαστικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Αρχιεπισκόπου της Υόρκης, Δρ John Sentamu, καλούν τους Χριστιανούς να "ξυπνήσουν" και να αρχίσουν να υπερασπίζονται τις πεποιθήσεις τους, ιδιαίτερα μετά το περιστατικό με την νοσοκόμα Caroline Petrie (φωτο), η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα, γιατί τόλμησε να προσευχηθεί για έναν ασθενή!!! (Σ.Σ. Βλέπε
Τα 'νέα ήθη' προειδοποιούν τους πιστούς ότι ο κάθε εργαζόμενος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της απόλυσης, σε περίπτωση που θα θελήσει να μοιραστεί την πίστη του με τους συναδέλφους του στον χώρο εργασίας.
Στους εργοδότες έχουν δοθεί «συμβουλές» σύμφωνα με μια νέα εκστρατεία, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση στα πλαίσια της προστασίας της ‘ισότητας’, που λέει ότι οι άνθρωποι που ‘ευαγγελίζουν’ στον χώρο εργασίας τους είναι "εξαιρετικά πιθανό" να κατηγορηθούν για «παρενόχληση».
Οι κατευθυντήριες γραμμές σχεδιάστηκαν από την ‘Βρετανική Ανθρωπιστική Εταιρία’ (‘British Humanist Association’ - BHA), μια αθεϊστική οργάνωση, με τη βοήθεια μιας επιδότησης £ 35.000 από την ‘Επιτροπή για την Ισότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα’ (‘Equality and Human Rights Commission’ - EHRC).
Ο Andrew Copson, εκπαιδευτής στην BHA, ισχυρίστηκε ότι κάθε προσπάθεια που κάνει κάποιος για να «αλλάξει» έναν συνάδελφό του, μπορεί να θεωρηθεί «παρενόχληση» σύμφωνα με τους Κανονισμούς του 2003, σχετικά με την ισότητα (στην θρησκεία ή τις πεποιθήσεις) στην εργασία.
"Ο νόμος προστατεύει τους ανθρώπους από το να γίνουν θύματα ‘εκφοβισμού’ ή να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα εχθρικό περιβάλλον στο χώρο εργασίας τους’ είπε.
"Όταν κάποιος συστηματικά υπονομεύει τις πεποιθήσεις του άλλου ή προσπαθεί επίμονα να τον ‘αλλάξει’, τον κάνει να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα εχθρικό περιβάλλον."
Ωστόσο, νομικοί εμπειρογνώμονες επιτέθηκαν σε αυτές τις ‘κατευθυντήριες γραμμές’ τις οποίες αποκάλεσαν «ανοησίες», ενώ χριστιανικές οργανώσεις τις καταγγέλλουν ως σκέτη "προπαγάνδα".
Στην δημοσκόπηση οι πιστοί δήλωσαν ότι ήδη αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην εργασία τους και 1 στους 10 δήλωσε ότι τον έχουν απορρίψει τα μέλη της ίδιας του της οικογένειας λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.
Πολλοί επίσης έως 44%, δήλωσαν ότι γελοιοποιηθήκαν από φίλους, γείτονες ή συναδέλφους τους, μόνο και μόνο επειδή είναι χριστιανοί και 19% δήλωσαν ότι τους παραμέρισαν ή τους απομόνωσαν για τον ίδιο λόγο.
Ισχυρίστηκαν επίσης ότι υφίστανται διακρίσεις στην εργασία τους, ενώ 5% είπαν ότι εμποδίστηκε η προαγωγή τους λόγω της πίστης. Ο ίδιος αριθμός είπε ότι έχουν δεχτεί επιπλήξεις και προειδοποιήσεις να μην εξωτερικεύουν το πιστεύω τους μπροστά σε άλλους.

Ο Ed Stourton, ένας από τους συναδέλφους του ο Jeremy Vine στο BBC, είπε ότι θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ανθρώπους της πίστης είναι ότι παραγκωνίζονται.
Πρόσθεσε: "Είμαι πολύ ευτυχής να πω είμαι Ρωμαιοκαθολικός και αυτό δεν σημαίνει ότι μου ‘έχει στρίψει’ ".
Ο Τόνι Μπλερ το 2007 αποκάλυψε ότι ήταν δεν σε θέση να δηλώσει ανοικτά την πίστη του (Σ.Σ. ο Μπλερ ασπάσθηκε τον καθολικισμό έχοντας "οικουμενιστικές" τάσεις) όταν ο πρωθυπουργός, γιατί φοβόταν ότι οι άνθρωποι θα του κολλούσαν την ταμπέλα του ‘ψώνιου’ ("nutter").
«Είναι δύσκολο, να μιλήσει κάποιος για τη θρησκευτική του πίστη στο πολιτικό μας σύστημα», είπε.

Σε άρθρο της στην dailymail.co.uk η Melanie Phillips (φωτο) αναρωτιέται «Πόσος χρόνος έχει μείνει ακόμα μέχρι ο Χριστιανισμός να θεωρηθεί παράνομος στην Βρετανία;»
Αναφέρεται σε έναν ευαγγελικό χριστιανό, τον Stephen Green, (φωτο), ο οποίος συνελήφθηκε και του απαγγέλθηκε η κατηγορία ότι χρησιμοποιούσε ‘απειλές’ και προσβλητικά λόγια και συμπεριφορά.
Ποια ήταν αυτή η ‘προσβλητική συμπεριφορά’; Το ότι με ειρηνικό τρόπο μοίραζε κάποια φυλλάδια σε μία εκδήλωση ομοφυλόφιλων στο Cardiff.
Και στα φυλλάδια δεν έγραφε τίποτε άλλο παρά εδάφια της Βίβλου, που καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία και μία πρόσκληση ‘φύγε από την οδό της αμαρτίας και θα σωθείς’.
Αλλά για τους ‘κοσμικούς’ ιερείς των ‘ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η μόνη αμαρτία είναι να αποκαλείς την ομοφυλοφιλία ‘αμαρτία’.
 
***

Bρετανία: Διάσημος ομοφυλόφιλος άθεος προειδοποιεί για μια νέα φιλελεύθερη 'ηθική' τυρανία κατά των χριστιανών

Από εδώ


ΛΟΝΔΙΝΟ, (LifeSiteNews.com) – Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Λονδίνο, την περασμένη εβδομάδα, να απαγορεύσει σε ένα ζευγάρι χριστιανών που πιστεύουν στην ‘παραδοσιακή οικογένεια’ να γίνουν ανάδοχοι γονείς απασχόλησε ακόμη και έναν αυτό-προσδιοριζόμενο "gay" άθεο. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι πρέπει να απαγορευθεί σε ένα ζευγάρι χριστιανών να γίνουν ανάδοχοι, από την στιγμή που αρνούνται να παρουσιάσουν το ομοφυλοφιλικό σεξ ως κάτι ‘θετικό’.
Ο David Starkey, ένας διακεκριμένος ιστορικός και προσωπικότητα των βρετανικών media, σχολίασε την απόφαση αυτή στην τηλεόραση του BBC χθες. Ο Starkey, δήλωσε: "Είμαι ομοφυλόφιλος και είμαι άθεος, αλλά αμφιβάλω βαθιά για αυτή την υπόθεση. Μου φαίνεται ότι αυτό που κάνουμε είναι ότι παράγουμε μία τυραννική νέα ηθική που είναι εξίσου καταπιεστική, όπως η παλιά".
Ο Starkey περίγραψε εκείνα που, όπως λέει ο ίδιος, βίωσε ως παρενόχληση από την αστυνομία, καθώς μεγάλωνε ως ομοφυλόφιλος. Είπε, ωστόσο, ότι "Είμαι πολύ, πολύ ανήσυχος ότι ένα νέο είδος φιλελεύθερης ηθικής έρχεται, που όπως είπα, είναι τόσο αδιάλλακτη, τόσο καταπιεστική, τόσο ενοχλητική στην οικογενειακή ζωή."
Ο Starkey ανέφερε επίσης στην περίπτωση ενός ζευγαριού Βρετανών που έχουν ένα μικρό ξενοδοχείο και στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο, επειδή δεν επιθυμούσαν να φιλοξενήσουν ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων (βλ. ΕΔΩ). Ο Starkey είπε ότι είναι αντίθετος με το πρόστιμο, προτείνοντας: "Ο τρόπος για να το κάνουμε αυτό δεν είναι η απαγόρευση, ή η επιβολή προστίμου. Για αυτούς είναι απλά να βάλουν κάπου μια κατά την γνώμη μου αρκετά καλή ειδοποίηση σε ένα μικρό ιδιωτικό ξενοδοχείο η οποία θα λέει ότι είμαστε Χριστιανοί και αυτό είναι αυτό που πιστεύουμε. "
"Διαφορετικά, όπως είπα, παράγουμε μια νέα τυραννία", πρόσθεσε.
Ο Starkey παρατήρησε ότι η ίδια η μητέρα του ήταν χριστιανή και ήταν σταθερά και με πάθος αντίθετη με την ομοφυλοφιλία, κάτι το οποίο λέει ο Starkey, (ίσως) τον έκανε αυτό που είναι.
Ο Starkey ολοκλήρωσε τις παρατηρήσεις του αναφέροντας με έμφαση, "Το να επιβάλεις μια ηθική είναι μια πολύ κακή ιδέα."

***
Επίλογος του blog μας: Υπενθυμίζω ότι στην αρχαία λειτουργία του αγίου Κλήμεντος Ρώμης (Ρώμη, αρχές 2ου αιώνα μ.Χ.) υπάρχει προσευχή των χριστιανών "υπέρ των διωκόντων ημάς"!! Αυτή είναι η χριστιανική αντιμετώπιση των εχθρών της πίστης και της ζωής μας, που -έστω χωρίς να το ξέρουν- μας βοηθούν να πλησιάσουμε το Μεγάλο Αγαπημένο, το Χριστό και Θεό. Κλείνω λοιπόν αυτή την ανάρτηση με αγάπη προς όλους και ευχόμενος και στα δικά μας.
Δες και αρκετές αναρτήσεις για ορθόδοξους σύγχρονους μάρτυρες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά