Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2011

Η δύναμη και η αξία των Μυστηρίων.

Слава парохије у Ричмонд Хилу
1.<< Πέντε λεπτά >> πριν να ευλογήσει ο ιερέας πάνω στην Αγία Τράπεζα έχουμε << ψωμάκι >> και << κρασάκι >>. Δευτερόλεπτα μετά την ευλογία έχουμε το τεθεωμένο Σώμα και Αίμα του Χριστού.
2. << Πέντε λεπτά >> πριν την βάπτιση είναι βαριά αμαρτία να δώσουμε τη Θεία Κοινωνία σε μη βαπτισμένο. << Πέντε λεπτά >> αργότερα η μετάδοση είναι πράξη αγία και επιβεβλημένη.
3. << Πέντε λεπτά >> προ της υπογραφής ενός συμβολαίου αυτό είναι ένα απλό χαρτί. << Πέντε λεπτά >> αργότερα είναι δημόσιο έγγραφο με νομικές συνέπειες. Το ίδιο ισχύει και με την υπογραφή διαθήκης που καθορίζει την τύχη μιας τεράστιας περιουσίας.
4. << Πέντε λεπτά >> προ της ορκωμοσίας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας απλός πολίτης. << Πέντε λεπτά >> αργότερα μπορεί να διαλύσει τη Βουλή.
Ακριβώς αυτή είναι η φύση και η δύναμη και η αξία των Μυστηρίων. Να μεταβάλλουν πράγματα, να αλλοιώνουν καταστάσεις, να μεταμορ
φώνουν γεγονότα, να καθιστούν κάτι αμαρτωλό σε άγιο, κάτι απαγορευμένο σε ευλογημένο!
Ναι, << Πέντε λεπτά >> προ του γάμου δεν επιτρέπεται η σαρκική συνάφεια του ζεύγους. << Πέντε λεπτά >> αργότερα επιτρέπεται και είναι και ευλογία!
Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά