Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2011

Κωνσταντίνος Χολέβας, Ισχυρή κυβέρνηση για εθνική άμυνα και ασφάλεια

 

πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 8/11/2011
ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Είναι η οικονομία το παν σε έναν λαό, ένα έθνος, μία κοινωνία; Οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών στα ελληνικά ΜΜΕ και η γενικότερη κρίση μάς δίνουν αυτή την εικόνα. Όμως υπάρχουν και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον Έλληνα πολίτη και απαιτούν λύσεις. Λύσεις, τις οποίες μπορεί να δώσει μόνο μία ισχυρή κυβέρνηση, με πρόσφατη τη λαϊκή εντολή. Δηλαδή μία κυβέρνηση που θα προέλθει το συντομότερο δυνατόν από εκλογές. Βεβαίως είναι απαραίτητη η οικονομική μας επιβίωση, αλλά θεωρώ μέγα σφάλμα να παραμελούμε τα εθνικά μας θέματα, την Άμυνα, την οργάνωση και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, την αντιμετώπιση των προκλήσεων από τους γείτονες, την εγκληματικότητα η οποία συνδέεται στενότατα με τη λαθρομετανάστευση και άλλα συναφή προβλήματα...

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω την πεποίθηση ότι αυτοί οι τομείς παραμελήθηκαν ή υπέφεραν από λανθασμένους χειρισμούς. Και φοβούμαι ότι τα λάθη θα συνεχισθούν αν δεν έχουμε ξεκάθαρη αλλαγή πορείας με στόχο μία πιο δυναμική εξωτερική πολιτική και μία πιο αποτελεσματική πολιτική κατά της λαθρομετανάστευσης και των πολυπολιτισμικών παραδείσων, που ορισμένοι ονειρεύονται. Ήδη ο υπό παραίτησιν Πρωθυπουργός μάς προειδοποίησε ότι αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου Διεθνούς Δικαίου της Χάγης κατόπιν της προσφυγής των Σκοπίων. Η γείτων χώρα, που διεκδικεί την Ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας μάς ενήγαγε ενώπιον του Δικαστηρίου με τη δικαιολογία ότι βάσει της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 δεν έπρεπε να εμποδίσει ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Η επίσημη ελληνική θέση λέγει ότι δεν θέσαμε ΒΕΤΟ, αλλά ήταν μία κοινή απόφαση του ΝΑΤΟ. Η Ουσία έγκειται σε δύο σημεία: Πρώτον ότι κακώς συνεχίσαμε να δεχόμαστε σιωπηρά την Ενδιάμεση Συμφωνία μετά την λήξη των επτά ετών. Με την υποχωρητικότητά μας δώσαμε το δικαίωμα στους θρασείς Σκοπιανούς και να την καταπατούν συνεχώς, αλλά και να μας εγκαλούν δικαστικώς για κακή τήρηση από δικής μας πλευράς. Δεύτερον τα Διεθνή Δικαστήρια δεν κρίνουν κατά κανόνα με βάση το Δίκαιο, αλλά την πολιτική σκοπιμότητα, άρα αναμένεται μάλλον μία ήξεις -αφήξεις απόφαση που θα επιμερίζει τις ευθύνες. Εν πάση περιπτώσει μία κυβέρνηση, η οποία θα έχει το άγχος της προσωρινότητας δεν μπορεί και δεν πρέπει να χειρισθεί τέτοια ζητήματα, για να μην βρεθούμε με μία εθνική ήττα υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης. Αυτά τα θέματα απαιτούν χειριστές αναβαπτισμένους στη λαϊκή ετυμηγορία.
Υπάρχει πάντα η τουρκική προκλητικότητα και η αδιαφορία των μέχρι σήμερα κυβερνώντων για την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Κακώς , κάκιστα αδιαφόρησαν οι αρμόδιοι διότι το ζήτημα άπτεται κατά άμεσο τρόπο και της οικονομικής μας ανόρθωσης (φυσικοί πόροι, αποθέματα κ.λπ). Υπάρχει επίσης η συνεχής υποχωρητικότητα του αδυνάμου Κυπρίου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος απέναντι στον Αττίλα και στο ψευδοκράτος κάνει συνεχείς υποχωρήσεις, απέναντι δε στους συμπολίτες του αποδεικνύεται τραγικά ασυνεπής και αδιάφορος. Μετά το πόρισμα –καταπέλτης για τις ευθύνες του στο δυστύχημα της ναυτικής βάσης θα έπρεπε να υπάρχει στην Αθήνα μία κυβέρνηση με οντότητα και πυγμή για να του υποδείξει να παραιτηθεί. Ο Ελληνισμός είναι ενιαίος και - με όλο τον σεβασμό στην ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας- η Αθήνα έχει λόγο και πρέπει να έχει λόγο όταν διαπράττονται λάθη στη Λευκωσία. Το βρετανικό περιοδικό ECONOMIST μόλις προχθές αναφερόταν στα Οθωμανικά όνειρα της Άγκυρας. Ποιος θα τα αντιμετωπίσει αυτά; Μία προσωρινή κυβέρνηση με ημερομηνία λήξεως λίγων μηνών ή μία στιβαρή κυβέρνηση που θα έχει την έγκριση του λαού μας για την εξωτερική και αμυντική πολιτική της;
Με θλίψη διάβασα ότι τελούν υπό κατάργηση μεγάλοι σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεών μας., Είναι ήδη τραυματισμένος ο χώρος από τη μείωση των μισθών των μονίμων στελεχών. Με ακόμη δε μεγαλύτερη θλίψη διάβασα τα δημοσιεύματα των γαλλικών εφημερίδων και ιστοσελίδων ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για πιθανό πραξικόπημα. Αν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα τον 21ο αιώνα και μάλιστα όταν ζητούμε από τους Αξιωματικούς να αντιμετωπίσουν αυξανόμενες απειλές με λιγότερους εξοπλισμούς, με λιγότερους στρατεύσιμους και με κακούς μισθούς. Η Εθνική Άμυνα δεν αντέχει άλλους τραυματισμούς. Χρειάζεται πολιτικούς υπευθύνους με σεβασμό στην προσφορά και στις ανάγκες των τριών κλάδων της αμύνης μας.
Προσφάτως πληροφορήθηκα ότι κάθε μέρα οι Τούρκοι λαθρέμποροι προωθούν από τον Έβρο 200 τουλάχιστον Ασιάτες λαθρομετανάστες, τους οποίους η Ελληνική Αστυνομία απλώς καταγράφει και στη συνέχεια ειδοποιημένα αυτοκίνητα τους μεταφέρουν στην Αθήνα και σε άλλα αστικά κέντρα. Έτσι αυξάνεται η ανασφάλεια των πολιτών, οι ληστείες οι βιασμοί και τα μεταδοτικά νοσήματα. Η μέχρι σήμερα τηρούμενη τακτική απέτυχε παταγωδώς και ο Νόμος Ραγκούση περί ιθαγενείας και μεταναστεύσεως πρέπει επειγόντως να αποσυρθεί. Όταν σε όλη την Ευρώπη η πολυπολιτισμικότητα αποκηρύσσεται ως μεγάλη αποτυχία, γιατί να συνεχίζουμε τα πειράματα εις βάρος του ελληνικού λαού; Απαιτείται πλήρης αλλαγή νοοτροπίας στα θέματα αυτά και βεβαίως είναι αναγκαίο να εξαιρεθεί η αστυνομία από τα μέτρα λιτότητος. Φθάσαμε στο σημείο οι Δήμοι να πληρώνουν τη βενζίνη των περιπολικών!
Το ότι δανειζόμαστε δεν αποτελεί δικαιολογία για να απεμπολήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και την εξωτερική και εσωτερική άμυνά μας. Θαρσείν χρή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά