Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2011

Οικουμενικός Πατριάρχης εισηγητής της παγκόσμιας διακυβέρνησης ή "παγκοσμίου Κυβερνητικής



Γιά μία ἀκόμη φορά ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης θά βρεθεῖ ἀνάμεσα στούς ἰσχυρούς τῆς γῆς καί τῆς διεθνοῦς παγκόσμιας ἐξουσίας πού κυβερνᾶ τόν κόσμο μέ τά γνωστά, βεβαίως, ἀποτελέσματα.
Θά εἶναι μάλιστα εἰσηγητής τοῦ θέματος "Ἡ Εὐρώπη ὡς ἐργαστήριον διά τήν παγκόσμιον Κυβερνητικήν".
Ἐνδιαφέρουσα, βεβαίως, εἶναι ἡ ἑρμηνεία πού δίδεται ἀπό τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη στόν ὅρο "παγκόσμιο Κυβερνητική" πού χρησιμοποιεῖ στόν τίτλο τῆς εἰσηγήσεώς του. Ἡ ἀπορία εἶναι εὔλογη γιά τόν λόγο ὅτι οἱ διοργανωτές καί συμμετέχοντες τῆς Διασκέψεως εἶναι ὅλοι αὐτοί πού ἐργάζονται γιά τήν "παγκόσμια διακυβέρνηση"



Τό ἐπίσημο πρόγραμμα τῆς διασκέψεως, ἄλλωστε, ἔχει ὡς τίτλο τῆς εἰσηγήσεως τοῦ Πτριάρχη “Europe as a laboratory for global governance”
Bartholomew 1st, Ecumenical Patriarch of Constantinople;
καί εἶναι δεδομένο ὅτι global governance σημαίνει παγκόσμια διακυβέρνηση.


Ἡ πλήρης εἴδηση ἀπό τό http://fanarion.blogspot.com/ ἔχει ὡς ἐξῆς:



Σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς για την πρωτεύουσα της Αυστρίας Βιέννη, προκειμένου να μετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη «World Policy Conference», ύστερα από πρόσκληση του Γαλλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (I.F.R.I.).
Ο Πατριάρχης θα απευθύνει ομιλία προς τους συνέδρους με θέμα «Η Ευρώπη ως εργαστήριον διά την παγκόσμιον Κυβερνητικήν».
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας και ο Τριτεύων Θεόδωρος.
Στη διεθνή διάσκεψη, στα παλιά ανάκτορα του Χόφμπουργκ, αναμένονται 150 συμμετέχοντες, ανάμεσά τους κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες και 300 προσκεκλημένοι, που θα συζητήσουν θέματα που αποτελούν τις επίκαιρες προκλήσεις για τις πολιτικές ηγεσίες του κόσμου, από τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» μέχρι την Κατάσταση στην Ευρώπη και τις αλλαγές στην Αφρική, ή το Μέλλον των «G8» και «G20».
Πέραν του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους κορυφαίους συμμετέχοντες της Διάσκεψης συγκαταλέγονται -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, οι Πρόεδροι της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, Σλοβενίας Ντανίλο Τιουρκ και Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, όπως και ο πρώην γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, για τους οποίους, ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, θα παραθέσει επίσημο γεύμα.
Η προηγούμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αυστρία είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2007 και στην πενθήμερη διάρκειά της ο ίδιος είχε σειρά συναντήσεων με την αυστριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, ενώ του είχε απονεμηθεί το «Διεθνές Βραβείο Καρδιναλίου Κένιγκ».
Ως επίσημος προσκεκλημένος του τότε καγκελάριου της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σιούσελ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε πάρει μέρος και ήταν κεντρικός ομιλητής στη Διεθνή Διαθρησκειακή Διάσκεψη με τίτλο «Το Ισλάμ σε έναν πλουραλιστικό κόσμο» που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη το Νοέμβριο του 2005.
Κορυφαία παρουσία του κ. Βαρθολομαίου στην Αυστρία, υπήρξε η εκεί επίσημη επίσκεψή του τον Ιούνιο του 2004, που ήταν και η πρώτη στην ιστορία, επίσκεψη στη χώρα αυτή, ενός προκαθήμενου της Ορθοδοξίας και στη διάρκειά της, σύσσωμες αυστριακή πολιτειακή, θρησκευτική και πνευματική ηγεσία τον είχαν τιμήσει ως αρχηγό κράτους, με σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν του και απονομές ανωτάτων πολιτειακών διακρίσεων.
Η επίσκεψη αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αυστρία είναι η πρώτη μετά την πρόσφατη χειροτονία, από τον ίδιο στο Φανάρι και την ενθρόνιση την περασμένη Κυριακή στη Βιέννη, του νέου Μητροπολίτη Αυστρίας-Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιου. Ο Πατριάρχης την Κυριακή θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία στον ιστορικό ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, όπου θα έχει και συνάντηση με μέλη της Ομογένειας στην Αυστρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά