Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2012

Ρένα πας καλά;


Θέλεις ν'αγιάσεις αλλά δεν σ'αφήνουν. Είπα -προς το παρόν- να μην ασχοληθώ μαζί τους αλλά δείτε τί διάβασα στο newsbomb (οι σχολιασμοί μας με κόκκινο):
Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να ξεπεράσουν τα στερεότυπα», η τουρκική εφημερίδα «TODAY'S ZAMAN» φιλοξενεί συνέντευξη της Ρένας Δούρου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Β' περιφέρεια της Αθήνας.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστούν.
 (Αμάν πια αυτή η καραμέλλα! Λες και υπάρχει κάποιος που δεν θέλει συνεργασία. Εκείνο που κατακρίνουμε είναι η δήθεν συνεργασία που δεν είναι παρά ελληνική ενδοτικότητα. 
Να πούμε τις αλήθειες μας, να ζητηθούν συγνώμες και να συνεργαστούμε. 
Οταν σε χωρίζουν ποταμοί αιμάτων (κατά..σύμπτωση ελληνικών), όταν οι Τούρκοι, με χίλιους τρόπους, συνεχίζουν να προκαλούν, πώς θα εδραιωθεί συνεργασία Ρενούλα μου;)

 Έχουν πολύ περισσότερα κοινά για να διακινδυνεύσουν σε μια άχρηστη αντιπαράθεση» (Κοριτσάκι, το να αγωνίζεσαι για τα εθνικά δίκαια δεν λέγεται άχρηστη αντιπαράθεση. Λέγεται υπέρ πατρίδος. Δεν στο έχει πει κανείς;) , δηλώνει η Ρένα Δούρου στην τουρκική εφημερίδα και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα ήταν μια πολιτική δύναμη που προσπαθούσε να βρει τρόπους επικοινωνίας και δημιουργίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Στη συνέχεια, η κ. Δούρου τονίζει ότι η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να ανοίξει και ο δρόμος για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Χάρη στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε στη δημιουργία ενός σύγχρονου πολιτικού οικοδομήματος, δεν αποτελεί πια απειλή, οι πολίτες της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Λιβύης να ονειρεύονται ένα τουρκικό μοντέλο», δηλώνει. (.......)
Στη συνέχεια, ερωτάται για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα προβλήματα των τουρκικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, οι οποίες –όπως σημειώνει η εφημερίδα- υποστήριξαν το κόμμα της στις εκλογές της 6ης Μαΐου:
«Τα προβλήματα των μειονοτήτων πρέπει να λυθούν από την πολιτεία στη βάση των ίσων δικαιωμάτων και χωρίς διακρίσεις. Εμείς (στον ΣΥΡΙΖΑ) γνωρίζουμε ότι κατά την οικονομική κρίση, υπάρχει τάση περιθωριοποίησης των μειονοτήτων. Τα ίδια τα μέλη τους γίνονται θύματα της οικονομικής κρίσης και, σύμφωνα με εμάς, αυτό είναι απαράδεκτο, άδικο και αντιδημοκρατικό». 
(Κοριτσάκι δεν ξέρεις πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει τουρκική αλλά μουσουλμανική μειονότητα; Γιατί δεν τους το είπες; Και γιατί δεν ρώτησες και συ για τους Ελληνες της Πόλης που περνούν τόσο "καλά" ώστε λιγοστεύουν, ενώ οι μουσουλμάνοι της Θράκης που..."περιθωριοποιούνται" αυξάνονται;)
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα η υπεύθυνη πολιτική δύναμη που θέλει να εγγυηθεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς», προσθέτει. 
(Τα δικαιώματα των Ελλήνων θα τα εγγυηθεί ή πρέπει να γίνουμε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα για να μας προσέξετε;)
Τέλος, αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη διαφορετική ανάγνωση της Ιστορίας, η κ. Δούρου αναφέρει ότι πρόσφατα διάβασε την προσέγγιση ενός πανεπιστημιακού από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, πάνω στις σχέσεις Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου: «Βρήκα ενδιαφέροντα τον τρόπο που διαφορετικές ιστορικές αφηγήσεις των δύο κρατικών σχηματισμών καθορίζουν τις εθνικές μας ερμηνείες. Είναι χρήσιμο να γνωρίζει ο ένας τον άλλο και σήμερα είναι πιο επείγον από ποτέ!»
(Ρε συ πάς καλά; Ανάποδα το διαβάζετε το βιβλίο της ιστορίας! Διάβασέ το κανονικά και θα αρχίσεις να τρέμεις από όσα θα σου σύρουν ο Κολοκοτρώνης και οι λοιποί.)

πηγή

Κ
ώνυμος είπε...

1 σχόλιο:

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά