Τρίτη, Ιουλίου 24, 2012

Ο Χριστός ως πηγή της σωτηρίας



Ο Κύριος ρώτησε τους τυφλούς αν πιστεύουν. Επίσης , θεραπεύοντάς τους τούς είπε : ” Ας γίνει σε σας σύμφωνα με την πίστη σας ” . Στη συνέχεια , όταν του έφεραν έναν κωφάλαλο δαιμονισμένο , ο Κύριος τον θεράπευσε από το δαιμόνιο και του χάρισε τη σωματική υγεία , χωρίς να ζητήσει την πίστη του . Αυτό το έκανε , επειδή δεν ήταν εκείνος σε θέση να απαντήσει , λόγω της δεινής ψυχοσωματικής καταστάσεώς του . Το σημείο αυτό είναι άξιο ιδαίτερης προσοχής . Πηγή της θεραπείας δεν είναι η θετική τοποθέτηση των ασθενών απέναντί του , αλλά ο ίδιος ο Κύριος.  Ζητάει την πίστη , επειδή σέβεται το αυτεξούσιο του ανθρώπου. Αυτός είναι που σώζει και που χαρίζει τη θεραπευτική και σωτήρια χάρη του , ενώ οι πιστοί απλώς ανοίγουν την καρδιά τους , για να λάβουν τη σωτηρία από αυτόν .
Μέσα στη μεγάλη σύγχυση που επικρατεί στις ημέρες μας διαφημίζεται εντέχνως και η ινδουιστικής προελεύσεως θεωρία περί δήθεν θετικής ενέργειας , θετικής σκέψεως και δυνάμεως. Οι υποστηρικτές αυτής της πλανεμένης θεωρίας ισχυρίζονται ότι ο άνθρωπος έχει δυνάμεις , και αν πιστεύει στις δυνάμεις του μπορεί να κάνει τα πάντα. Γι`αυτό και όταν γίνεται κάποιο θαύμα , λένε ότι αυτό συνέβη , επειδή πίστευε ο άνθρωπος ότι θα γίνει . Απαντώντας ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος σ`αυτές τις φλυαρίες έλεγε : ” Πίσω από αυτή την εγωιστική τοποθέτηση κρύβεται η ενέργεια του διαβόλου . Μπλέκουν αυτό που είπε ο Χριστός ” πιστεύεις ; ” με το δικό τους  ” πιστεύω ” . Από εκεί ξεκινάει και όλος αυτός ο δαιμονισμός που υπάρχει στον κόσμο . Σου λένε μετά ” να μη σέβεσαι ούτε μεγάλο ούτε μικρό , για να αποκτήσεις προσωπικότητα ” . Κάνουν θεό τον εαυτό τους και απογυμνώνονται από τη θεία χάρη . Με κάτι τέτοιες θεωρίες κοιτάζουν να ξεγελάσουν τον κόσμο  ” .
Ο Κύριος στο Ευαγγέλιο τόνισε ότι χωρίς Αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε · δηλαδή τίποτε το οποίο παράγει καρπούς που μπορούν να περάσουν στην αιωνιότητα . Θεμέλιο της σωτηρίας μας είναι η ταπείνωση . Μόνοι μας μόνο αμαρτίες μπορούμε να κάνουμε . Όλες οι θλίψεις και οι συμφορές μας θα βρουν τέλος , όταν χωνέψουμε την αλήθεια ότι τίποτε το αγαθό δεν πηγάζει από μας , αλλά από τον μόνο αληθινό Θεό , τον Κύριο Ιησού Χριστό .
Αρχιμ. Π. Κ.
”  Φωνή  Κυρίου ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά