Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2012

Πίστη κι απιστία

Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν τα λίγα χρόνια που έχει να περάσει κάθε άνθρωπος σε τούτη τη ζωή , που φεύγει τόσο γρήγορα , αν , λοιπόν αυτή η σύντομη ζωή αξίζει τόσες  φροντίδες , τόσα εγκλήματα , τόση ραδιουργία , τόση αμαρτωλή δραστηριότητα  από μέρους εκείνων που πιστεύουνε πως τελειώνουνε όλα με το θάνατο ! Θά `λεγε κανένας πως αυτοί , που χαλάνε τον κόσμο με χίλιων ειδών τρόπους , για το καλό της ανθρωπότητας , πως κάνουνε ό,τι κάνουνε για μια ζωή δίχως τέλος ! Ο Χριστιανός δίνει κάποια σημασία σε τούτη τη ζωή , επειδή απ`αυτή τη ζωή ετοιμάζεται για την άλλη , και γιατί , ζώντας με την ελπίδα της αιώνιας ζωής , χαίρεται και τούτη την πρόσκαιρη. Ο θάνατος , γι`αυτόν , δεν είναι το σβήσιμο της ψυχής , αλλά ο πηγαιμός από τη σκληρή δοκιμασία στη μακάρια ανάπαυση. '' Αμήν , αμήν λέγω υμίν , ότι ο τον λόγον μου ακούων και πιστεύων  τω πέμψαντί με , έχει ζωήν αιώνιον και εις κρίσιν ουκ έρχεται, αλλά μεταβέβηκεν εκ του θανάτου εις την ζωήν '' ( Ιω. ε΄ 24 ) .

Ω τρισανόητοι , εσείς που έχετε την ιδέα πως είσαστε κι άξιοι να γίνετε οδηγοί του κόσμου ! Για λίγα χρόνια μιας ζωής , που είναι κι αυτά γεμάτα ταραχή , ανησυχία , κι απελπισία , γεμάτα πολέμους  και εγκλήματα , γι`αυτές φτιάνετε τόσες θεωρίες , γι`αυτές πνίγετε στο αίμα την ανθρωπότητα , γι`αυτές τις λίγες στιγμές την αφιονάζετε μ`ένα πλήθος όνειρα για ευτυχία , που το τέλος τους  θα είναι το τίποτα ; Αληθινά είσαστε τρελοί , και κακοί τρελοί , σατανάδες της απάτης.
Όλοι οι άνθρωποι θα περάσουμε τον θάνατο του κορμιού , που θα πάγει ο καθένας όπου τον προόρισε ο Κύριος , κατά την πίστη και κατά τα έργα του. Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος , που είναι , για τους καλούς κατά τα λόγια του Χριστού '' μετάβασις εκ του θανάτου εις την ζωήν '' . Εκείνοι όμως που θελήσανε να γίνουνε  εχθροί του Θεού , κι  είπανε πως δεν υπάρχει , και ρίξανε τους αδελφούς τους  στον Καιάδα της απελπισίας και της απιστίας , αυτοί , παρεκτός από τον πρώτο θάνατο , θα περάσουνε και τον δεύτερο θάνατο. Ναι ! Αυτόν τον δεύτερο θάνατο , που είναι ο αληθινός θάνατος , θα τον δοκιμάσουνε όσοι δεν θα βρεθούνε γραμμένοι στο βιβλίο της ζωής ( Αποκαλ. κ΄, 15 και κα΄,
8 ).

                                                                                                                 Φώτιος  Κόντογλου


                                                         ΑΣΑΛΕΥΤΟ  ΘΕΜΕΛΙΟ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά