Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2013

Προρρήσεις γερόντων και παγκόσμιες συμμαχίες θανάτου.

Οι εξελίξεις που έρχονται και ίσως πολλοί από εμάς προλάβουν να ζήσουν, θα είναι παγκόσμιες με τεράστιες ανατροπές και εκπλήξεις. Ο πόλεμος θα είναι παγκόσμιος και τα κράτη θα ξεσηκωθούν το ένα εναντίοντου άλλου.
Είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά είναι γνωστά στους παγκόσμιους ηγέτες και όπως γνωρίζουμε, υπάρχουν μυστικές κρατικές υπηρεσίες οι οποίες ασχολούνται στη μελέτη και την ανάλυση των ορθοδόξων προφητειών.
Εδώ και κάποια χρόνια βλέπουμε τη διεθνή σκακιέρα γεωπολιτικών θεμάτων και στρατηγικών-στρατιωτικών-αμυντικών συνεργασιών να έχει ενεργοποιηθεί και πολλά κεφάλια να είναι σκυμμένα και προβληματισμένα πάνω από τον παγκόσμιο χάρτη, ώστε να προλάβουν συμμαχίες και να ακυρώσουν σχέδια των εκάστοτε αντιπάλων τους.
Αν ασχοληθούμε με το ποιήμα του γέροντα Ιωσήφ Bατοπαιδινού (!) θα δούμε ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ είναι η μια δύναμη που είναι έτοιμη να λάβει μέρος στο παγκόσμιο πολεμικό ξεκαθάρισμα.
Πέρα όμως από τα κράτη του ΝΑΤΟ η Αμερική έχει δώσει μεγάλη βάση στη στρατιωτική συνεργασία της με την Ιαπωνία ώστε να έχει ένα ανάχωμα στην περιοχή της Κίνας και ένα αγκάθι στο πλευρό της Ρωσίας.
Το μεγάλο φλερτ μεταξύ Ιαπώνων και Αμερικανών ξεκίνησε μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 με τον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” και τη θέληση του Τόκιο να επιβεβαιώσει την προσήλωσή του στο πλευρό της συμμάχου του Αμερικανού.
Σ’ αυτό συνέβαλε και η άνοδος, τον Απρίλιο του 2001, στην προεδρία της ιαπωνικής κυβέρνησης του Γιουνιχίρο Κοϊζούμι, φίλου του προέδρου Τζορτζ Μπους. Οι βάσεις της νέας συμμαχίας ετέθησαν από την ειδική νομοθεσία μετά το 2001, η οποία επέτρεπε τη συμμετοχή των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας (FAD) σε παγκόσμιες αποστολές, χωρίς την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών -σε αντίθεση με προηγούμενες επεμβάσεις, από εκείνη της Καμπότζης, το 1992, και η οποία δεν απορρέει νόμιμα και επίσημα από τη Διμερή Συνθήκη του 1960, όπως λέει η Ρεζίν Σερά, ειδική αναλύτρια για την εξωτερική και αμυντική πολιτική της Ιαπωνίας. Μετά τον « ειδικό νόμο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας », ο οποίος, τον Οκτώβριο του 2001, επέτρεψε την αποστολή των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας στον Ινδικό Ωκεανό, ως οπισθοφυλακή της διεθνούς συμμαχίας ενάντια στο καθεστώς των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ο « ειδικός νόμος για τη στήριξη της ανοικοδόμησης του Ιράκ » οδήγησε το 2003 στην ιαπωνική επέμβαση στη Σαμάβα, στον νότο της χώρας.
Εκτός από την ενίσχυση της ιαπωνοαμερικανικής « ηγεμονίας » στον « αγώνα κατά της τρομοκρατίας », σύμφωνα με την έκφραση του αμερικανού υπουργού Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, στην παρουσίαση της προσωρινής έκθεσης στον τύπο, στην Ουάσιγκτον, στις 29 Οκτωβρίου 2005, η διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στο Τόκιο και την Ουάσιγκτον οφείλεται κυρίως στην ανάδυση της κινεζικής δύναμης. Λιγότερο από έναν χρόνο μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ινδία, στις 28 Ιουνίου 2005, η νέα συμμαχία με την Ιαπωνία εγγράφεται στην αμερικανική στρατηγική « συγκράτησης » του Πεκίνου.
Επομένως με αφορμή το ξύπνημα του Κινέζικου γίγαντα προχώρησαν πέρα από τη “συνεργασία κατά της τρομοκρατίας” και στην “ενίσχυση της διεπιχειρησιακής δράσης” των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών.
Aποτέλεσμα της διεπιχειρησιακής δράσης αναμένεται να είναι η « μετατροπή των Δυνάμεων Αυτοάμυνας σε κοινή επιχειρησιακή δύναμη ». Ο ρόλος και οι αποστολές της νέας δομής δεν προσδιορίζονται με ακρίβεια στην προσωρινή έκθεση, αλλά οι επεμβάσεις της δεν πρόκειται να περιοριστούν στην αυστηρή υπεράσπιση του ιαπωνικού εδάφους, όπως συμβαίνει σήμερα με τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας.
« Είμαστε η μόνη χώρα που έχει τέτοιας μορφής συμμαχία με της ΗΠΑ », επισημαίνει ο γερουσιαστής Φουζίτα Γιουκιχίσα, γενικός διευθυντής διεθνών υποθέσεων του PDJ.
Μήπως όλο αυτό το “μαγείρεμα” μας θυμίζει τα λεγόμενα στο ποιήμα του γέροντα Ιωσήφ;
“Γιατί από την Ανατολή, Κορέα, Μαντζουρία εισβάλλει η Αμερική με την
Ιαπωνία και προχωρεί ολοταχώς γραμμή στη Σιβηρία…”.
Ποιό όμως μπορεί να είναι ο αντίπαλος του ΝΑΤΟ και των ανατολιτών συμμάχων του σε αυτή τη σύγκρουση;
H Ρωσία και άλλες έξι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης δίνουν τη δική τους απάντηση στην πολιτική της Ουάσιγκτον στην Κεντρική Ασία, προχωρώντας την περασμένη Τετάρτη στη “συγκρότηση ενόπλων δυνάμεων ταχείας αντίδρασης”, αλλά και οικονομικής αλληλοβοήθειας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης
Η νέα αυτή ένωση “δεν θα είναι λιγότερο ισχυρή από το ΝΑΤΟ”, τόνισε κατά τη συνέντευξη τύπου, μετά τη συνάντηση κορυφής ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δίνοντας το στίγμα της νέας συμμαχίας των χωρών της περιοχής.
Οι ηγέτες επτά χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης -Ρωσία, Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν και Κιργιστάν-, μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), έχουν εδώ και κάποια χρόνια προχωρήσει στη συγκρότηση “συλλογικών ενόπλων δυνάμεων ταχείας αντίδρασης”. Για πρώτη φορά από το Μάιο του 1992, που πρωτοσυστάθηκε ο CSTO, αποφασίστηκε ότι η έδρα της δύναμης θα βρίσκεται στη Ρωσία.
Όπως έχει ανακοινωθεί, σκοπός των δυνάμεων ταχείας επέμβασης είναι να απαντούν σε ενδεχόμενες εξωτερικές απειλές, καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εμπορίου ναρκωτικών.
Το 2009 η Κίνα και Ρωσία προχώρησαν από κοινού σε 25 υψηλού επιπέδου στρατιωτικές ασκήσεις. Σημειωτέον ότι συμμετείχαν όλες οι χώρες-μέλη του Συμφώνου της Σαγκάης, δηλαδή, Ρωσία, Κίνα, Καζακστάν, Τατζικιστάν,Αρμενία, Ουζμπεκιστάν και Κιργιστάν. Η Ινδία, το Πακιστάν, η Μογγολία και το Ιράν είχαν σχέση «παρατηρητή» στη δομή της Σαγκάης.
Ρωτήθηκε, λοιπόν, κάποια φορά ο γέροντας Παΐσιος από επισκέπτες του αν οι Ρώσοι θα πολεμήσουν τη Δύση μόνοι τους ή αν θα έχουν συμμάχους. Και να τι απάντησε ο γέροντας, με άγια πραγματικά ενόραση:
“Και βέβαια θα έχουν συμμάχους! Τώρα δεν φαίνονται, αλλά σύντομα θα τους δουν όλοι και θα είναι όσοι οι κόκκοι της άμμου”.
Όπως διαπιστώνουμε όλα είναι έτοιμα πλέον για τη μεγάλη αναμέτρηση.
Ο γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα σε δήλωση που έκανε το 2012 είπε ότι «Τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι έτοιμα και… περιμένουν το σύνθημα»!!!
Ας είμαστε πνευματικά προετοιμασμένοι γιατί δεν γνωρίζουμε το πότε ακριβώς θα δώσουν οι “εκλεκτοί” του πλανήτη και των μεγάλων μυστικών συμφερόντων το σύνθημα της πύρινης έναρξης.
“Ούτοι εν άρμασι και ούτοι εν ίπποις, ημείς δε εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών
μεγαλυνθησώμεθα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά