Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2013

Νικά πάντοτε η Χάρις του αγίου Θεού


Όσο είμεθα δούλοι των παθών , ο διάβολος δεν ανησυχεί , γι`αυτό και δεν δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Αν όμως θελήσουμε να ξεφύγουμε λίγο από τα δίχτυα του , ευθύς αμέσως δοκιμάζουμε τη μανία του , την κακία του , τον φθόνο του και την πονηριά του. Θέλετε να το δούμε στην πράξη ; Ας απευθυνθούμε κατά πρώτον σε όσους από σας είσθε νέοι στην πνευματική ζωή , στην προσπάθεια σωτηρίας της ψυχής σας. Αρχίζουμε έναν αγώνα για να καλλιεργήσουμε λίγο την αρετή , να αισθανθούμε το φως του Θεού να φωτίζει λίγο την καρδιά μας , τα παιδιά μας , το σπίτι μας. Μέχρι χθες ήμαστε αδιάφοροι ως προς την Εκκλησία και σήμερα θέλουμε να εκκλησιασθούμε. Μας βλέπουν λοιπόν να ετοιμαζόμεθα να πάμε στην Εκκλησία , να εξομολογηθούμε , να κοινωνήσουμε , να νηστέψουμε , να εγκρατευθούμε , να διαβάσουμε αγία Γραφή  , να κάνουμε λίγη προσευχή , και  ( το ξέρετε καλύτερα από μένα ) τι θύελλα ξεσηκώνεται τότε μέσα στο σπίτι !
Όταν ο διάβολος διαπιστώσει ότι ο Θεός έστειλε τη Χάρη Του για να ελεήσει μια ψυχή είτε με τον λόγο Του , γραπτό ή προφορικό είτε με κάποιο πρόσωπο , τότε ξεσηκώνει πόλεμο συγγενών και φίλων κα καμιά φορά αγνώστων , για να ρίξει τον καημένο τον αρχάριο στην απόγνωση.
Ιδιαίτερα λύσσα έχει ο διάβολος εναντίον εκείνων που σηκώνονται τη νύκτα για να κάνουν προσευχή και μάλιστα νοερά με το όνομα του Ιησού χριστού. Κι αυτό γιατί η προσευχή , είναι το δυνατότερο όπλο κατά του διαβόλου. '' Ιησού ονόματι μάστιζε πολεμίους '' . Φωνάζεις το όνομα του Χριστού ; τον μαστιγώνεις ! Ε , δεν θα καθήσει να τις τρώει ! Επόμενον είναι να ξεσηκώσει πόλεμο εναντίον σου , και μάλιστα από τους οικείους σου. 
Ο προσευχόμενος , λοιπόν , με καθαρό νου χριστιανός , ελκύει και την τριαδική σωστική Χάρη του αγίου θεού , αλλά και την μανία των δαιμόνων. Νικά όμως πάντοτε η Χάρις του αγίου Θεού. Γι`αυτό μην σας τρομάζει ο πόλεμος του δαίμονος. Αυτός κάνει μεν τη δουλειά του , αλλά η Χάρις του θείου Ονόματος τον εκδιώκει. 


                                                                                   π. Στέφανος αναγνωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά