Παρασκευή, Απριλίου 19, 2013

Η ζωή είναι μία μάχη


Η ζωή είναι μία μάχη. Πρέπει να την κερδίσουμε. Να κερδίσουμε τη σωτηρία , τη δική μας και του κόσμου. Οι εχθροί είναι πολλοί. Δεν κατατροπώνονται , αν δεν χρησιμοποιούμε το ισχυρότερο των όπλων , που είναι η προσευχή. Λέγει  σχετικά ο ιερός Χρυσόστομος : '' Ούτω πολεμώμεν τοις εχθροίς , ευχαίς και ικετηρίαις. Ει γαρ τοις ενόπλοις ούτως επολέμουν οι παλαιοί , πολλώ μάλλον τοις χωρίς όπλων ούτω δει πολεμείν ... Ει ένθα όπλων έδει και παρατάξεως και μάχης , τα όπλα αφέντες επί την ευχήν κατέφυγον , ένθα ευχαίς μόνον ανυσθήναι τα πράγματα χρη , πώς ου πολλώ μάλλον εύχεσθαι δει ; ''( Ε.Π.Ε. 23,78 ). Μετάφραση : Πολεμάμε τους εχθρούς με ευχές και δεήσεις. Αν οι παλαιοί πολεμούσαν έτσι τους ενόπλους , πολύ περισσότερο πρέπει έτσι να πολεμάμε τους αόπλους . . . Αν εκεί, όπου χρειάζονταν υλικά όπλα και πολεμικές παρατάξεις και μάχες στρατιωτικές , άφηναν τα όπλα και κατέφευγαν στην προσευχή , πώς πρέπει να καταφεύγουμε στην προσευχή εμείς , που καλούμεθα μόνο με την προσευχή να νικήσουμε ; 

                                                                                                                   Αρχιμ. Δανιήλ  Γ. Αεράκη

                                                           ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά