Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Μαΐου 14, 2011

Θεμελιώθηκε ο πρώτος Ορθόδοξος ναός στην Ισλανδία

Τέθηκε τη Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011  από τον Πρόεδρο του Πατριαρχείο Μόσχας για τα Ιδρύματα και Μοναστήρια, Αρχιεπίσκοπο Εγκοριέφσκι κ. Μάρκο, ο θεμέλιος λίθος της πρώτης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ισλανδία.
Ο Αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας στο χαιρετισμός του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο ναός θα είναι προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, ως Προστάτης της Ρωσικής Ορθόδοξης Κοινότητας στην Ισλανδία».
«Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης των ναυτικών και εδώ είναι πάρα πολύ δημοφιλής», πρόσθεσε ο κ. Σλίσκα.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος κ. Γκρίμσον, τόνισε: «Η θεμελίωση του ρωσικού ναού, θα ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις μεταξύ της Ισλανδίας και της Ρωσίας».
Να αναφερθεί, ότι ο ναός θα ανεγερθεί στη πρωτεύουσα της Ισλανδίας το Ρέυκιαβικ, όπου το Δημαρχείο παραχώρησε στη Ρωσική Εκκλησία δωρεάν ένα τμήμα γης το Νοέμβριο του 2004.
Τέλος, σύμφωνα με πληφορίες, η εκκλησία ύψους 20 μέτρων θα κατασκευαστεί σε ύψωμα και θα φαίνεται από τον Ωκεανό.
Η ορθόδοξη κοινότητα στο Ρεϊκιάβικ υπάρχει από το 2001 και ξεπερνά τα 400 άτομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...