Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2011

Ο Θεός βγαίνει μέσα από μια ταπεινή καρδιά, Αρχμ.Αστ.Χατζηνικολάου


 
 Αρχμ.Αστέριος Χατζηνικολάου

Το θαυμάσιο και η ομορφιά της εποχής μας και της σύγχρονης φυσικής επιστήμης είναι ότι μας πάει μέχρι την πόρτα τού Θεού. Εκεί φαίνεται το τραγικό μεγαλείο του ανθρώ­που. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να βρε­θεί μπροστά στον Θεό και να του πει «όχι, δεν σε θέλω, δεν σε ξέρω, δεν υπάρχεις». Αυτό είναι το μεγαλείο και η ελευθερία του ανθρώπου, όπως είναι και η τραγικότητα του. Ο Θεός δεν βγαίνει μέσα από τις εξισώσει όσο και αν οι εξισώσεις μας πά­νε σ' εκείνον. Ο Θεός βγαίνει μέσα από μια καθαρή, απλή και ταπεινή καρδιά.

(Απόσπασμα από ομιλία στα Αρσάκεια Σχολεία )
Χαρ.Γ.Στανίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...