Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2011

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΑΣ… ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Η Ελλάδα μας εξακολουθεί να δοκιμάζεται δεινώς. Οι πολιτικοί μας –δυστυχώς– συνεχίζουν το χαβά τους με διάφορες "προφάσεις εν αμαρτίαις", βυθίζοντας τη χώρα σε ολοένα και μεγαλύτερο χάος.

Η μόνη παρηγοριά στο τρομερό μας τούνελ είναι το ξεσήκωμα της οργισμένης και αγανακτισμένης νεολαίας μας, που –ευτυχώς– επίσης την ακολουθεί πλήθος οργισμένου και αγανακτισμένου λαού, που συγκεντρώνονται, τόσο στην Πλατεία Συντάγματος, όσο και σε άλλες Πλατείες της χώρας.

Τους συγχαίρω ολόθερμα και ιδιαιτέρως για τον υποδειγματικά ειρηνικό τρόπο των εκδηλώσεών τους.

Εάν, πραγματικά, θα έχουν τη δύναμη και την υπομονή να κρατήσουν ψηλά και ζωντανό τον παλμό τους, τότε υπάρχει βέβαια ελπίδα, ότι θα ελευθερωθεί η Πατρίδα μας από τη ζούγκλα της πολιτικής, αλλά και την υπόλοιπη φαυλοκρατία.

Ένα μόνο θέλω να ευχηθώ ολόψυχα, για να έχει οπωσδήποτε αποτέλεσμα αυτή η ειρηνική αντίσταση: Να πολλαπλασιαστεί αυτή η συρροή του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας μας, για να αποτινάξουμε αυτό τον οικτρό ζυγό από πάνω μας.

Λυπούμαι δε βαθύτατα, που λόγω των σοβαρών προβλημάτων της υγείας μου, δεν μου επιτρέπεται να συμμετάσχω κι εγώ σωματικά σ' αυτές τις υπέροχες εκδηλώσεις. Κάνω, όμως, ότι μπορώ με την ταπεινή γραφίδα μου και ολόψυχα είμαι κοντά τους σε όλη την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια θερμά!
ΤΙΜΟΘΕΟΣ Κ. ΚΙΛΙΦΗΣ
Αρχιμανδρίτης
Ι. Μ. Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...