Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020

Η ταπεινή φωνή αγωνίας ενός Επισκόπου…

 Αισθάνομαι  αυτό που βιώνουμε από τον «άγιο» κορωνοϊό και θεωρώ ότι έχουμε «ξεπαγιάσει».(λέω «άγιο» διότι στα Άγια απαγορεύονται να λιτανεύονται έξω στον κόσμο, ενώ αυτός κυκλοφορεί ελεύθερα).

Εννέα ολόκληρους μήνες βιώνουμε μία παγωμάρα μακρυά από τις παραδόσεις μας, κι από την άλλη «δήθεν» για το καλό μας η βομβαρδιστική προπαγανδιστική τρομολαγνία των άγευστων της ΖΩΗΣ σε όλο της το μεγαλείο.
Απ’ ότι φαίνεται αυτό είναι οργανωμένο σχέδιο όχι για τη σωτηρία της ζωής των συνανθρώπων μας, αλλά για τη δομημένη και συστηματική αποχριστιανοποίηση της Ορθόδοξης Ελλάδας. Διότι αν ενδιαφερόντουσαν για την υγεία των ανθρώπων πολλά θα έπρεπε να έχουν θεραπευθεί και τακτοποιηθεί εδώ στον τόπο μας τα οποία είναι εις βάρος της υγείας των ανθρώπων.
Μα ήδη από τη πρώτη καραντίνα δίχως μάσκες δίχως όλη αυτή την προστασία για την ζωή μας δεν είχαμε τόσα κρούσματα .
Τώρα  οι άνθρωποι φορούν μάσκες, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία απο 9 βραδυνή εως 5 πρωινή  και τα κρούσματα….. αυξάνονται…! Και  είναι αλήθεια όλα αυτά;  Τί γίνεται;
Δυστυχώς από ότι φαίνεται η φωνή των συνειδητών φιμώνεται  και το λυπηρό είναι ότι όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα είναι σε υπουργικές θέσεις μετά από κάποιους μήνες ή από ένα ή δύο χρόνια όλοι αυτοί θα φύγουν και …… θα ξεχαστούν, έχοντας εργαστεί καταλλήλως εις βάρος της Ορθοδοξίας και «δήθεν» υπέρ της υγείας μας.
Έχουμε συνειδητοποιήσει το τι γίνεται τώρα για το αύριο;;;
« Εάλω η Ορθόδοξη Εκκλησία»;
Μας οδηγούν σε «εξαφάνιση»;
Μπαίνει  «λουκέτο»;
Μήπως ήλθε ο καιρός να βγούμε να μιλήσουμε άπαντες; Πρέπει να αφυπνιστεί ο λαός, να «ξυπνήσει» η συνείδηση του ορθόδοξου!!!!!!!!!!!
Επιτέλους!
Όχι μεγάλη Σαρακοστή, όχι Μεγάλη Εβδομάδα, όχι η εορτή του Πάσχα, όχι λιτανείες, όχι Δεκαπενταύγουστος, όχι Χριστούγεννα τι γίνεται εδώ;
Και σε όλους τους δημόσιους χώρους επικρατεί τόσο συνωστισμός από κόσμο!
Κατάφεραν οι «προστάτες» να  περάσουν το μήνυμα και την εικόνα ότι ο εκκλησιασμός είναι «εστία» που μεταφέρει  ασθένειες.
Αισθάνομαι ότι θα δεχθούμε μεγάλο ταρακούνημα απο τον Ιησού προς συμόρφωσή μας. Και μας αξίζει.
Δυστυχώς θα μας εμμέσει.
Και για όσα γράφω δε σημαίνει ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει.
Αυτός υπάρχει καί σίγουρα έχουμε καθήκον να προστατευθούμε και να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας.
Αλλά από ότι φαίνεται δεν κινδυνεύουμε τόσο από τον κορωνοϊό όσο από αυτούς που διαχειρίζονται τον κορωνοϊό οι οποίοι μάλλον «έχουν» ως πορισμό τη συνέπεια των ανθρώπων.
( Δε μιλάω με εμπάθεια ή οργή. Μιλάω με πόνο).

+ Α.Β.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...