-Το ότι το ωραίο δημιουργεί τις ενώσεις είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τους Έλληνες, για το λόγο ότι το ωραίο για τους Έλληνες είναι το ανώτερο κριτήριο, ίσως γιατί το ωραίο συνδέεται με την αγάπη.
-Από τα αρχαία χρόνια ακόμα, το ωραίο είναι το σπουδαιότερο κριτήριο. Η Διοτίμα έλεγε πως οι άνθρωποι εκ φύσεως αγαπούν το καλό.(Καλό στα αρχαία χρόνια σημαίνει ωραίο. Καλολογία είναι η επιστήμη του ωραίου).
-Το ωραίο στη σύγχρονη Ελλάδα είναι το όριο του επιτρεπτού, χωρίς το οποίο δε γίνεται (sine qua non). Η ποιο σπουδαία ελληνική παροιμία για μένα είναι αυτή που θεωρεί κάτι ανεπίτρεπτο, όταν δεν είναι ωραίο. Οι Έλληνες όταν δεν δέχονται κάτι, λένε, "αυτό δεν είναι ωραίο". Χωρίς το ωραίο, δεν γίνεται. Το ίδιο όπως χωρίς αγάπη δε γίνεται.
-Το κυρίαρχο κριτήριο στο λεγόμενο δυτικό κόσμο είναι το οικονομικό. Με το κριτήριο αυτό η Δύση είναι ένας κόσμος που δύει!
-Με την πίστη μας στην αγάπη και στο ωραίο, θα υπερβούμε την οικονομολογική κρίση.
-Είστε φτωχοί, μας λένε, και μας λυπούνται, επειδή το μόνο κριτήριο που ξέρουν είναι το οικονομικό.
-Δεν είμαστε φτωχοί. Ο διάβολος είναι φτωχός!
-Ρωτήστε τους Έλληνες, αν θέλουν να διαλυθούν οι οικογένειές τους, να διαλυθεί η κοινωνία τους για να σωθούν οι τράπεζες.
- Όπου οι κοινωνίες διαλύθηκαν σώθηκαν οι τράπεζες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά