Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Μαρτίου 25, 2019

Ουαί υμίν Αγιοταφίτες πατέρες….

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Η επιτυχία του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου με το βιβλίο -ντοκουμέντο που εξέδωσε και το οποίο τινάζει συθέμελα τον μύθο του Αγίου Φωτός, είναι αναμφισβήτητη. Και μπράβο του!
Και όχι μόνο μπράβο του  αλλά και ..μαγκιά του, αφού   βρήκε πρόθυμους και ενδοτικούς  Αγιοταφίτες να του ομολογήσουν και μάλιστα  on camera ότι όλο αυτό που γίνεται κάθε χρόνο,  για αιώνες  τώρα, με το Άγιο Φώς μέσα από τον Πανάγιο Τάφο  στα Ιεροσόλυμα είναι τζούφιο!
Το Άγιο Φώς, που  το  υποδεχόμαστε εμείς   εδώ στην φτωχή και χρεοκοπημένη Ελλάδα, με τιμές αρχηγού κράτους και το μεταφέρουμε και το περιφέρουμε  με δωρεάν πτήσεις   ανά την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο,  με συγκίνηση και δέος, ( «Χριστέ μου το Φωτάκι σου  από τον  Τάφο σου», λένε οι γιαγιάδες και να το δάκρυ κορόμηλο)  είναι  όπως μας αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι Αγιοταφίτες   ένα …φιάσκο, αφού  ανάβει τελικά  με …αναπτήρα ή σπίρτα, αναλόγως του τί έχει πρόχειρο  στην τσέπη του ράσου του ο εκάστοτε σκευοφύλακας!
Τώρα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητος πλέον ότι δεν έχει μείνει  τίποτα όρθιο   σ´αυτό τον τόπο. 
Εμωράνθη το άλας!

Αυτά συμβαίνουν στον αιώνα τον απατεώνα που ζούμε και αποκαλύπτουν με τον πιο απροκάλυπτο και τραγικό  τρόπο ότι στην Εκκλησία μας «πολλοί γαρ εισί κλητοί, ολίγοι δε οι εκλεκτοί».
Μένει τώρα να βγεί ένας ακόμη εκκλησιαστικός θίασος του παραλόγου και  να μας πεί ότι με την θεία ευχαριστία δεν συντελείται η θυσία του Αμνού του Κυρίου, αλλά οι παπάδες τεμαχίζουν το  ψωμάκι και το βουτούν  στο κρασάκι για να κάνουν το  κέφι τους! Μένει να το ακούσουμε και αυτό.
Όμως είναι  δυνατόν να υπάρχουν Αγιοταφίτες και μάλιστα Επίσκοποι  που λένε τέτοια πράγματα και μάλιστα να  τα αφηγούνται με ψυχρό, σχεδόν κυνικό τρόπο στις  τηλεοπτικές κάμερες και στα μικρόφωνα;
Είναι δυνατόν να ομολογούν με αναίδεια  και με περίσσευμα  θράσους    ότι το Άγιο Φώς για το οποίο υπάρχει τόση συγκίνηση το Μεγάλο Σάββατο και για το οποίο δίνουμε  μάχες οι Ελληνορθόδοξοι  με τους Αρμένιους- οι οποίοι διεκδικούν την πατρότητα και την ευθύνη της τελετής της Αφής όπως λέγεται- να λένε ότι όλο αυτό δεν είναι παρά ένας μύθος;
Πρόκειται δηλαδή για  μία καλοστημένη παράσταση ενταγμένη στο μεγάλο παραμυθάκι του ξανθού Ναζωραίου που κατέβηκε στη γη για να μας σώσει και το οποίο πουλούν οι παπάδες στους ευκολόπιστους για να διατηρούν ζωντανό το μύθο ;
Και αυτοί οι δύο- τρείς… πρόθυμοι πατέρες   που μίλησαν και είπαν αυτά τα τραγικά πράγματα με τα οποία αποδομείται  το ιερό οικοδόμημα της πίστεως, θέλουν κρέμασμα!
Να παρουσιάζουν δηλαδή  ένα ιερό σύμβολο με το οποίο έχουν γαλουχηθεί ολόκληρες γενιές ορθοδόξων και κυρίως  Ελλήνων,ωσάν απάτη!
Και  εξακολουθούν αυτοί που διέπραξαν αυτή την ιεροσυλία- διότι περί ιεροσυλίας πρόκειται- να  είναι ακόμη Επίσκοποι και δεν τους έχει  πάρει το κεφάλι  ο Πατριάρχης και η Σύνοδος;
Εκτός και αν είναι όλοι μέσα στο σχέδιο αποδόμησης που βλέπουμε να εξυφαίνουν συγκεκριμένα κέντρα, με στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν στους Αγίους Τόπους με τις πωλήσεις ακινήτων , τα φαγοπότια και τα ξενύχτια που γίνονται εν ονόματι των φρικτών Παθών που υπέστη ο Χριστός τον οποίο σήμερα εμείς διακωμωδούμε!
Η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Το βιβλίο αυτό που αποτελεί μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία αποκαλύπτει παράλληλα την μεγάλη αποτυχία αυτών που έχουν την ευθύνη των προσκυνημάτων των Ιεροσολύμων. Αποδεικνύεται ότι  άνθρωποι ακατάλληλοι  κρατούν στα χέρια τους τα ιερά και τα όσια της πίστεως μας.
Δώσαμε τα Άγια τοις κυσί.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν πρόκειται για μια θεολογική διαφωνία που θα την επιλύσουμε με τον διάλογο. Το θέμα άπτεται της Πίστεώς μας  και δεν αφορά μόνο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αλλά όλη την Ορθόδοξη κοινότητα. Θα πρέπει να πάρει θέση άμεσα για το θέμα τόσο το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ασφαλώς η Εκκλησία της Ελλάδος.
Δεν πρόκειται για ένα δημοσιογραφικό θόρυβο που θα κοπάσει αλλά για ην αρχή πολλών δεινών που έρχονται να πλήξουν την Ορθόδοξη πίστη των αγνών ανθρώπων και να ξεφτίσουν ολωσδιόλου τον άραφο χιτώνα του Χριστού.
Αν το 2003  ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος εξέπεσε του θρόνου του με αφορμή τις αγοροπωλησίες μερικών ακινήτων, αλλά στην ουσία διότι αυτό υπαγόρευσαν οι μυστικές υπηρεσίες την εποχή εκείνη  ( σήμερα δοκιμάζεται  κλεισμένος σαν ερημίτης μέσα στο κελάκι του στα Πανάγια προσκυνήματα), σήμερα με το σκάνδαλο αυτό – διότι περί σκανδάλου πρόκειται- πρέπει να τα μαζέψουν όλοι, να ανακαλέσουν και να παραδώσουν τις ευθύνες που έχουν αναλάβει  και να πάνε σπίτια τους.
Και στη συνέχεια  να πάνε εκεί νέοι και αγνοί  άνθρωποι, ταπεινοί και ενάρετοι,  με πραγματικό φόβο Θεού , για  να αναλάβουν τις ευθύνες του παλαιφάτου Πατριαρχείου μας  αφού καθώς  φαίνεται για να γίνονται όλα αυτά τα τερατουργήματα έχει αρχίσει να το εγκαταλείπει  δυστυχώς, πρώτος   ο Θεός!
Το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...