Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Αυγούστου 16, 2013

" Ξεκίνησαν οι εορτασμοί της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά - Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός "

Με λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εορτασμοί της Ιεράς μνήμης του Αγίου Γερασίμου του νέου ασκητού στο νησί της Κεφαλονιάς. Από νωρίς το απόγευμα ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν από ευλαβείς πιστούς για να ασπαστούν το σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου. Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών ξεκίνησε με τον μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου και συγχοροστατούντων των αρχιερέων Νικαίας κ. Αλεξίου και Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνος, του ποιμενάρχου της Νήσου. Τον θείον λόγον εκήρυξε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, ο οποίος ανέφερε χωρία από την εορτή της κοιμήσεως της Θεοτόκου και τα θαυμαστά γεγονότα του Αγίου Γερασίμου. Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι ιερείς της Κεφαλληνίας και ιερείς από την Πάτρα όπως ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος διευθυντής των Μ.Μ.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και ο Αρχιμ. π. Πέτρος Μποζίνης Φυσικός - Θεολόγος. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη ιερά Αγρυπνία ενώ το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ιερά Λιτάνευσις του σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...