Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2013

Μετά το "δεν είμαι Οικουμενιστής" τώρα το "δεν είμαι μασόνος" από τον Οικουμενικό Πατριάρχη


Μετά το πατριαρχικό μήνυμα από το Φανάρι προς όλους τους Ορθοδόξους, πως δεν προδίδουμε την Ορθοδοξία, δεν είμαστε Οικουμενιστές", έρχεται ένα νέο μήνυμα, πολύ σημαντικό και χαρμόσυνο: "ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, δεν έχει οιανδήποτε σχέσιν με την Μασονίαν".
 
Ως Ιστολόγιο, ελπίζουμε και ποθούμε, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, να αποδείξει και στην πράξη, τόσο ότι δεν συμμετέχει σε οικουμενιστικά δρώμενα όσο και σε μασονικά. Πολύ χρήσιμο θα ήταν, κατά την ταπεινή μας άποψη, να θέσει ο Πατριάρχης, το πλαίσιο μέσα στο οποίο κάποιος θα λέγεται Οικουμενιστής και Μασόνος. Π.χ. Οι συμπροσευχές με τον Πάπα μέσα σε Ναό Ορθόδοξο ή Παπικό, αποτελούν οικουμενιστική πράξη; Και αναλόγως, είναι μασονική συμπεριφορά όταν υπό τις ευλογίες ορθοδόξου μητροπολίτου ή πατριάρχου, λειτουργεί το Τάγμα των Ναϊτών; Ενα πλαίσιο και μία ξεκάθαρη οριοθέτηση από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα ήταν πολύ χρήσιμα για κάθε Ορθόδοξο.  

Ιδού η Πατριαρχική ανακοίνωση (28-11-20130) από τη σελίδα του Πατριαρχείου 

Ἐξ ἀφορμῆς σχετικῶν δημοσιευμάτων, τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον διά τοῦ παρόντος διαψεύδει κατηγορηματικῶς ὅτι ἡ Α.Θ.Παναγιότης, ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος, ἔχει οἱανδήποτε σχέσιν μέ τήν Μασονίαν. 
Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, 
τῇ 28ῃ Νοεμβρίου 2013 
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...