Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2015

ΩΡΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΒΙΩΝΕΙ Η ΧΩΡΑ! ΒΑΘΙΑ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΥΑΙΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ! (ΒΙΝΤΕΟ)

ellada


Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μετά το ναυάγιο στο Eurogroup παραχώρησε σε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου η ελληνική πλευρά να γνωστοποιήσει τις θέσεις της, μετά και τα τελεσίγραφα των ευρωπαίων.
“Δεν αμφιβάλλω ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και ότι θα καταλήξουν σε μια συμφωνία θεραπευτική για την Ελλάδα και θετική για την Ευρώπη.”
20150216-214711-515316
“Ο Μοσκοβισί μου παρουσίασε ένα κείμενο που αναγνώριζε την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα”.
“Δεν μας δόθηκαν εγγυήσεις σχετικά με την ευελιξία. Σε αντάλλαγμα μας πρόσφεραν μια νεφελώδη διατύπωση για ελαστικότητα εντός του προγράμματος. Είμαστε έτοιμοι και έχουμε κάθε επιθυμία να φτάσουμε σε μια τίμια συμφωνία. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εργαστεί προς ένα αδιέξοδο. Στην ιστορία της ΕΕ τίποτα καλό δεν βγήκε μέσα από τελεσίγραφα. Έχουμε αποδεχθεί τις υποχρεώσεις μας. Δεν θα κινηθούμε μονομερώς όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων”.
“Στο Eurogroup εξήγησα πως δεν πρόκειται να αναλάβουμε καμία μονομερή δράση κατά τη διάρκεια του ενδιάμεσου προγράμματος.Ο μόνος όρος που θέτουμε είναι να μην μας ζητηθούν μέτρα, που επιδεινώνουν την ύφεση.
“Δεν αμφιβάλλω ότι στις επόμενες μέρες κάθε έννοια τελεσιγράφου θα αποσυρθεί και με συλλογικό πνεύμα θα προχωρήσουμε προς μια νέα συμφωνία. Η Δημοκρατία είναι η συμφιλίωση των αντιθέσεων. Η Ευρώπη είναι μία θαυμαστή Δημοκρατία”.
“Απαιτούμε να μην μας αντιμετωπίζουν σαν αποικία χρέους. Δεν ανάγεται σε εμάς να προσδιορίσουμε τον όρο “κάποια ευελιξία” που μας προσφέρθηκε. Να μας αποσαφηνίσει η άλλη πλευρά τι σημαίνει ο όρος ευελιξία”.
“Η Ευρώπη πρέπει να προσαρμοστεί στο γεγονός πως η Ελλάδα αμφισβητεί ένα πρόγραμμα, το οποίο απέτυχε. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μέλλον όχι με ένα αποδεδειγμένα λάθος πρόγραμμα”.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ 
Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε πως πριν το Eurogroup είχε συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος του παρουσίασε ένα ανακοινωθέν, που όπως είπε ο έλληνας υπουργός θα ήθελε πολύ να υπογράψει.
Όπως είπε αυτό το ανακοινωθέν ανέφερε πως θα δοθεί στην Ελλάδα ένας χρόνος περίπου 4-6 μηνών και το οποίο αναγνώριζε την ανθρωπιστική κρίση. Μάλιστα, σημείωσε η επέκταση αυτή του προγράμματος θα έπαιρνε τη μορφή μεταβατικού προγράμματος και σε αυτό η Ελλάδα ζητούσε μόνο να υπάρξει ένας όρος, δηλαδή να μην παρθούν οριζόντια μέτρα που θα ενισχύσουν την ύφεση.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης αυτό το ανακοινωθέν λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup αποσύρθηκε από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και αντικαταστάθηκε με ένα κείμενο, που όπως είπε, μας πήγαινε πίσω.
Πέφτει το ευρώ μετά το αδιέξοδο στο Eurogroup
Πιέσεις ασκούνται την τελευταία ώρα στο ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς έγινε γνωστό ότι οι νέες διαπραγματεύσεις στο Eurogroup για το πρόγραμμα της Ελλάδας απέβησαν άκαρπες.
Το ευρώ κινείται με απώλειες της τάξης του 0,5% στα 1,13 δολάρια, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης το ευρώ κινήθηκε πάνω από τα επίπεδα των 1,14 δολαρίων.
Εξαρτάται πλέον από την Ελλάδα να προχωρήσει με το αίτημα για την οποιαδήποτε επέκταση, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα νέο Eurogroup την Παρασκευή.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έτοιμοι να έχουν περαιτέρω συνομιλίες με την Ελλάδα όταν και εάν αποφασίσει να αιτηθεί την παράταση του προγράμματος, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βλάντις Ντομπρόβσκις μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στο Eurogroup.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι απέρριψαν πρόταση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που καλούσε την Αθήνα να ολοκληρώσει επιτυχώς το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης και να αποδεχτεί εξάμηνη τεχνική παράταση του πακέτου, μεταδίδει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters με τίτλο “Greece rejects ‘draft’ calling for bailout extension, conclusion”
Eurogroup: Αυτό είναι το έγγραφο που προκάλεσε τη ρήξη με τους Ευρωπαίους! (φωτό)
Οι εργασίες του Eurogroup ολοκληρώθηκαν πρόωρα αφού οι ευρωπαίοι εταίροι παρουσίασαν ως βάση συζήτησης, κείμενο που δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την ελληνική πλευρά.
Για ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση Ντέισελμπλουμ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη Πέμπτη έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στο προαναφερθέν κείμενο.
Το μεγάλο ενδιαφέρον όλης της Ευρώπης για τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μετά την απρόοπτη διακοπή χωρίς αποτέλεσμα στην συνεδρίαση του Eurogroup φαίνεται και από το γεγονός πως στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου παρατηρείται κοσμοσυρροή.
Ακόμα και στο πάτωμα, με τους υπολογιστές τους στα πόδια τους κάθονται δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ώστε να ακούσουν και να μεταδώσουν τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
eleni-barbie-tweet
Τι λέει ο ξένος τύπος για το Eurogroup και την Ελλάδα αυτή την ώρα (φωτο)
“ΤΑ’ ΣΠΑΣΑΝ” ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: “ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΤΕΡΜΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ”-ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΣΥΡΡΑΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ-EUROGROUP-ΟΥΔΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
ΔΕΙΤΕ  τη συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...