Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015

Παίρνει διαστάσεις το επεισόδιο με τον Μητρ. Γόρτυνος και την Πρόεδρο της Βουλής-Επικοινωνία με Ιερώνυμο

Κατά πως φαίνεται το περιστατικό με την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.Ιερεμία για την αργοπορία αρκετών πολιτικών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως θα έχει και συνέχεια...
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και ενημερώθηκε για το ατυχές γεγονός που συνέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης.
Ο Αρχιεπίσκοπος παρέπεμψε το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 2 Μαρτίου ε.ε.
Ενοχλημένος με τον Ιερώνυμο δηλώνει στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ο Γόρτυνος Ιερεμίας
«Ο Μακαριώτατος τηλεφώνησε στην Πρόεδρο της Βουλής, για να ακούσει όσα έγιναν την Κυριακή, αλλά όχι σε μένα».
Αυτό είπε με παράπονο ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.Ιερεμίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ μαζί του πριν από λίγο.
Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται από την Κυριακή στο επίκεντρο μετά το θερμό επεισόδιο που συνέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης. Εκεί, ο κ.Ιερεμίας τα… έψαλε στους τοπικούς άρχοντες αλλά και στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που αργοπόρησαν χαρακτηριστικά να προσέλθουν στο μνημόσυνο που τελέστηκε για τους 212 πατριώτες φονευθέντες υπό των βαρβάρων κατακτητών. Μάλιστα, αναγκάστηκε να τελέσει δύο φορές το μνημόσυνο, αφού την πρώτη φορά αρκετοί εκ των επισήμων δεν είχαν προσέλθει. «Μίλησα θερμά, αλλά δε μετανιώνω. Ευχαριστώ τον Χριστό και την Παναγία που μου έδωσαν τη δύναμη», είπε ο Ποιμενάρχης στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ.
Η σημερινή εξέλιξη με την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος και την επικοινωνία που είχε ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος με την Πρόεδρο της Βουλής, έρχεται να δώσει συνέχεια στο θέμα.
Ο κ.Ιερεμίας, με τον οποίον μίλησε το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, τόνισε πως μέχρι σήμερα δεν έχει επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο και δεν έκρυψε την έκπληξή του και το παράπονό του πως ο Μακαριώτατος μίλησε με την κ.Κωνσταντοπούλου.

«Όταν κληθώ στην Ιερά Σύνοδο, γιατί ακόμη δεν έχω καμία ενημέρωση, θα πω όσα είναι να πω», προσέθεσε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος που πάντως έχει στο πλευρό του την συντριπτική πλειοψηφία του ποιμνίου του, που την Κυριακή τον συνεχάρη θερμά για όσα είπε στους επισήμους που άργησαν να προσέλθουν στο μνημόσυνο. 
Το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...