Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2016

"ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ"



                 Αποτέλεσμα εικόνας για "ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ"

 Γράφει ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Τι είναι το Σταυροδρόμι;
Είναι απλά η τομή , η συνάντηση δύο δρόμων;
Είναι ο τόπος και ο χρόνος που βρισκόμαστε μπροστά σε διλήμματα;
Είναι "σημείο" με αναδιδόμενα "μηνύματα";
Είναι ο τρόπος που θα έπρεπε να βλέπουμε τη ζωή μας ή ο τρόπος που πορευόμαστε;
Λοιπόν όλα αυτά αντιπροσωπεύουν εμάς , τον καθένα και τη καθεμία προσωπικά (γιατί είμαστε πρόσωπα και όχι άτομα) αλλά και ολόκληρες ομάδες προσώπων είτε είναι μέρη μίας κοινωνικής ομάδας είτε ενός ευρύτερου "χώρου" με εθνικά, θρησκευτικά ή άλλα χαρακτηριστικά.
Το ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ φτιάχθηκε γιατί ΕΠΡΕΠΕ. Ήρθε η ώρα να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ...ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ...ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΗ.Ότι θα διαλέξουμε θα βαρύνει αποφασιστικά την πορεία της υπόλοιπης ζωής μας αλλά και των γύρω μας.
Εδώ θα επιχειρήσουμε ΜΑΖΙ να διεισδύσουμε στα στοιχεία που συνθέτουν την μία και μοναδική θέση που βρεθήκαμε...τη θέση που λέγεται ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ.
Και μην ξεχνάτε κάτι βασικό ...Η ολοκληρωμένη πορεία , η ολοκληρωμένη απόφαση έχει ενσωματωμένο έναν ΣΤΑΥΡΟ...είτε είναι ο δικός μας είτε είναι Ο ΣΤΑΥΡΟΣ.
ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ
Ήρθε η ώρα λοιπόν να δούμε τι έχουμε μπροστά μας, να αναλογισθούμε τι σημαίνει αυτό για εμάς και όλον τον κόσμο και να πάρουμε, τουλάχιστον, τις δικές μας προσωπικές αποφάσεις.
Σας λέω λοιπόν:
Όπως πορευθήκαμε ...πορευθήκαμε, ότι είδαμε είδαμε και ότι κάναμε ή δεν κάναμε έγινε. ΟΜΩΣ.. Θα κληθούμε να επιλέξουμε ...μας το επιβάλουν. Θα πρέπει να διαλέξουμε να είμαστε χειραγωγούμενοι, να μας επιβάλουν τρόπο ζωής, τρόπο πολιτείας, τρόπο ποδηγεσίας. Σου λένε καθαρά...θες διευκολύνσεις για να συνεχίσεις να μην ζεις όπως επιθυμείς αφού εσύ το αποφάσισες διαλέγοντας να βρίσκεσαι στην "μεγάλη ευρωπαική οικογένεια του ευρώ κλπ"; εεε...τότε κι εσύ πούλα την συνείδηση σου...δεν σε ταϊζει αυτή, πάρε κι ένα τσιπάκι περιποιημένο, μην προβάλεις αντιδράσεις πνευματικές και ηθικές, δέξου κάθε ανωμαλία, δέξου την απόλυτη υποτέλεια...και τότε βλέπουμε.
ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΤΩΡΑ; Μπαααα...Ακόμα είσαι σε λήθαργο...δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις...Κι ο Θεός; Εντάξει λες δεν ήρθε αρρωγός ...άρα τι να Τον κάνω...άσε Τον Αυτόν!!!! Ναι αδελφέ δεν έτρεξε ο υπηρέτης να σε βοηθήσει να ζεις το ίδιο χάλια που ζούσες μέχρι τώρα...σωστά. Αλλά εσύ...και πάλι ...Τον ζήτησες;...Τέλειωσαν αδελφέ τα ψέματα. Μπροστά σου έχεις υψωμένο έναν Σταυρό....ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ...κάνε Τον δικό σου και ξεκίνα την πορεία προς Αυτόν και με ΑΥΤΟΝ....γιατί χρόνος άλλος δεν υπάρχει.
Πάρε τις αποφάσεις σου...Κι αν αποφασίσετε αδέλφια πως πρέπει να γίνουμε κοινωνία με Τον Χριστό μαζί μας τότε ελάτε να γίνουμε ΕΝΑ και να εμποδίσουμε τα σχέδια εκείνων που μας θέλουν υπόδουλους και εκμηδενισμένους.
Τρόποι υπάρχουν, άνθρωποι υπάρχουν...κι αν το αποφασίσετε ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
Καλή πορεία αδέλφια ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ!!!!!
+++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...