Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2016

Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε!


                   Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε!

Ο Νίκος Συρίγος αρνείται να σκύψει το κεφάλι και συνεχίζει την... κουβέντα από εκεί που την άφησε ο «ανάπηρος στο μυαλό» Σόιμπλε.
Από την εποχή της Κατοχής, όταν οι Ναζί δεν χρειάζονταν άλλο τους ταγματασφαλίτες, έβρισκαν μια αφορμή και τους εκτελούσαν. Ο Σόιμπλε δεν εκτελεί τους Έλληνες πρωθυπουργούς αλλά τους ξεφτιλίζει. Όποιος θεωρεί ότι στα πρόσωπα των Παπανδρέου, Σαμαρά και Τσίπρα ξεφτιλίζει ολόκληρη τη χώρα έχει δύο δρόμους: Να ξεσηκωθεί και να πολεμήσει ή να ζήσει σαν δούλος αυτός και τα παιδιά του.
Μια και ο Σόιμπλε ωστόσο αποφάσισε να μιλήσει με αυτό το ύφος και να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη ατάκα, φαντάζομαι ότι- αφού ο Τσίπρας δεν είχε τα άντερα να του απαντήσει ανάλογα- μπορούμε να συνεχίσουμε την... κουβέντα από εκεί ακριβώς που την άφησε ο Γερμανός.
Λοιπόν,
Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε... που δεν σου λένε για τους Έλληνες που έχουν αυτοκτονήσει από απόγνωση.
Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε... που δεν σου λένε για τα παιδάκια που πηγαίνουν στο σχολείο ατάιστα.
Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε... που δεν σου λένε για τους γέροντες που ζουν για μέρες με ψωμί και νερό, χωρίς ελπίδα.
Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε... που δεν σου λένε για τις οικογένειες που δεν έχουν ούτε σόμπα και πεθαίνουν από το κρύο.
Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε... που δεν σου λένε για τους νέους που δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν όνειρα, δεν έχουν ελπίδα.
Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε... που δεν σου λένε για τους μετανάστες που πνίγονται στο Αιγαίο επειδή η Ευρώπη σου τους πνίγει.
Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε... που δεν σου λένε για τα φάρμακα που δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία.
Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε... που δεν σου λένε για τους ανθρώπους που πεθαίνουν στον ύπνο τους επειδή άναψαν το μαντέμι να ζεσταθούν.
Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε... που σου λένε συνέχεια «ΥΕS SIR» αντί να σε στείλουν στο διάβολο κι εσένα και τα ματωμένα λεφτά σου και να ελευθερώσουν την πατρίδα!
Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε... αλλά θα τελειώσουμε μια και καλή με δαύτους και μετά με σένα! Το κάναμε και στο παρελθόν, θα το κάνουμε και στο μέλλον...
Γιατί είμαστε Έλληνες... ηλίθιε!


 ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Είναι οι νενέκοι που έχεις απέναντι σου ηλίθιε που δεν σου λένε ότι οι νέοι δεν μπορούν να φτιάξουν οικογένειες και η Ελλάδα αφανίζεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...