Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Μαρτίου 21, 2013

Τα δύο στάδια


πηγή

Φθάσαμε αισίως και στην Μ. Τεσσαρακοστή. «Το στάδιο των αρετών ηνέωκται, οι βουλόμενοι άθλήσαι εισέλθετε», ψάλλει ή Εκκλησία μας. Όλοι οι Ορθόδοξοι, κλήρος και λαός, εισέρχονται στο στάδιο αυτό για να αγωνισθούν ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο της Εκκλησίας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι, πού υποκρίνονται. Είναι οι οικουμενιστές. Τί κάνουν αυτοί; Την ήμερα προσποιούνται ότι αγωνίζονται στο στάδιο της Ορθοδοξίας, την οποία υποκριτικώς εώρτασαν την Α' Κυριακή των Νηστειών, την νύκτα όμως μεταβαίνουν σ' ένα άλλο στάδιο, αυτό του Οικουμενισμού, όπου αγωνίζονται να προδώσουν την Ορθοδοξία.
«Αύτη εστίν αυτών η ώρα και η εξουσία, του σκότους» (Λουκ. 22:53). Προσποιούνται, ότι τιμούν τους Προφήτες, τους Αποστόλους, τους Πατέρες, τους Αγίους, στην πραγματικότητα όμως με όσα λέγουν και πράττουν στο πλαίσιο της Οικουμενικής κινήσεως ακυρώνουν τους αγώνες και τις θυσίες όλων αυτών, νοθεύουν την Ορθόδοξο Πίστι, καταφρονούν την Ιερά Παράδοσι, εξαπατούν τους ετεροδόξους, παραπλανούν δε και κατασκανδαλίζουν τους ορθοδόξους. Στο στάδιο της Ορθοδοξίας ομιλούν συνεχώς για αγάπη, στο στάδιο όμως του Οικουμενισμού την νύκτα, όταν οι προβολείς φωτίζουν τα φαύλα έργα τους, η αγάπη τους αποδεικνύεται ψεύδος και απάτη. Στο στάδιο της Ορθοδοξίας λέγουν, ότι στους διάλογους δίνουν μαρτυρία της Ορθοδοξίας, στο στάδιο όμως του Οικουμενισμού όλοι οι θεατές βλέπουν τις προδοτικές κοινές δηλώσεις με τους αιρετικούς, υποχωρήσεις και ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς. Είθε συντόμως η Ορθοδοξία να τους αποβάλη από το στάδιο της ως αναξίους ν' αγωνίζωνται σ' αυτό, διότι ή υπομονή των θεατών τείνει να εξαντληθή.
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, Μάρτιος 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...